Ingredients
-
Varkenswangen
-
500 gr varkenswangen
-
50 gr Wortel
-
1 Sjalot
-
1 teen knoflook
-
1 takje Rozemarijn
-
2 Laurierblaadjes
-
50 ml Rode wijn
-
150 ml Kalfs fond
-
150 ml passata
-
1 el roomboter
-
scheutje Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
Garnituur
-
30 gr Wortel
-
30 gr bleekselderij
-
2 takjes Platte peterselie
-
Extra
-
300 gr pappardelleZelf maken kan ook, zie link in verhaal
-
50 gr Parmezaanse kaas
Directions
Varkenswang ragu met pappardelle!
Er zijn van die gerechtjes die je niet zo snel maakt, tenminste wij niet. Gevalletje varkens en kalfswang zijn de gerechtjes waar we meestal van smikkelen in een fine dining restaurant. Waarom we dat nog nooit thuis gemaakt hebben? Wij dachten dat dit nogal ingewikkeld was. Laten we je nu maar uit de droom helpen, die tijd is nu voorbij. Het is super makkelijk om varkenswang ragu met pappardelle te maken dus laten we het jullie graag zien.
Wij mochten tijdens onze samenwerking met @keukenspecialisten met de varkenswangen aan de slag. Zoals je misschien weet koken we maandelijks een verrukkelijk gerecht met de nieuwste geavanceerde keukenapparatuur van @Miele. De varkenswangen zijn gegaard in een smaakvolle wijnbouillon met fijne groenten en fond. Wij zijn gewend om deze zalige pruttelpotjes in de oven te laten garen. Bij Miele werken ze liever iets sneller dus kun je dit proces versnellen in een drukstoomoven. Hier versnel je het proces van drie uur naar vijftig minuten. Kijk dat is handig!
Na het garen hebben we de wangetjes gepulled en met een mooie vers gemaakte pappardelle geserveerd. Wil je zelf papperdelle maken kijk naar onze filmpjes/ Reels op instagram. Hier vind je het pappardelle pasta maken recept!
ORIËNTEREN?
In het recept hieronder zullen we de stappen uitvoerig beschrijven. Wil je een keer zelf deze apparaten testen kom langs in het Miele Experience Center, of ga eens kijken bij Keukenspecialisten.nl Hier vind je de allernieuwste keukentrends. Geef je de voorkeur aan de Scandinavische design die momenteel erg populair is, of kies je voor de industriële look. Maatwerk of heb je iets minder te besteden ? Geen probleem, bij Keukenspecialisten is de keuze reuze voor elke portemonnee. Lekker thuis oriënteren? Vraag snel de belevingsgids aan online! Hierin kun je meteen wat meer over de CookingQueens lezen!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Varkenswangen |
2
Done
5 minuten
|
Sjalot, knoflook en wortel |
3
Done
50 minuten
|
Stomen in de drukstoomoven (Type DGD 7035)Een supersnelle manier om dit te stomen is in de drukstoomoven. Met de bijgeleverde stoompan zonder gaatjes gaat dit super snel. |
4
Done
5 minuten
|
GarnituurSnijd de wortel, knolselderij, bleekselderij en peterselie brunoise, dus zo fijn mogelijk. |
5
Done
8 minuten
|
Pasta |
6
Done
2 minuten
|
Serveren |
2 Comments Hide Comments
Hoe lang moeten de varkenswangetjes in de hogedruk stoomoven en op welke temperatuur?
Hoi Bob.
In de hogedruk stoomoven mogen de wangen 50 minuten op 100 graden.
Enjoy!