Ingredients
-
225 Bloem
-
2 tl Bakpoeder
-
275 ml Amandelmelk
-
2 eieren
-
1 zakje Vanille suiker
-
Om in te vetten Zonnebloem olie
-
Naar smaak Poedersuiker
-
Naar smaak Vers fruit
Directions
Zelfgemaakte poffertjes!
Die zijn toch wel het aller lekkerst? Ik (Mariëlla) kan mij nog goed herinneren dat broer Giacomo en ik altijd aan José vroegen of ze weer eens ‘Poffers’ kon maken. Met natuurlijk lekker veel poedersuiker! José was er niet zo happig op. Ze heeft ooit zelf poffertjes geprobeerd te maken maar dit alles bleef aan de pan plakken. Dan ben je er al snel klaar mee.. Dus wij kregen meestal klant-en-klare poffertjes, ook lekker hoor.
Ik heb vorig jaar zelf maar een poffertjes pan gekocht. Dit moest mij toch gewoon lukken? Ik moet toegeven.. ook bij mij bleven de eerste lading poffertjes aan de pan plakken. Gelukkig kwam Maks, mijn vriend, met de oplossing; de pan moet enorm heet zijn, en niet alleen goed ingevet zijn. Toch handig zo een bijbaantje bij de poffertjes kraam in je jeugd. Met deze tip lukte de poffertjes perfect!
Wij vinden de poffertjes het lekkerst met alleen wat poedersuiker en misschien wat extra vers fruit, zoals bramen of frambozen. Hoe eet jij ze het liefst?
Steps
1
Done
5 minuten
|
Beslag makenMeng de bloem, bakpoeder, amandelmelk en vanille suiker in een kom met een garde of in een keukenmachine. |
2
Done
2 minuten
|
InvettenVet een poffertjes pan in met een laagje zonnebloemolie. Je kunt dit goed met een kwarstje uitsmeren. Laat de pan dan heel goed heet worden. |
3
Done
5 minuten
|
VullenSchep met een lepeltje in elk holletje wat beslag. De holletjes hoeven niet helemaal vol, de poffertjes worden groter in de pan. |
4
Done
1 minuut
|
ServerenServeer de warme poffertjes met wat poedersuiker en fruit of toppings naar keuze. |