0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram pistachenootjes
50 gram Amandelmeel
1 eetlepel citroenrasp
3 eetlepel Mascarpone
50 gram havermout
150 gram pure chocolade
Pistache bonbons met chocolade

Pistache bonbons met chocolade

Hier mag je eentje extra van…

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Pistache bonbons met chocolade.

Deze pistache bonbons met chocolade waren echt een feestje..

Zijn jullie een fan van bonbons? Dat vroegen wij ons zelf ook af haha.
Ik weet dat Mariella dol is op alles met chocola maar of ze bonbons eet moet ik eigenlijk even vragen. José daaraantegen eet ze niet veel. Ik weet nog dat ik in mijn vlieg periode bij KLM  in de business vlas na de maaltijd service altijd bonbons aanbood. Ook wat ik zeker niet vergeten ben is dat na afloop regelmatig collega’s van achter in het vliegtuig toevallig langs kwamen en een chocolaatje meenamen uit de doos, die binnen een half uur  helemaal leeg was. Misschien heb ik ze wel te veel aan boord gehad en sloeg ik ze over.. De kaasjes hapte ik wel in veelvoud weg dus het was geen principe van gezond of minder gezond.

GEZONDE VERSIE

De bonbons die we vandaag gaan laten zien zijn een stuk gezonder in ieder geval! Zonder enig schuld gevoel kun je deze eten want ze zijn gemaakt van havermout en pistachenootjes. De pistachenootjes komen uit Sicilië en de mascarpone kaas die er in verwerkt is geeft het Italiaanse gevoel. Voor een frisse twist is er citroenrasp in verwerkt. Wat ook zeker een heel fijn gevoel is dat ze met 10 minuten klaar zijn en nadat ze even hebt ingevroren heb jij het perfecte bonbonnetje bij de koffie.

Je kunt met deze bonbons of door veel Foodies ook Bliss Balls  genoemd enorm gaan variëren. Je kunt er ook verse dadels en vijgen in verwerken, nootjes of noten pasta’s en verschillende soorten chocolade.

Wij gebruiken voor deze balletjes het liefst pure chocola, met zoveel mogelijk cacaopoeder.  Hoe meer cacao des te minder suiker erin is verwerkt, maar daardoor vaak wat bitterder van smaak. Dit betekent niet dat je het onbeperkt kunt eten want het heeft ook veel verzadigde vetten en calorieën. In pure zitten chocola zit wel even veel calorieën als in melkchocolade. Dus kies de chocola die jij zelf het lekkerste vindt voor deze bonbons.

Wanneer maak jij deze pistache bonbons met chocolade klaar?

Steps

1
Done
2 minuten

Havermout en pistachenoten

Mix de havermout en pistachenoten in een mixertje. Dit kan ook met de hand.
*Zorg dat je wat gehakte pistache nootjes apart set voor de topping.

2
Done
30 seconden

Amandelmeel, citroenrasp, mascarpone

Amandelmeel, citroenrasp, mascarpone mag ook gemengd worden.

3
Done
3 minuten

Chocolade

Verbrokkelde chocola en verwarm dit au bain Marie op dat wil zeggen je neemt een pannetje met kokend water zet daar een glazen schaal in, die net het water aanraakt.
De chocola zal langzaam smelten.

4
Done
3 minuten

Balletjes

Draai balletjes van het mengsel.

5
Done

Rollen

Rol de balletjes door de gesmolten chocolade.
Haal ze eruit met een lepeltje of met een prikkertje.

6
Done

Extra pistache

Strooi er wat extra pistache nootjes over.

7
Done

Koud zetten

Zet de bonbons even in de vriezer zodat de chocoladesaus snel hard wordt.

8
Done

Bewaren

Bewaar de bonbons in de koelkast.
Je kunt er ook voor kiezen om de bonbons in de vriezer te laten en er een aantal uit halen wanneer je er zin in hebt.

9
Done

Tip

Je kunt ervoor kiezen om extra havermout toe te voegen, of iets meer mascarpone of amandelmeel. Zo krijg je je eigen allerlekkersteversie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bosvruchten cobbler
previous
Bosvruchten cobbler
Courgette alla parmigiana
next
Courgette alla Parmigiana
Bosvruchten cobbler
previous
Bosvruchten cobbler
Courgette alla parmigiana
next
Courgette alla Parmigiana

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here