Zijn jullie ook zo nieuwsgierig wie die CookingQueens nou precies zijn ?
Wij zijn José en Mariëlla, moeder en dochter die al jaren samen koken, bakken en recepten ontwikkelen. Dit weten jullie vast al, daarom op deze pagina alle ins en outs over onze achtergrond en interesses.
Onze achtergrond
Wij zijn 55 en 28 jaar jong en genieten van het leven! José is getrouwd met een Italiaanse man genaamd Mario. Mario is toch wel de reden van alle Italiaanse recepten op onze website. Mariëlla en broertje Giacomo zijn namelijk opgegroeid als echt Italiaanse kinderen met bijna dagelijks pasta op het menu. Daar hadden Mariëlla en Giacomo natuurlijk niks op tegen.
Mariëlla had als kind al interesse in koken en bakken en daarom hielp ze José regelmatig in de keuken. Ook waren we regelmatig koekjes of taarten aan het bakken samen. Toen ze in 2014 uit huis ging belde ze José bijna dagelijks op tijdens het boodschappen doen; MAM! hoe maak je die lekkere pasta saus? MAM! Wat doe jij allemaal in die gehaktballetjes? Wat is het recept van Nonna’s kippie? Etc. etc.
Je hoort het goed.. allemaal familie recepten die Mariëlla moest leren. Toen dit onder de knie was begon ze dit te koken voor vriendinnen. Na een aantal jaren vroegen onze vrienden/familie en klasgenoten vaker en vaker om onze recepten. Dat was de druppel; we begonnen deze website en sprongen in het leven van ‘foodblogger’ Een enorm leuke uit de hand gelopen hobby.
“ZIN” INFLUENCERS
Influencen betekent letterlijk beïnvloeden, maar willen we jullie nu echt beïnvloeden? Het klinkt bijna negatief en dat is niet waar wij voor staan.. Wat wij willen dat jullie kijkend naar onze feed denken: hier heb ik nu ZIN in…wij noemen onszelf liever “ZIN” FLUENCERS.
Deze ZIN-FLUENCERS groeien steeds harder met de blog en socialmedia kanalen. Ben jij een bedrijf en lijkt het je leuk om met ons samen te werken? Neem dan een kijkje op onze contact pagina.
Over José:
José is een lieve, zorgzame, gastvrije en grappige moeder. Geboren en getogen in Heerhugowaard de Noord. Ze is opgegroeid in een gezin met drie zussen. Altijd gekkenhuis dus! Op haar 19e besloot ze om een jaar naar Frankrijk te gaan om te werken als Au Pair. Na wat tegengas van haar ouders is ze toch op het vliegtuig gestapt. Ze kwam in een Amerikaans Italiaans gezin terecht en hierdoor heeft ze dus veel meegekregen van de Italiaanse, Engelse én Franse taal, erg handig!
Toen ze een jaar later terug ging naar Heerhugowaard kwam ze Mario weer tegen. We verdenken hem ervan dat hij een jaar lang met smacht gewacht heeft tot José weer terug kwam om zo haar hart verder te veroveren. En dat heeft gewerkt!
José heeft 30 jaar gewerkt als Stewardess bij KLM. Ze vloog de wereld over en zag alle mooie plekken die menig mens op zijn of haar ‘to go’ lijst heeft staan. Op de route heeft ze veel internationale gerechten gegeten en dat heeft haar interesse in eten ook gestimuleerd. In 2020 heeft José besloten om het vliegleven achter zich te laten. Corona gooide toch wel veel roer in het eten en tja je moet ooit een keer stoppen. Het blauwe uniform is ingeruild voor een CookingQueens schort. Een keuze waar ze geen moment spijt van heeft.
Naast koken en bakken heeft José nog meer hobbies. Zo is ze regelmatig op de golf club te vinden om een balletje te slaan met dames van middelbare leeftijd. Gelukkig brengt José weer wat reuring in de tent daar 😉
Over Mariëlla:
Mariella is 27 lentes jong en geniet van het leven! Ook Mariëlla is geboren in Heerhugowaard maar is vanaf haar 10e opgeroeid in Lochem, het oosten van het land. In dit pittorekse stadje wonen Mario en José nog steeds.
Mariella heeft gestudeerd aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Echt een fantastische opleiding waarin je alles leert over gastvrijheid en hospitality maar verder een management opleiding is. Hierdoor leer je echt heel veel nuttige dingen en staan veel bedrijven te springen om de zogenaamde ‘Hotello’s’ aan te nemen. Na de 4 jarige Hotelschool waarvan een uitstapje naar Bali voor 3 maanden en een stage bij Hilton hotels voor 10 maanden heeft Mariëlla een Master gedaan in International Hospitality and Service Management.
Na haar studies heeft ze een Traineeship bij ABN AMRO MeesPierson als Next coach/Private banker afgerond. Een geweldige opleiding waar ze super veel trainingen kreeg, veel mocht leren met een leuk team had. Ze heeft daarna enkele jaren gewerkt als Private Banker en werkt momenteel als Specialist Filantropie. Filantropie is een onderwerp wat Mariëlla erg aangaat en in haar vrije tijd veel mee bezig is.
Naast koken en bakken is ze vaak bij vrienden en vriendinnen te vinden, Mariëlla vind het leuk om etentjes te organiseren of uiteten te gaan. Daarnaast heeft ze een leuke vriend waarmee ze samen in Amsterdam woont. Een goede stad om lekker uit eten te gaan want er zijn restaurantjes genoeg.. Sinds kort staat Mariëlla ook af en toe op de golf baan, zo kan ze binnenkort eens met José spelen. Daarnaast gaat ze met vriendinnen af en toe naar de gym.
Bedankt!
Bedankt voor jou interesse in ons verhaal. We hopen dat je onze recepten lekker zal vinden. We horen graag van je wanneer je één van onze gerechten maakt, dit kun je in reacties op de website schrijven of ons via Instagram of Facebook een berichtje sturen. Leuke foto’s worden altijd beloond met een post op onze stories.
Liefs en veel kook plezier, José en Mariëlla