Ingredients
-
200 gram Kokosrasp
-
2 eieren
-
135 gram Fijne kristalsuiker
-
80 gram Zelfrijzend bakmeel
-
150 gram Pure chocolade
Directions
Kokosmacronen met chocolade!
Zelfgemaakte kokosmacronen met chocolade zijn heerlijke traktaties voor zowel kokos- als chocoladeliefhebbers. Deze smaakvolle koekies hebben een interessante geschiedenis en hebben hun oorsprong in verschillende culturen over de hele wereld. Hoewel de precieze oorsprong van kokosmacronen moeilijk te achterhalen is, wordt verwacht dat ze hun wortels hebben in het Midden-Oosten en zijn geïntroduceerd in Europa door de Arabische handelaren. De naam “macronen” is afgeleid van het Italiaanse woord “maccheroni”, wat verwijst naar een soort deegwaren. Deze lekkernijen werden traditioneel gemaakt met gemalen amandelen en suiker.
In de loop van de tijd begonnen mensen verschillende variaties van macronen te maken, waaronder die met kokos. De toevoeging van kokosnoot aan het recept zorgde voor een heerlijke tropische twist en maakte de macronen nog smaakvoller. Kokosnoot was vooral populair in gebieden waar het overvloedig groeide, zoals de eilanden in de Stille Oceaan en het Caribisch gebied. Het vruchtvlees van de kokosnoot kan worden geraspt en gedroogd, waardoor kokosrasp ontstaat, dat een belangrijk ingrediënt is in kokosmacronen. Kokosrasp voegt een heerlijke textuur en een subtiele zoetheid toe aan de koekjes, waardoor ze lekker knapperig en smaakvol worden.
Tijdens de 19e eeuw werd de kokosmacronen een favoriet dessert in Europa, vooral in landen als Frankrijk en Engeland. Ze werden vaak geserveerd bij thee of koffie en waren een delicatesse voor speciale gelegenheden. In sommige Europese landen werden kokosmacronen ook geassocieerd met religieuze feestdagen, zoals Pasen.
Koekjes
Ik (Mariëlla) ben gek op kokos. Af en toe koop ik deze kokoskoekjes in de winkel maar zelf maken is eigenlijk net zo gemakkelijk als naar de winkel lopen. Daarnaast zijn zelfgemaakte koekjes natuurlijk altijd nog lekkerder dan die uit de winkel, al is het alleen maar omdat je de moeite proeft die je erin hebt gestoken ;). Kokos is heerlijk maar niks kan op tegen chocolade. Daarom heb ik deze koekjes nog even in de pure chocolade gedipt. Dit geeft een heerlijke extra smaak aan de koekjes.
Zin in andere gemakkelijk koekjes? Neem eens een kijkje bij deze amaretti koekjes.
Steps
1
Done
1 minuut
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor tot 220 graden. |
2
Done
5 minuten
|
Beslag makenMeng de eieren met de suiker en voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe. Roer dit goed. Voeg daarna de kokos er langzaam zij terwijl je mengt tot een dik beslagje. |
3
Done
5 minuten
|
Koekjes makenPak een bakplaat met een bakpapiertje. |
4
Done
10 minuten
|
OvenBak de koekjes af in de oven voor 10 minuten. |
5
Done
5 minuten
|
Chocolade smelten |