0 0
Tortilla airfryer frittata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Cêlavita aardappelpartjes Smaak Smokey BBQ
1 grote Tortilla
200 gram Pompoen blokjes
4 eieren
4 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
3 takjes Platte peterselie

Tortilla airfryer frittata

Verrassend lekker!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Tortilla airfryer frittata!

Als wij zin hebben in een hartige vullende lunch dan gaan de Queens voor frittata. Een frittata is een Italiaanse omelet die snel gemaakt is en waar wij er al heel veel van hebben gegeten in ons leven.
Op Sicilië doet men er  altijd aardappeltjes, verse kruiden en parmezaanse kaas in. Deze tortilla airfryer frittata is als lunch of als bijgerecht bij het avondeten.

Zeker weten wanneer je het filmpje ziet dat het water je in de mond loopt. Zien is eten.

Vandaag gaan we lekker out of the box door de frittata in een tortilla te bakken.  We gebruiken de verse aardappelpartjes van Cêlavíta met de verrukkelijke Smokey BBQ smaak. Dit aardappelpartje met gerookte paprika, knoflook en jalapenopeper is werkelijk een smaak sensatie. En tja dat maakt deze frittata verrassend lekker. Als extraatje voegen we blokjes pompoen toe die tegelijkertijd bakken met de aardappelpartjes in de airfryer.
De aardappeltjes zijn super snel gaar omdat ze al voorgekookt zijn. Handig hoor.
Naast de smokey bbq smaak hebben ze ook als smaak sensatie Sweet Chili  geeft je frittata een extra kick! Wil je zelf de aardappeltjes kruiden dan pak je handige tweepersoons zak met naturel bakaardappeltjes.

Een frittata kun je eigenlijk altijd eten. Perfect als lunch of  als lekker bijgerecht bij  de warme maaltijd  met een stukje vlees of vis.  Snijd deze frittata eens in kleine puntjes en zeker weten dat  ze een succes zijn bij de borrel.

Neem eens een kijkje bij ons klassieke familie recept van de frittata basis, of de frittata met groenten   of de frittata met courgette.

Steps

1
Done
14 minuten

Aardappel pompoen

Bak de aardappelpartjes en pompoen blokjes 14 minuten op 180 °C in de airfryer.
Na het bakken zet apart.

2
Done

Tortilla ei

Leg een tortilla op de bodem van het airfryer mandje.
Je maakt als het ware een mandje.
Kluts 4 eitjes en schenk deze in het tortilla mandje.
Doe hierbij de gebakken aardappeltjes en pompoen.
Hierop de geraspte parmezaanse kaas en fijn gesneden peterselie.

3
Done
15 minuten

Bakken

Bak de frittata in 15 minuten gaar op 200 °C.
Controleer na 15 minuten met een vork of de binnenkant helemaal gaar is.

4
Done

Serveren

Leg een bordje op de frittata.
Draai dan het mandje om zodat de frittata omgekeerd op het bordje valt.
Deze keer je weer om op een bordje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kip gehaktballetjes in tomatensaus
appelflapjes
next
Appelflapjes
previous
Kip gehaktballetjes in tomatensaus
appelflapjes
next
Appelflapjes

Add Your Comment