Ingredients
-
300 gram Bloem
-
125 gram Amandelen
-
2 eieren
-
7 gram Bakpoeder
-
60 gram RoomboterGesmolten
-
200 gram Suiker
-
Snuf Zout
Directions
Italiaanse cantuccini!
Als er iets lekker is zijn het de Italiaanse cantuccini of soms ook wel cantucci genoemd. Ze zijn altijd heerlijk krokant en gemaakt met de lekkerste amandelen. Mariëlla heeft al jaren geleden dit recept van traditionele cantuccini koekjes online gezet en vandaag is het tijd om hier snel een filmpje van te maken. Nu gebruik ik José een ander recept dus ze zijn beiden het proberen waard.
Ik moet bekennen dat ik ze nog nooit eerder hebt gemaakt en was ook heel nieuwsgierig naar eigen gemaakte Italiaanse cantuccini koekjes. Het is een super makkelijk recept en als je het mij vraagt kan dit gewoon niet mislukken.
Ze smaakte werkelijk fantastisch en het lekkerste vinden wij om ze eerst even in de koffie te dopen. Bij het bakken van dit recept moet je ze eigenlijk twee keer bakken. De eerste keer ongeveer 25 minuten. Vervolgens snijd je ze in stukjes. Je legt deze weer op de bakplaat en bak ze nog even na. Op deze manier worden ze extra krokant. Mijn voorkeur gaat uit om één keer te bakken want eigenlijk vind ik ze iets zachter ook prima.
Het deeg voor cantuccini wordt gemaakt met basis-ingrediënten zoals bloem, suiker, eieren en amandelen. Vaak worden er ook andere smaakmakers toegevoegd, zoals sinaasappelschil, vanille of amaretto, om een unieke smaak te creëren. Snel een keer met pistachenootjes maken!
Waar komen de koekjes vandaan?
De koekjes komen oorspronkelijk uit Italië, en meer specifiek uit de regio Toscane. Ze staan ook bekend als biscotti di Prato en worden traditioneel geserveerd met een glaasje Vin Santo, een zoete Italiaanse dessertwijn, om in te dippen.
Inmiddels hebben we al de meest lekkere Italiaanse koekjes gebakken. Veelal door Mariëlla want zij is de echte bakqueen. Jullie kennen misschien de Amaretti koekjes. Speciaal het Siciliaanse recept voor jullie. Brutti ma buoni koekjes, biscotti abbraci knuffelkoekjes
Steps
1
Done
5 minuten
|
MengenSmelt de boter. |
2
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven op 180 °C. |
3
Done
|
Kneden |
4
Done
30 minuten
|
OvenLeg de rollen op een bakblik met bakpapier. |
5
Done
|
Tip |