Ingredients
-
Marinade
-
1kg KippenpootjesJe kunt ook een hele kip in stukkjes gebruike
-
Halve fles Rode wijn
-
4 Laurierblaadje
-
2 takjes Rozemarijn
-
3 teenjes knoflook in plakjes
-
Overig
-
4 el bloem
-
3 el boter
-
Scheut Olijfolie
-
6 ansjovisfilet
-
2 Uien
-
2 middel Wortel
-
2 stengels bleekselderijmiddelgroot
-
Klein potje Olijven
-
2 blikken kerstomatenWij gebruiken die van Mutti
-
Royaal zout en peper
-
Brioche brood
-
500 gram bloem
-
8 gram droge gist
-
175 ml volle melk
-
4 eieren
-
2 el roomboter
-
2 el honing
-
5 gram zout
-
50 gram Rode pesto
-
50 gram Pesto basilicum
Directions
Pollo alla cacciatore – Jagersstoof
Wij weten dat jullie dol op kip zijn dus vandaag weer een Italiaanse versie. De Jagersstoof, of in het; Italiaans pollo alla cacciatore! Door onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele hebben we de luxe om elke maand in een geweldig mooie keuken te koken. We koken en bakken met de prachtige Miele apparatuur. Eerder maakten we de varkenswang ragu met pappardelle. Ben jij toe aan een upgrade of nieuwe keuken dan adviseren we je om eens langs gaan bij Keukenspecialisten. Met meer dan zestig vestigingen zit er vast wel eentje bij je in de buurt.
De Italiaanse Jagersstoof valt in de categorie comfort food, zoals jullie weten houden we van volle pannen die urenlang mogen pruttelen voor de lekkerste smaaksensatie. Wanneer je dit gaat maken maak dan lekker veel, tenminste dat doen wij want dit is het perfecte familie gerecht. Speciaal voor deze stoofgerechten hebben ze bij Miele een waanzinnig gourmetpan. Genaamd HUB. Hier bakken wij de kip in aan, die al een nachtje in een wijn marinade inclusief laurier, rozemarijn en knoflook had gelegen. De wijn marinade, extra wortel, bleekselderij, ansjovis, tomaat en olijven voegde we toe aan de kip. Dit samen gaat 1,5 uur in de oven. Natuurlijk kijk je af en toe want je wilt niet dat het teveel indroogt. De oven bevat handige flexibele steunen aan de binnenkant waar door je de HUB makkelijk naar voren kan schuiven. (Flexiclips)
Tegelijkertijd hebben we er een heerlijk brioche broodje bij gebakken. Dit gaat super snel want met combi stoomoven DGC7845 met het automatisch programma; gistdeeg rijzen.
ORIËNTEREN?
In het recept hieronder zullen we de stappen uitvoerig beschrijven. Wil je een keer zelf deze apparaten testen kom langs in het Miele Experience Center, of ga eens kijken bij Keukenspecialisten.nl Hier vind je de allernieuwste keukentrends. Lekker thuis oriënteren? Vraag snel de belevingsgids aan online, inclusief een leuk interview met de CookingQueens!
Steps
1
Done
Minimaal een uur
|
Kip marinerenWrijf de kip in met zout en peper. |
2
Done
10 minuten
|
SnijdenSnijd de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes. |
3
Done
180 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
4
Done
3 minuten
|
Kip aanbakkenHaal de kip uit de marinade (MARINADE NIET WEGGOOIEN) en laat even uitlekken. |
5
Done
5 minuten
|
GroentenHaal de aangebakken kip uit de pan, en bak de wortel, bleekselderij, ui, ansjovis en knoflook 5 minuten in het braadvocht aan. |
6
Done
90 minuten
|
Oven |
7
Done
|
Serveren |
8
Done
10 minuten
|
Brioche broodNeem 175 ml verwarmde melk (lauwwarm) en voeg gist toe. |
9
Done
8 minuten
|
Deeg maken |
10
Done
20 minuten
|
Deeg rijzen |
11
Done
3 minuten
|
Brood maken - Rollen |
12
Done
|
Oven voorverwarmenSnijd de rol in twee stukken met een scherp mes. |
13
Done
45 minuten
|
Oven |
14
Done
|
Tip |
One Comment Hide Comments
Goedemorgen,
Wat een mooie recepten. Onlangs hebben wij ook deze Miele Hub 5001 gourmetpan aangeschaft. Weet u misschien of je hier ook het bijpassende brood in kunt bakken of een focaccia b.v.? Bedankt alvast voor uw reactie.