Ingredients
-
Kip gehaktballetjes
-
2 Kipfilets
-
3 Zongedroogde tomaatjes
-
2 teentjes knoflook
-
2 eetlepel Paneermeel
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
1/2 theelepel Zout
-
1/4 theelepel Chili flakes
-
6 blaadjes verse basilicum
-
Handje geraspte Appenzeller kaas
-
Extra
-
1 x (zie link in verhaal) 1 X recept basis tomatensaus
-
150 gram Appenzeller kaas
Directions
Kip gehaktballetjes in tomatensaus!
Er staat weer een heerlijke ovenschaal klaar voor jullie. Eentje waar je absoluut geen nee tegen kunt zeggen. De lekkerste kip gehaktballetjes in tomatensaus. Uit ervaring weten we dat deze lekkere balletjes altijd een succes zijn bij jong en oud. Samen met onze makkelijke basis tomatensaus die sowieso verrukkelijk is.
Heerlijk cheesy
Wat deze schaal extra lekker maakt is de laag kaas die je erover strooit voordat het geheel de oven in gaat. Ook hebben we het kipgehakt gekruid met extra zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden en een handje geraspte kaas . En niet zomaar een kaas!! De heerlijk Zwitserse Appenzeller van Emmi Benelux.
Super smaakvol en perfect voor dit gerecht. Wil je zien hoe we dit maken kijk dan snel naar dit filmpje!
Wij aten deze balletjes met rijst maar perfect door de pasta of zelfs met aardappelpuree.
We hadden nog een stuk kaas over en die ging dezelfde week op de boterham en het borrel plankje!
Inmiddels zijn we bekend met deze heerlijke kazen uit Zwitserland. Kennen jullie bijvoorbeeld al de kant-en klare zak kaas voor de kaasfondue? Een waanzinnig smaakvol kaasmengsel die zo de pan in kan. Wij gingen jullie voor met kaasfondue met Italiaanse twist. Zo lekker en gemakkelijk! Ook de Kaltbach Creamy kaas hebben we gebruikt in een heerlijke zomerse fruit salsa met kaas.
Appenzeller Classic, beter bekend als een zachte Appenzeller, is een van voornaamste Zwitserse kaassoorten. De Appenzeller Zacht is licht pittig dankzij het geheime kruidenmengsel en de rijpingsperiode van minimaal 3 maanden.
Herkomst Appenzeller
Appenzeller staat bekend als een van de pittigste Zwitserse kazen. Deze unieke kaas wordt dan ook tijdens de rijpingsperiode regelmatig met de hand ingewreven met een bijzonder kruidenmengsel. Het recept van dit kruidenmengsel wordt nog altijd geheim gehouden. De kaas heeft zijn unieke, pittige smaak te danken aan de behandeling met dit kruidenmengsel, in combinatie met de natuurlijke, zuivere rauwe koemelk.
Steps
1
Done
5 minuten
|
MixenDoe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix fijn. |
2
Done
20 minuten
|
OvenDraai kleine gehaktballetjes van het gehakt. |
3
Done
20 minuten
|
Balletjes en sausDoe de kip gehaktballetjes bij de tomatensaus. |
4
Done
|
Tip |