0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Zalmmoot met huid
1 theelepel La Baleine Fleur de Sel
Klein beetje Grof gemalen peper
Scheutje Olijfolie
1/2 Sjalot
1 teen knoflook
2 theelepel citroensap Tomaten puree
150 ml heet water
1/2 groenten bouillon
150 ml Slagroom Houdbare room
10 kleine tomaatjes
Flinke hand Baby spinazie
7 Zongedroogde tomaatjes
Handje geraspte parmezaanse kaas
Toscaanse zalm in roomsaus

Toscaanse zalm in roomsaus

Super snel smullen!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Toscaanse zalm in roomsaus!

Laten we maar beginnen met de mededeling dat dit werkelijk het allerlekkerste stukje zalm is! Ten eerste; dit fantastische gerecht heeft de meest heerlijke roomsaus. Ten tweede; je kan hier al na 30 minuten van genieten. En ten derde; alles gaat in één pan, lekker makkelijk! Hier een filmpje!

Voor deze Toscaanse zalm in roomsaus kopen we twee mooie zalmmoten. Check even of de zalm duurzaam gevangen is. Wij vinden het handig wanneer de huid er nog aan zit zodat bij het bakken de moot niet uit elkaar valt.

Zout

Een stukje gebakken zalm heeft qua kruiden niet zoveel nodig. Onze voorkeur gaat naar een beetje zout en peper. Omdat zalm zo een mooi product is verdient het gewoon het beste zout. Dit komt goed uit want voor onze samenwerking met La Baleine ontvingen we een prachtig mooi potje Fleur de Sel! Laat dit toch bekend staan als de kaviaar onder het zout. Het zee zout wordt namelijk in de zomer in Zuid Frankrijk met de hand geoogst wanneer de zoutkristallen aan het wateroppervlak verschijnen. Naast dat het perfect is voor vlees, vis en salades staat dit potje ook nog eens prachtig op het keukenblad.

Snel en makkelijk 

Op de zalmmoot gaat alleen wat peper. Deze bak je in ongeveer 8 minuten aan. Vervolgens halen we de vis uit de pan om de goddelijke saus te maken. Met een teentje knoflook en een half sjalotje ga je van start. Met bouillon en room maak je daarna een mooie saus. Wat extra tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, spinazie en Parmezaanse  kaas zorg je ervoor dat het sausje in 15 minuten klaar staat. De zalm mag weer heel even zwemmen in de saus en voor de finishing touch gaat hier wat van de Fleur de Sel over. Het maakt dit stukje zalm helemaal af. Het knapperige en meest zuivere zee zout heeft een unieke structuur en geeft dit gerecht een verfijnde smaak.

Inspiratie

Het fijne van deze Toscaanse zalm in roomsaus is dat je het op vele manieren kunt eten. Wij koken er wat tagliatelle bij wat werkelijk zalig was.  Je kunt ook kiezen voor een perfecte aardappelpuree  of gewoon met een lekkere salade.

Kip

Eet je liever geen vis probeer eens onze kip ‘Marry  Me’ in roomsaus. Vergeet onze kip Marsala -pollo al Marsala niet voor niets ons meest  populaire recept.  We hebben ook de Kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus. Kip in tomaat wijn saus en net zo’n makkelijk en smakelijk kipgerecht.  Ook heerlijk is de Kip Puttanesca en kip arrabbiata

 

Steps

1
Done
10 minuut

Zalm

Dep de zalmmoot droog en strooi er ietsje peper over.

Bak de zalmmoot in een klein laagje olijfolie.
Eerst 5 minuten op de huid, vervolgens omdraaien en nog 3 minuten bakken op medium vuur/temperatuur.
Haal de zalm uit de pan en zet apart.

2
Done
15 minuten

Roomsaus

Snijd een teen knoflook en een half sjalotje fijn.
Bak dit zachtjes aan in het bakvet.
Maak een bouillon van heet water en bouillonblokje.
Giet in de in de pan samen met de room.
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en halveer de tomaatjes.
Voeg tomaten puree toe.
Voeg een handje geraspte Parmezaanse kaas toe.
Dit mag in de saus zo ook een flinke hand gewassen babyspinazie.
Laat dit 15 minuten zachtjes koken.

3
Done
3 minuten

Zalm in saus

Vlak voor je de maaltijd gaat serveren mag de gebakken zalm erbij.
Laat dit samen nog 3 minuten zachtjes koken. Besprenkel als laatste ietsje Fleur du Sel over de zalm. Het knapperige van het zuivere zee zout geeft het een fantastische verfijnde smaak.

4
Done

Serveren

Serveer met tagliatelle, gebakken aardappeltjes of aardappelpuree. Ook heerlijk met een salade.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasta met kikkererwten
previous
Pasta met kikkererwten
gnocchi met pompoen en feta
next
Gnocchi met pompoen en feta
pasta met kikkererwten
previous
Pasta met kikkererwten
gnocchi met pompoen en feta
next
Gnocchi met pompoen en feta

Add Your Comment