Ingredients
-
6 Kaiser of friselle broodjes
-
Tomaat olijf
-
10 kleine tomaatjes
-
1 eetlepel Olijfjes Leccese
-
Scheutje Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
1 eetlepel rucola
-
Tomaat Burrata parmaham
-
1 bol burrata
-
5 kleine tomaatjes
-
Klein scheutje Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
2 plakjes parmahamOptioneel
-
1 eetlepel rucola
-
Courgette pesto tomaat
-
Zie link in verhaal 1 x recept courgette pesto
-
5 kleine tomaatjes
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje Olijfolie
-
1 eetlepel rucola
-
Gegrilde courgette burrata parmaham
-
1 bol burrata
-
1 courgette
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje Olijfolie
-
parmahamOptioneel
Directions
6x friselle Pugliese!
Iets waar ik met heel veel liefde aan terug denk was natuurlijk het eten in Puglia. Nu kunnen wij je verzekeren dat waar je ook in Italië op vakantie gaat het eten goed is. Om de dood eenvoudige reden, wanneer een restaurant niet goed kookt komt de lokale bevolking er gewoon niet eten.
Wanneer we in een ander deel van Italië op vakantie zijn proberen we standaard alle gerechten die er bij de regio horen. Wat we heel vaak als starter bestellen zijn bruschetta’s en laat Puglia nou zijn eigen bruschetta’s hebben. Je vind ze onder de naam frisa of friselle.
Wil je ook binnenkort naar Puglia, lees dan ons reisblog Puglia 2023 door met alle leuk tips.
Het zijn verrukkelijke hapjes en we hebben een aantal variaties voor jullie. 6x friselle Pugliese.
*Tomaat en olijfjes
*Burrata met tomaat
*Burrata met tomaat en parmaham
*Courgette pesto en tomaatjes
*Burrata met gegrilde courgette en parmaham
*Burrata met gegrilde courgette
Friselle broodjes
Friselle broodjes zijn harde, droge broodringen die worden gemaakt van tarwebloem, water, gist en zout. Het lijkt wel een beetje op een donut. Ze zijn kenmerkend voor hun dubbele bakbeurt, wat hen hun harde textuur geeft.
Nu leek het me leuk om deze broodje zelf te bakken en ben aan de slag gegaan. In mijn ogen waren ze veel te hard maar ik lees achteraf dat ze juist ook heel hard moeten zijn omdat je ze dan heel lang kunt bewaren. Heel grappig want ik dacht dat ze mislukt waren.
Als alternatief heb ik toen kaiser broodjes gebruikt. De binnenkant deze zijn doorgesneden en even getoast in de toaster.
Binnenkort zal ik toch nog een keer zelf de broodjes bakken en een link toevoegen. Wil je ook graag de gewone bruschetta’s maken, dan hebben we 5x Italiaanse bruschetta’s voor je. Allemaal fantastische smaken en makkelijk te maken. Tja deze hapjes zijn altijd perfect als volger recht, lekker bij de borrel of gewoon tussendoor.
*Het leuke servies komt uit Puglia van Taste of Puglia.
Steps
1
Done
|
KaiserbroodjesWanneer je kaiserbroodjes gebruikt voor dit recept snijd deze doormidden en toast ze bruin op grillplaat of toaster. |
2
Done
8 minuten
|
Friselle tomaat en olijf |
3
Done
8 minuten
|
Friselle Burrata tomaat |
4
Done
8 minuten
|
Friselle met gegrilde courgette |
5
Done
15 minuten
|
Friselle met courgette pesto en tomaatjes |
6
Done
|
TipMaak een schaal vol verschillende friselle. Vegetarische en niet vegetarisch. |