0 0
6x Friselle Pugliese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Kaiser of friselle broodjes
Tomaat olijf
10 kleine tomaatjes
1 eetlepel Olijfjes Leccese
Scheutje Olijfolie
Naar smaak zout en peper
1 eetlepel rucola
Tomaat Burrata parmaham
1 bol burrata
5 kleine tomaatjes
Klein scheutje Olijfolie
Naar smaak zout en peper
2 plakjes parmaham Optioneel
1 eetlepel rucola
Courgette pesto tomaat
Zie link in verhaal 1 x recept courgette pesto
5 kleine tomaatjes
Naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie
1 eetlepel rucola
Gegrilde courgette burrata parmaham
1 bol burrata
1 courgette
Naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie
parmaham Optioneel

6x Friselle Pugliese

De allerlekkerste hapjes uit Puglia

Cuisine:

Ingredients

  • Tomaat olijf

  • Tomaat Burrata parmaham

  • Courgette pesto tomaat

  • Gegrilde courgette burrata parmaham

Directions

Share

6x friselle Pugliese!

Iets waar ik met heel veel liefde aan terug denk was natuurlijk het eten in Puglia. Nu kunnen wij je verzekeren dat waar je ook in Italië op vakantie gaat het eten goed is. Om de dood eenvoudige reden, wanneer een restaurant niet goed kookt komt de lokale bevolking er gewoon niet eten.

Wanneer we in een ander deel van Italië op vakantie zijn proberen we standaard alle gerechten die er bij de regio horen. Wat we heel vaak als starter bestellen zijn bruschetta’s en laat Puglia nou zijn eigen bruschetta’s hebben. Je vind ze onder de naam frisa of  friselle.
Wil je ook binnenkort naar Puglia, lees dan ons reisblog Puglia 2023 door met alle leuk tips.

Het zijn verrukkelijke hapjes en we hebben een aantal variaties voor jullie. 6x friselle Pugliese.

*Tomaat en olijfjes

*Burrata  met tomaat

*Burrata met tomaat en parmaham

*Courgette pesto en tomaatjes

*Burrata met gegrilde courgette en parmaham

*Burrata met gegrilde courgette

Friselle broodjes

Friselle broodjes zijn harde, droge broodringen die worden gemaakt van tarwebloem, water, gist en zout. Het lijkt wel een beetje op een donut. Ze zijn kenmerkend voor hun dubbele bakbeurt, wat hen hun harde textuur geeft.

Nu leek het me leuk om deze broodje zelf te bakken en ben aan de slag gegaan. In mijn ogen waren ze veel te hard maar ik lees achteraf dat ze juist ook heel hard moeten zijn omdat je ze dan heel lang kunt bewaren. Heel grappig want ik dacht dat ze mislukt waren.
Als alternatief heb ik toen kaiser broodjes gebruikt. De binnenkant deze zijn doorgesneden en even getoast in de toaster.

Binnenkort zal ik toch nog een keer zelf de broodjes bakken en een link toevoegen. Wil je ook graag de gewone bruschetta’s maken, dan hebben we 5x Italiaanse bruschetta’s voor je. Allemaal fantastische smaken en makkelijk te maken. Tja deze hapjes zijn altijd perfect als volger recht, lekker bij de borrel of gewoon tussendoor.

*Het leuke servies komt uit Puglia van Taste of Puglia.

Steps

1
Done

Kaiserbroodjes

Wanneer je kaiserbroodjes gebruikt voor dit recept snijd deze doormidden en toast ze bruin op grillplaat of toaster.

2
Done
8 minuten

Friselle tomaat en olijf

Voor alle toppings kun je fijngesneden tomaatjes gebruiken.
Meng dit met stukjes olijf. In Puglia zijn de tomaatjes super smaakvol.
De Nederlandse tomaatjes mogen wel even aangemaakt worden met zout en peper en beetje olijfolie maar hoeft niet.

3
Done
8 minuten

Friselle Burrata tomaat

Beleg het getoaste broodje met burrrata en tomaat.
Hierop wat rucola en eventueel een plakje parmaham.

4
Done
8 minuten

Friselle met gegrilde courgette

Snijd de courgette in dunne plakjes met kaasschaaf.
Grill deze met ietsje olijfolie in de grillpan.
Toast het broodje daarop burrata met de courgette. Ietsje zout en peper en olijfolie. Rucola voor decoratie.
Ook lekker met plakje parmaham.

5
Done
15 minuten

Friselle met courgette pesto en tomaatjes

Toast het broodje.
Maak de courgette pesto (recept klik link in verhaal)
Smeer de pesto op het broodje. Hierop extra tomaat en rucola of basilicum blaadjes.

6
Done

Tip

Maak een schaal vol verschillende friselle. Vegetarische en niet vegetarisch.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse cantuccini
previous
Italiaanse cantuccini
Pasta met tomaat en sperziebonen
next
Pasta met tomaat en sperziebonen
Italiaanse cantuccini
previous
Italiaanse cantuccini
Pasta met tomaat en sperziebonen
next
Pasta met tomaat en sperziebonen

Add Your Comment