0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr rundergehakt Wij gebruiken vaak mager gehakt
50 gr paneermeel
1 lepel tomatenpuree
1 eieren
Een handje Peterselie
1 sjalot Fijn gehakt
50 gr Parmezaanse kaas
Naar smaak peper
Flinke scheut olijfolie Zonnebloem olie mag ook
Naar smaak zout
1x het recept tomatensaus
Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes

De lekkerste gehaktballetjes van de wereld!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse gehaktballetjes: Een recept waar je nooit meer zonder wilt!

Heb je ooit Italiaanse gehaktballetjes geproefd? Na de eerste hap wil je echt nooit meer anders. Hoewel Nederland natuurlijk een echt gehaktballenland is, zijn deze gehaktballetjes zó lekker dat ze je in gedachten direct naar Italië brengen.

Misschien heb je al eens gehoord over onze Italiaanse nonna. José stond vroeger altijd bij haar in de keuken en leerde alle authentieke recepten uit Italië. Vooral haar man Mario was daar erg blij mee, en de kinderen Mariella en Giacomo smulden er ook altijd van.

Hoe maak je de perfecte Italiaanse gehaktballetjes?

Het geheim van echte Italiaanse gehaktballetjes is eigenlijk best eenvoudig. Wat deze balletjes zo heerlijk maakt, is de toevoeging van Parmezaanse kaas en fijngesneden peterselie. Dat zorgt voor die unieke smaak die je in geen enkele Nederlandse gehaktbal zult vinden! Verder heb je slechts een paar simpele ingrediënten nodig: zout, peper, tomatenpuree, een ei en paneermeel. Niet meer, niet minder. En anders dan bij veel Nederlandse recepten? Geen knoflook!

Zo maak je authentieke Italiaanse gehaktballetjes

1.Doe het gehakt in een kom en voeg Parmezaanse kaas, peterselie, zout, peper en tomatenpuree toe.

2.Voeg daarna het ei en paneermeel toe en meng alles goed door elkaar.

3.Vorm mooie, stevige balletjes van het gehaktmengsel.

4.Verhit een beetje olijfolie of zonnebloemolie in een pan en bak de gehaktballetjes kort tot ze goudbruin en gaar zijn.

Een leuk familierecept met de lekkerste gehaktballetjes

Toen de kinderen klein waren, verstopten we de gehaktballetjes altijd onder Giacomo’s spaghetti. Hij deed dan elke keer alsof hij verrast was, en wij moesten daar altijd enorm om lachen. Het zijn herinneringen die deze gehaktballetjes nog specialer maken!

Waar zijn Italiaanse balletjes lekker bij?

Deze gehaktballetjes passen perfect bij spaghetti en tomatensaus, of als onderdeel van een gerecht met spaghetti en pesto meatballs, broodje Italiaanse gehaktballetjes,  gehaktballetjes met aardappel en tomatensaus, gehaktballetjes in tomatensaus. Hoe je ze ook serveert, deze Italiaanse gehaktballetjes zijn altijd een feest op tafel.

Dus probeer ze zelf en ontdek waarom deze balletjes zo geliefd zijn. Buon appetito!

 

 

 

Steps

1
Done
10

Mengen

Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed het goed. ( vandaag hebben we er ook een gefruit uitje bij, maar normaal gesproken niet)
Draai daarna mooie balletjes (zo groot als een golfbal) van het gehakt.

2
Done
15

Bakken

Giet een laagje olijfolie of zonnebloemolie in een grote pan en bak de balletjes op laag vuur tot dat ze gaat zijn.
Wij eten ze graag met een bordje pasta en de tomatensaus uit ons recept.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bieten sapje
previous
Bieten sapje
Italiaanse crostata taart
next
Italiaanse crostata taart
bieten sapje
previous
Bieten sapje
Italiaanse crostata taart
next
Italiaanse crostata taart

2 Comments Hide Comments

Wat ontzettend leuk om de horen Babette. Mariëlla en haar broertje zijn hier mee opgegroeid en tot nu toe vervelen ze nooit!

Groet van José

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here