Ingredients
-
500 gr rundergehaktWij gebruiken vaak mager gehakt
-
50 gr paneermeel
-
1 lepel tomatenpuree
-
1 eieren
-
Een handje Peterselie
-
1 sjalotFijn gehakt
-
50 gr Parmezaanse kaas
-
Naar smaak peper
-
Flinke scheut olijfolieZonnebloem olie mag ook
-
Naar smaak zout
-
1x het recept tomatensaus
Directions
Italiaanse gehaktballetjes: Een recept waar je nooit meer zonder wilt!
Heb je ooit Italiaanse gehaktballetjes geproefd? Na de eerste hap wil je echt nooit meer anders. Hoewel Nederland natuurlijk een echt gehaktballenland is, zijn deze gehaktballetjes zó lekker dat ze je in gedachten direct naar Italië brengen.
Misschien heb je al eens gehoord over onze Italiaanse nonna. José stond vroeger altijd bij haar in de keuken en leerde alle authentieke recepten uit Italië. Vooral haar man Mario was daar erg blij mee, en de kinderen Mariella en Giacomo smulden er ook altijd van.
Hoe maak je de perfecte Italiaanse gehaktballetjes?
Het geheim van echte Italiaanse gehaktballetjes is eigenlijk best eenvoudig. Wat deze balletjes zo heerlijk maakt, is de toevoeging van Parmezaanse kaas en fijngesneden peterselie. Dat zorgt voor die unieke smaak die je in geen enkele Nederlandse gehaktbal zult vinden! Verder heb je slechts een paar simpele ingrediënten nodig: zout, peper, tomatenpuree, een ei en paneermeel. Niet meer, niet minder. En anders dan bij veel Nederlandse recepten? Geen knoflook!
Zo maak je authentieke Italiaanse gehaktballetjes
1.Doe het gehakt in een kom en voeg Parmezaanse kaas, peterselie, zout, peper en tomatenpuree toe.
2.Voeg daarna het ei en paneermeel toe en meng alles goed door elkaar.
3.Vorm mooie, stevige balletjes van het gehaktmengsel.
4.Verhit een beetje olijfolie of zonnebloemolie in een pan en bak de gehaktballetjes kort tot ze goudbruin en gaar zijn.
Een leuk familierecept met de lekkerste gehaktballetjes
Toen de kinderen klein waren, verstopten we de gehaktballetjes altijd onder Giacomo’s spaghetti. Hij deed dan elke keer alsof hij verrast was, en wij moesten daar altijd enorm om lachen. Het zijn herinneringen die deze gehaktballetjes nog specialer maken!
Waar zijn Italiaanse balletjes lekker bij?
Deze gehaktballetjes passen perfect bij spaghetti en tomatensaus, of als onderdeel van een gerecht met spaghetti en pesto meatballs, broodje Italiaanse gehaktballetjes, gehaktballetjes met aardappel en tomatensaus, gehaktballetjes in tomatensaus. Hoe je ze ook serveert, deze Italiaanse gehaktballetjes zijn altijd een feest op tafel.
Dus probeer ze zelf en ontdek waarom deze balletjes zo geliefd zijn. Buon appetito!
Steps
1
Done
10
|
Mengen |
2
Done
15
|
Bakken |
2 Comments Hide Comments
Wat een heerlijk recept van de Italiaanse gehaktballetjes! Heb ze al vaak gemaakt en maak iedereen altijd heel blij!
Wat ontzettend leuk om de horen Babette. Mariëlla en haar broertje zijn hier mee opgegroeid en tot nu toe vervelen ze nooit!
Groet van José