0 0
Kip arrabbiata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kipfilets
3 theelepel Italiaanse kruiden Mengsel van tijm oregano basilicum
1 theelepel Zout
1 eetlepel Roomboter
Klein scheutje Olijfolie
Stukje rode peper
Saus
1 blikje Tomaten blokjes
Klein beetje Water
1 Sjalot
1 teen knoflook
1 theelepel Suiker
Halve theelepel Zout
Kruimel
3 eetlepel Panko
1 theelepel Italiaanse kruiden
Halve teen knoflook
Extra
3 eetlepel Pecorino kaas

Kip arrabbiata

Pittige kip in tomatensaus

Features:
  • Pittig
Cuisine:

Ingredients

  • Saus

  • Kruimel

  • Extra

Directions

Share

Kip arrabbiata!

Regelmatig scrollen we door onze website en dit keer komen we de  penne met arrabiata saus tegen. Soms vergeet je wel eens de lekkere sauzen en het wordt weer duidelijk tijd voor een update. Omdat er nog kip in de koelkast ligt is het toch een heel nieuw recept geworden. Geen nieuwe foto voor het oude recept maar een vers van de pers verrukkelijke kip arrabbiata.

Wat er zo geweldig is aan dit recept daar kom je snel achter. Je wilt dit gewoon maken want alles bij elkaar is het Italië op zijn best. De kip is aangebakken met een kruiden mengsel van gedroogde tijm, oregano, basilicum en zout. In dit bakvet met wat extra roomboter fruit je een  sjalotje en een fijngehakte knoflook teen. Natuurlijk de pepertjes. Wij hebben nog de peperoncini uit Calabrië dus we doen er een klein beetje bij.  Deze zijn namelijk extreem pittig. Terwijl dit lekker aanbakt mag er een blik tomatenblokjes bij. Vergeet niet een schepje suiker want de blikken zijn meestal wat zuur.

Als laatste mag de kip weer in het rode sausje en als finishing touch een kruimel van aangebakken panko samen met een schepje Italiaanse kruiden en knoflook. Dit noemen ze in Italië een pangrattato. Vroeger wanneer men de parmezaanse kaas niet kon betalen gebruikten ze deze pangrattato als vervanger van kaas.

Aftoppen met pecorino en eventueel wat verse peterselie. Krijg je al trek?

Hoe eet je dit?

Wat altijd lekker is is een penne pasta. Omdat we vanmiddag al een klassieke pasta carbonara hebben gegeten maak ik een klein aardappel pureetje. Een blik bonen als laatste door de saus mengen is ook zalig. Probeer ook eens met orzo. Dit is een hele fijne pasta die lijkt op rijst. Perfect voor dit gerecht.
Het is zo leuk om te combineren!

We hebben ook een filmpje hiervan op Instagram. Altijd handig om hier naar te kijken om het te verduidelijken. Niet persé nodig want dit recept is super simpel. Dol op kip maak dan een onze populaire Kip Marsala – Pollo al Marsala. Gevulde kip in tomaten roomsaus of een heerlijk kip piccata met citroen.

 

Steps

1
Done
2 minuten

Kruiden

Maak een mengsel van organo, tijm, basilicum en zout.
Elk een theelepel.
(Potje Italiaanse kruiden kan ook )

2
Done
10 minuten

Kip

Halveer de kipfilet.
Verdeel de kruiden over de kipfilet.
(Houd een theelepel kruiden over voor de kruimel)
Bak de de kip aan in bakpan met eetlepel roomboter en scheutje olijfolie.
Haal de kip na het bakken uit de pan.

3
Done
20 minuten

Saus

Fruit de fijn gesneden sjalot, knoflook en de rode peper aan in het bakvet.
Voeg een blik tomatenblokjes toe.
Spoel het blikje even na met een scheut water en voeg ook toe.
Een theelepel suiker erbij en wat extra zout.
Laat dit zachtjes pruttelen samen met de kip. (Ongeveer 20 minuten)
De saus zal zachtjes inkoken.

4
Done
5 minuten

Kruimel

Bak de panko aan met een eetlepel roomboter en fijngesneden knoflook en theelepel Italiaanse kruiden.
Laat dit samen een paar minuten zacht aanbakken.

5
Done

Serveren

Serveer de kip met de kruimel, extra pecorino kaas en fijn gesneden peterselie.
Lekker met penne pasta, een aardappel puree of orzo.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Risotto worst en tomaat
previous
Risotto worst en tomaat
Salade met bloedsinaasappel
next
Bloedsinaasappel burrata salade
Risotto worst en tomaat
previous
Risotto worst en tomaat
Salade met bloedsinaasappel
next
Bloedsinaasappel burrata salade

Add Your Comment