0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
1 Peer
100 gram ricotta kaas
6 plakjes parmaham
stukje Gorgonzola kaas
3 takjes verse tijm
scheutje honing
10 Walnoten
1 eieren
Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola

Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola

Ga jij uit je plaat met deze plaattaart?

Ingredients

Directions

Share

Plaattaart met peer, parmaham en gorgonzola.

Zin in een perfecte borrelhap, of zondagse lunch? Dan hebben we de perfecte snelle en meest smakelijke snacks voor je. Uit ervaring weten we dat jullie van gemakkelijk houden haha, en ja dat snappen wij Queens helemaal. Denk je dat wij denken dat jij denkt dat wij de hele dag in de keuken staan. We zijn daar wel graag te vinden, maar het is niet ons leven. Tenminste bij Mariëlla niet, die werkt heeft gewoon een fatsoenlijke baan.

Maar over de plaattaart gesproken, deze plaattaart met peer parmaham en gorgonzola maken we maar al te graag. Mariëlla maakte laatst de plaatpizza met aubergine en courgette en die zag er toch een partij lekker uit. Jo heeft er eentje met peer, parmaham en gorgonzola gemaakt. Het zoete van het peertje gaat waanzinnig goed met het tikje zoute van de parmaham, en dan die scherpe gorgonzola erbij Ohlala. Hier een filmpje!

Mariëlla is niet zo van de scherpe kaas, maar een gorgonzola kun je heel makkelijk wijzigen in een wat mildere kaas, zoals mozzarella of geitenkaas.
De pitjes en steeltjes van de peer mag je gewoon weglaten, hier krijgen we heel veel opmerkingen over. Wij vinden dit mooi voor de presentatie haha.

Wij werken graag met bladerdeeg omdat het zo heerlijk te verwerken is, en je kan zelf helemaal los gaan met je favoriete smaken, Probeer eens met verschillende groenten. Een mooie basis waar je na het bakken bijvoorbeeld zalm of tonijn bij doet. Voor de feestdagen is onze kerstkrans van bladerdeeg vol met Italiaanse smaken.

De zalm bladerdeeg krans is ook een allemansvriend en deze mag gewoon niet ontbreken bij de borrel. Wij maken deze zo vaak dat we deze blind kunnen maken en met tien minuten in de oven hebben staan.

Steps

1
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done
1 minuut

Bladerdeeg

Rol de bladerdeeg uit.

3
Done
5 minuten

Topping

Besmeer het bladerdeeg met ricotta.
Was de peer en snijd die in plakjes. Verdeel over de plaat.
Verdeel de parmaham, en de walnoten die je een beetje fijn hebt gehakt.
Schenk er een klein beetje honing over.
Verdeel kleine stukjes gorgonzola over de plaat.
Rol de rand iets om. Besmeer deze met een geklutst ei.

4
Done
25 minuten

Oven

Bak de plaat af op een bakblik in de oven, 200 graden tot dat de plaat mooi gebakken is.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Amadelcake met kaneel en mandarijn
previous
Amandelcake met kaneel en mandarijn
Pollo alla cacciatore _ jagersstoof
next
Pollo alla cacciatore – Jagersstoof
Amadelcake met kaneel en mandarijn
previous
Amandelcake met kaneel en mandarijn
Pollo alla cacciatore _ jagersstoof
next
Pollo alla cacciatore – Jagersstoof

4 Comments Hide Comments

Add Your Comment