0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Kokosrasp
2 eieren
135 gram Fijne kristalsuiker
80 gram Zelfrijzend bakmeel
150 gram Pure chocolade
Kokosmacronen met chocolade

Kokosmacronen met chocolade

Een van de gemakkelijkste koekjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kokosmacronen met chocolade!

Zelfgemaakte kokosmacronen met chocolade zijn heerlijke traktaties voor zowel kokos- als chocoladeliefhebbers. Deze smaakvolle koekies hebben een interessante geschiedenis en hebben hun oorsprong in verschillende culturen over de hele wereld. Hoewel de precieze oorsprong van kokosmacronen moeilijk te achterhalen is, wordt verwacht dat ze hun wortels hebben in het Midden-Oosten en zijn geïntroduceerd in Europa door de Arabische handelaren. De naam “macronen” is afgeleid van het Italiaanse woord “maccheroni”, wat verwijst naar een soort deegwaren. Deze lekkernijen werden traditioneel gemaakt met gemalen amandelen en suiker.

In de loop van de tijd begonnen mensen verschillende variaties van macronen te maken, waaronder die met kokos. De toevoeging van kokosnoot aan het recept zorgde voor een heerlijke tropische twist en maakte de macronen nog smaakvoller. Kokosnoot was vooral populair in gebieden waar het overvloedig groeide, zoals de eilanden in de Stille Oceaan en het Caribisch gebied. Het vruchtvlees van de kokosnoot kan worden geraspt en gedroogd, waardoor kokosrasp ontstaat, dat een belangrijk ingrediënt is in kokosmacronen. Kokosrasp voegt een heerlijke textuur en een subtiele zoetheid toe aan de koekjes, waardoor ze lekker knapperig en smaakvol worden.

Tijdens de 19e eeuw werd de kokosmacronen een favoriet dessert in Europa, vooral in landen als Frankrijk en Engeland. Ze werden vaak geserveerd bij thee of koffie en waren een delicatesse voor speciale gelegenheden. In sommige Europese landen werden kokosmacronen ook geassocieerd met religieuze feestdagen, zoals Pasen.

Koekjes

Ik (Mariëlla) ben gek op kokos. Af en toe koop ik deze kokoskoekjes in de winkel maar zelf maken is eigenlijk net zo gemakkelijk als naar de winkel lopen. Daarnaast zijn zelfgemaakte koekjes natuurlijk altijd nog lekkerder dan die uit de winkel, al is het alleen maar omdat je de moeite proeft die je erin hebt gestoken ;).  Kokos is heerlijk maar niks kan op tegen chocolade. Daarom heb ik deze koekjes nog even in de pure chocolade gedipt. Dit geeft een heerlijke extra smaak aan de koekjes.

Zin in andere gemakkelijk koekjes? Neem eens een kijkje bij deze amaretti koekjes.

Steps

1
Done
1 minuut

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor tot 220 graden.

2
Done
5 minuten

Beslag maken

Meng de eieren met de suiker en voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe. Roer dit goed. Voeg daarna de kokos er langzaam zij terwijl je mengt tot een dik beslagje.

3
Done
5 minuten

Koekjes maken

Pak een bakplaat met een bakpapiertje.
Met een ijsschep of 2 lepels kun je hier mooie bolletjes deeg op leggen.
De koekjes groeien iets in de oven dus leg ze niet te dicht bij elkaar.

4
Done
10 minuten

Oven

Bak de koekjes af in de oven voor 10 minuten.
Laat daarna even afkoelen.

5
Done
5 minuten

Chocolade smelten

Hak de chocolade en verwarm deze in een kom au bain marie.
Dip de koekjes in de chocolade en laat de koekjes op zijn kop drogen.

Bewaar de koekjes in de koelkast.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Risotto met nduja garnalen
previous
Risotto met nduja garnalen
frozen Aperol mocktail
next
Frozen Aperol mocktail
Risotto met nduja garnalen
previous
Risotto met nduja garnalen
frozen Aperol mocktail
next
Frozen Aperol mocktail

Add Your Comment