0 0
Geplette aardappel en spruitjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 Aardappelen Kruimige
20 Spruitjes
4 eetlepel Roomboter Gesmolten
1 theelepel Knoflookpoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel Paprika poeder
Naar smaak zout en peper
150 gram p geraspte parmezaanse kaas
15 Zongedroogde tomaatjes

Geplette aardappel en spruitjes

Geplette aardappel en spruitjes

Een perfecte schaal!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Geplette aardappel en spruitjes!

Er zijn van die schalen die je gewoon moet proberen. Eentje is daarvan is de geplette aardappel en spruitjes schaal uit de oven. Een paar maanden geleden hebben de gekruide parmezaan aardappels gemaakt en lekker dat die waren! Deze aardappeltjes waren gebakken in een laagje kruiden met roomboter en parmezaanse kaas. Vervolgens gingen die de oven in en kwamen er gruwelijk lekker uit. Overtuig jezelf bij het bekijken van dit filmpje.

Omdat het nog steeds nogal fris buiten is hebben krijgen wij niet genoeg van spruitjes en daar wilden we ook zoiets lekkers van maken. Als eerste hebben we de aardappel en spruitjes even gekookt. We gaan ze daarna pletten en dat lukt niet met harde groenten. Samen ging dit tweetal in een schaal met laagje kruiden , boter en kaas. Vervolgens lekkere zon gedroogde tomaatjes erbij en als laatste een laag parmezaanse kaas. Volgens mij kun je hier wel wat bij voorstellen.

Nog meer uit de Airfryer

Dat we dol zijn op lekkere aardappel gerechtjes kun je wel terug vinden op de website. Regelmatig gaan we aan de slag met de airfryer. Probeer eens de zoete aardappelpartjes uit airfryer of onze allerlaatste hit de chips van aardappelschillen. Natuurlijk heerlijk gekruid samen met een verrukkelijk sausje. Super lekker en leuk om te maken wanneer je aardappelschillen over hebt. Weggooien hoeft niet meer en zo een perfecte No waste oplossing! Hier houden we van!

GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN SPRUITJES

Ook al zijn ze klein, koolachtig en in met name bij de jeugd niet erg geliefd, toch verdienen spruitjes een  kans omdat ze verrassend genoeg boordevol zitten met vitamines. Spruitjes zijn goed omdat het veel belangrijke gezondheidsvoordelen biedt: het bevat veel antioxidanten, helpt kanker en hartkwalen te bestrijden, herstelt een gezonde spijsvertering, alkaliseert het lichaam en doet nog veel meer. Spruitjes hebben tevens een verrassend hoge hoeveelheid eiwit. Slechts één portie spruitjes van 200 gram zal aan jouw dagelijkse behoefte van vitamine Cen vitamine K voldoen, terwijl je ook veel folaat, kalium, B-vitamines, mangaan en tal van andere voedingsstoffen zult binnenkrijgen. Goede reden om deze vitamines bommen te eten.Spruitjes maken deel uit van de familie van kruisbloemige groenten, een groep van krachtige gewassen, die belangrijk zijn voor het bestrijden van kanker. 

Steps

1
Done
20 minuten

Aardappel spruitjes

Kook de aardappelen met schil voor ongeveer 20 minuten.
Je wilt ze gaar.
Kook ook de spruitjes.
Wanneer de veggies te hard zijn kun je ze niet makkelijk pletten.

2
Done
2 minuten

Ovenschaal

Smelt de boter en meng met Italiaanse kruiden, paprika poeder, parmezaanse kaas, zout en peper.

3
Done
20 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden

4
Done
2 minuten

Pletten

Doe de aardappel en spruitjes in de schaal en plet met bijvoorbeeld een glas.
Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en strooi erover samen met extra parmezaanse kaas.

5
Done
40 minuten

Oven

De schaal mag ongeveer 40 minuten op 200 graden in de oven.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pistache creme
previous
Pistache crème
tomaten burrata salade
next
Tomaten burrata salade
Pistache creme
previous
Pistache crème
tomaten burrata salade
next
Tomaten burrata salade

Add Your Comment