Ingredients
-
100 gram pistachenootjes
-
50 gram Amandelmeel
-
1 eetlepel citroenrasp
-
3 eetlepel Mascarpone
-
50 gram havermout
-
150 gram pure chocolade
Directions
Pistache bonbons met chocolade.
Deze pistache bonbons met chocolade waren echt een feestje..
Zijn jullie een fan van bonbons? Dat vroegen wij ons zelf ook af haha.
Ik weet dat Mariella dol is op alles met chocola maar of ze bonbons eet moet ik eigenlijk even vragen. José daaraantegen eet ze niet veel. Ik weet nog dat ik in mijn vlieg periode bij KLM in de business vlas na de maaltijd service altijd bonbons aanbood. Ook wat ik zeker niet vergeten ben is dat na afloop regelmatig collega’s van achter in het vliegtuig toevallig langs kwamen en een chocolaatje meenamen uit de doos, die binnen een half uur helemaal leeg was. Misschien heb ik ze wel te veel aan boord gehad en sloeg ik ze over.. De kaasjes hapte ik wel in veelvoud weg dus het was geen principe van gezond of minder gezond.
GEZONDE VERSIE
De bonbons die we vandaag gaan laten zien zijn een stuk gezonder in ieder geval! Zonder enig schuld gevoel kun je deze eten want ze zijn gemaakt van havermout en pistachenootjes. De pistachenootjes komen uit Sicilië en de mascarpone kaas die er in verwerkt is geeft het Italiaanse gevoel. Voor een frisse twist is er citroenrasp in verwerkt. Wat ook zeker een heel fijn gevoel is dat ze met 10 minuten klaar zijn en nadat ze even hebt ingevroren heb jij het perfecte bonbonnetje bij de koffie.
Je kunt met deze bonbons of door veel Foodies ook Bliss Balls genoemd enorm gaan variëren. Je kunt er ook verse dadels en vijgen in verwerken, nootjes of noten pasta’s en verschillende soorten chocolade.
Wij gebruiken voor deze balletjes het liefst pure chocola, met zoveel mogelijk cacaopoeder. Hoe meer cacao des te minder suiker erin is verwerkt, maar daardoor vaak wat bitterder van smaak. Dit betekent niet dat je het onbeperkt kunt eten want het heeft ook veel verzadigde vetten en calorieën. In pure zitten chocola zit wel even veel calorieën als in melkchocolade. Dus kies de chocola die jij zelf het lekkerste vindt voor deze bonbons.
Wanneer maak jij deze pistache bonbons met chocolade klaar?
Steps
1
Done
2 minuten
|
Havermout en pistachenotenMix de havermout en pistachenoten in een mixertje. Dit kan ook met de hand. |
2
Done
30 seconden
|
Amandelmeel, citroenrasp, mascarponeAmandelmeel, citroenrasp, mascarpone mag ook gemengd worden. |
3
Done
3 minuten
|
ChocoladeVerbrokkelde chocola en verwarm dit au bain Marie op dat wil zeggen je neemt een pannetje met kokend water zet daar een glazen schaal in, die net het water aanraakt. |
4
Done
3 minuten
|
BalletjesDraai balletjes van het mengsel. |
5
Done
|
RollenRol de balletjes door de gesmolten chocolade. |
6
Done
|
Extra pistacheStrooi er wat extra pistache nootjes over. |
7
Done
|
Koud zettenZet de bonbons even in de vriezer zodat de chocoladesaus snel hard wordt. |
8
Done
|
BewarenBewaar de bonbons in de koelkast. |
9
Done
|
TipJe kunt ervoor kiezen om extra havermout toe te voegen, of iets meer mascarpone of amandelmeel. Zo krijg je je eigen allerlekkersteversie. |