0 0
Zelfgemaakte poffertjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
225 Bloem
2 tl Bakpoeder
275 ml Amandelmelk
2 Eieren
1 zakje Vanille suiker
Om in te vetten Zonnebloem olie
Naar smaak Poedersuiker
Naar smaak Vers fruit

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelfgemaakte poffertjes

Het lekkerste Nederlandse ontbijtje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte poffertjes!

Die zijn toch wel het aller lekkerst? Ik (Mariëlla) kan mij nog goed herinneren dat broer Giacomo en ik altijd aan José vroegen of ze weer eens ‘Poffers’ kon maken. Met natuurlijk lekker veel poedersuiker! José was er niet zo happig op. Ze heeft ooit zelf poffertjes geprobeerd te maken maar dit alles bleef aan de pan plakken. Dan ben je er al snel klaar mee.. Dus wij kregen meestal klant-en-klare poffertjes, ook lekker hoor.

Ik heb vorig jaar zelf maar een poffertjes pan gekocht. Dit moest mij toch gewoon lukken? Ik moet toegeven.. ook bij mij bleven de eerste lading poffertjes aan de pan plakken. Gelukkig kwam Maks, mijn vriend, met de oplossing; de pan moet enorm heet zijn, en niet alleen goed ingevet zijn. Toch handig zo een bijbaantje bij de poffertjes kraam in je jeugd. Met deze tip lukte de poffertjes perfect!

Wij vinden de poffertjes het lekkerst met alleen wat poedersuiker en misschien wat extra vers fruit, zoals bramen of frambozen. Hoe eet jij ze het liefst?

 

Steps

1
Done
5 minuten

Beslag maken

Meng de bloem, bakpoeder, amandelmelk en vanille suiker in een kom met een garde of in een keukenmachine.

2
Done
2 minuten

Invetten

Vet een poffertjes pan in met een laagje zonnebloemolie. Je kunt dit goed met een kwarstje uitsmeren. Laat de pan dan heel goed heet worden.
Mocht je geen poffertjes pan hebben dan kun je het ook proberen in een koekenpan.

3
Done
5 minuten

Vullen

Schep met een lepeltje in elk holletje wat beslag. De holletjes hoeven niet helemaal vol, de poffertjes worden groter in de pan.
Wanner het beslag luchtbelletjes heeft dan kun je de poffertjes met een vork omdraaien. Laat dan ook de andere kant van het poffertje even aanbakken.

4
Done
1 minuut

Serveren

Serveer de warme poffertjes met wat poedersuiker en fruit of toppings naar keuze.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ravioli met mascarpone pistache vulling
Panna cotta met aarbeien en pistache
next
Panna cotta met aardbei en pistache
previous
Ravioli met mascarpone pistache vulling
Panna cotta met aarbeien en pistache
next
Panna cotta met aardbei en pistache

Add Your Comment