0 0
Italiaanse cantuccini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Bloem
125 gram Amandelen
2 eieren
7 gram Bakpoeder
60 gram Roomboter Gesmolten
200 gram Suiker
Snuf Zout

Italiaanse cantuccini

Deze koekjes zijn super lekker en makkelijk te maken!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse cantuccini!

Als er iets lekker is zijn het de Italiaanse cantuccini  of soms ook wel cantucci  genoemd. Ze zijn altijd heerlijk krokant en gemaakt met de lekkerste amandelen. Mariëlla heeft al jaren geleden dit recept van traditionele cantuccini koekjes online gezet en vandaag is het tijd om hier snel een filmpje van te maken. Nu gebruik ik José een ander recept dus ze zijn beiden het proberen waard.

Ik moet bekennen dat ik ze nog nooit eerder hebt gemaakt en was ook heel nieuwsgierig naar eigen gemaakte Italiaanse cantuccini koekjes. Het is een super makkelijk recept en als je het mij vraagt kan dit gewoon niet mislukken.

Ze smaakte werkelijk fantastisch en het lekkerste vinden wij om ze eerst even in de koffie te dopen. Bij het bakken van dit recept moet je ze eigenlijk twee keer bakken. De eerste keer ongeveer 25 minuten. Vervolgens snijd je ze in stukjes. Je legt deze weer op de bakplaat en bak ze nog even na. Op deze manier worden ze extra krokant. Mijn voorkeur gaat uit om één keer te bakken want eigenlijk vind ik ze iets zachter ook prima.

Het deeg voor cantuccini wordt gemaakt met basis-ingrediënten zoals bloem, suiker, eieren en amandelen. Vaak worden er ook andere smaakmakers toegevoegd, zoals sinaasappelschil, vanille of amaretto, om een unieke smaak te creëren. Snel een keer met pistachenootjes maken!

Waar komen de koekjes vandaan?

De koekjes komen oorspronkelijk uit Italië, en meer specifiek uit de regio Toscane. Ze staan ook bekend als biscotti di Prato en worden traditioneel geserveerd met een glaasje Vin Santo, een zoete Italiaanse dessertwijn, om in te dippen.

Inmiddels hebben we al de meest lekkere Italiaanse koekjes gebakken. Veelal door Mariëlla want zij is de echte bakqueen. Jullie kennen misschien de Amaretti koekjes. Speciaal het Siciliaanse recept voor jullie. Brutti ma buoni koekjes, biscotti abbraci knuffelkoekjes

Steps

1
Done
5 minuten

Mengen

Smelt de boter.
Meng dit samen met alle ingrediënten.

2
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven op 180 °C.

3
Done

Kneden

Roer alles door elkaar en kneed tot één grote bal.
Halveer het deeg.
Van elk stuk maak je een lange rol van ongeveer 5 cm breed en 30 cm lang.

4
Done
30 minuten

Oven

Leg de rollen op een bakblik met bakpapier.
Bak ze ongeveer 27 minuten goudbruin.
Wanneer het ietsje is afgekoeld snijd je met een scherp mes mooie plakjes.
Leg alle koekjes weer terug op het bakblik. En bak ze nog 5 minuten af.

5
Done

Tip

Wanneer je iets zachtere koekjes wilt dan hoef je ze erna niet af te bakken.
*Voeg eens wat extra’s toe zoals pistache nootjes, citroen rasp of sinaasappel rasp.
*Wanneer je veel koekjes bakt pak ze dan leuk in en geef ze weg als klein cadeautje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
courgette ham kaas rolletjes
previous
Courgette ham kaas rolletjes
6 x friselle Pugliese
next
6x Friselle Pugliese
courgette ham kaas rolletjes
previous
Courgette ham kaas rolletjes
6 x friselle Pugliese
next
6x Friselle Pugliese

Add Your Comment