0 0
Chocolade bananenbrood met noten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 rijpe Bananen
100 gr Volkoren meel
2 tl Bakpoeder
2 eieren
2 el Cacao poeder
1 el Donkere bastard suiker Dit kun je ook weg laten
1 el honing
50 ml milde Olijfolie
2 handjes Gemengde noten mix

Chocolade bananenbrood met noten

Een heerlijk smeuïge bananenbrood!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Chocolade bananenbrood met noten!

Tja ik had weer eens 2 te rijpe bananen over.. In principe is dat niet erg want dan maak ik er weer een lekker bananenbrood van. Dit keer had ik even geen zin in een ‘normaal’ bananenbrood dus ik heb er een lekkere twist aan gegeven. Cacao poeder en gemengde noten toevoegen en je hebt een heel ander brood. Misschien nóg wel lekkerder dan het klassieke bananenbrood.

Het leuke is dat je met het basis recept zoveel kunt varieren. Dit keer dus met choco en noten maar ook kokos en fruit zijn bijvoorbeeld heerlijk. Zo kun je eigenlijk elke week wel en nieuw bananenbrood bakken!

Dit bananenbrood is natuurlijk ook weer super verantwoord en daarom ideaal als gezond tussendoortje op je drukke werkdag!

Geen overrijpe bananen.

Maar stel je eens voor dat je bij het lezen nu denkt: IK WIL HET NU! En er ligt geen oud banaantje op de fruitschaal. Hebben wij toch gewoon de oplossing en die delen we graag. Er zijn verschillende

meest groene bananen stop je zo’n 15 minuten in de oven op 150 graden, even keren halverwege en je zal zien dat die gele jongens er zwart uit zien. Eerst even afkoelen hoor.

Wil je ze over 2 dagen gebruikten dan stop je ze in een afgesloten papieren zak. Het stofje dat in een banaan zit namelijk ethyleen gaat dan extra hard aan de slag om de bananen te rijpen. Het gaat nog sneller met bijvoorbeeld een peer of appel erbij te doen.

Wil je ze rijp in twee minuten dan helpt de magnetron ook. Prik een paar gaatjes in de schil, en zet ze paar minuten in de magnetron. Ze zijn nu lekker zacht van binnen, de smaak veranderd niet, zoals bij natuurlijk gerijpte bananen.

Ga maar snel aan de slag met je favoriete bananen brood recept. Wij vinden het leuk wanneer je een leuke foto stuurt!

Steps

1
Done
3 minuten

Bananen

Prak de 2 bananen met een vork.
Verwarm daarna de oven voor op 180 graden.

2
Done
2 minuten

Noten hakken

Pak ongeveer 2 handjes gemengde noten.
Eigenlijk kan je elk soort noten toevoegen die jij lekker vindt.
Hak ze grof met een groot mes en zet apart.

3
Done
3 minuten

Beslag maken

Doe de bloem, bakpoeder, eieren, cacao poeder, suiker, honing en olie bij de geprakte bananen en meng met een garde.
Voeg daarna de noten toe en roer kort.
Je kunt ook nog stukjes pure chocolade toevoegen.

4
Done
2 minuten

Oven

Doe een bakpapiertje in een cake vorm (ik heb een 20 cm cakevorm gebruikt, bij een kleine vorm wordt de cake iets hoger)
Je kunt ook de vorm goed invetten.
Giet het beslag in de vorm en zet het bananenbrood in de oven voor 40 minuten op 180 graden. Wanneer je een saté prikker in het bananenbrood drukt en deze er schoon uit komt is hij klaar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen pizza
previous
Pizza met pompoen en courgette
Banoffee ontbijttaartje
next
Banoffee ontbijttaartje
Pompoen pizza
previous
Pizza met pompoen en courgette
Banoffee ontbijttaartje
next
Banoffee ontbijttaartje

Add Your Comment