0 0
Varkenswang ragu met pappardelle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Varkenswangen
500 gr varkenswangen
50 gr Wortel
1 Sjalot
1 teen knoflook
1 takje Rozemarijn
2 Laurierblaadjes
50 ml Rode wijn
150 ml Kalfs fond
150 ml passata
1 el Roomboter
scheutje Olijfolie
naar smaak zout en peper
Garnituur
30 gr Wortel
30 gr Bleekselderij
2 takjes Platte peterselie
Extra
300 gr pappardelle Zelf maken kan ook, zie link in verhaal
50 gr Parmezaanse kaas

Varkenswang ragu met pappardelle

Voor deze varkenswangetjes hoef je niet meer naar een restaurant.

Ingredients

  • Varkenswangen

  • Garnituur

  • Extra

Directions

Share

Varkenswang ragu met pappardelle!

Er zijn van die gerechtjes die je niet zo  snel maakt, tenminste wij niet. Gevalletje varkens en kalfswang zijn de gerechtjes waar we meestal van smikkelen in een fine dining restaurant. Waarom we dat nog nooit thuis gemaakt hebben? Wij dachten dat dit nogal ingewikkeld was. Laten we je nu maar uit de droom helpen, die tijd is nu voorbij. Het is super makkelijk om varkenswang ragu met pappardelle te maken dus laten we het jullie  graag zien.

Wij mochten tijdens onze samenwerking met @keukenspecialisten met de varkenswangen aan de slag. Zoals je misschien weet koken we maandelijks een verrukkelijk gerecht met de nieuwste geavanceerde keukenapparatuur van @Miele. De varkenswangen zijn gegaard in een smaakvolle wijnbouillon met fijne groenten en fond. Wij zijn gewend om deze zalige pruttelpotjes in de oven te laten garen. Bij Miele werken ze liever iets sneller dus kun  je dit proces versnellen in  een drukstoomoven. Hier versnel je het proces van drie uur naar vijftig minuten. Kijk dat is handig!

Na het garen hebben we de wangetjes gepulled en met een mooie vers gemaakte pappardelle geserveerd. Wil je zelf papperdelle maken kijk naar onze filmpjes/ Reels op instagram. Hier vind je het pappardelle pasta maken recept!

ORIËNTEREN?

In het recept hieronder zullen we de stappen uitvoerig beschrijven. Wil je een keer zelf deze apparaten testen kom langs in het Miele Experience Center, of ga eens kijken bij Keukenspecialisten.nl  Hier vind je de allernieuwste keukentrends. Geef je de voorkeur aan de Scandinavische design die momenteel erg populair is, of kies je voor de industriële look. Maatwerk of heb je iets minder te besteden ? Geen probleem, bij Keukenspecialisten is de keuze reuze voor elke portemonnee. Lekker thuis oriënteren?  Vraag snel de belevingsgids aan online! Hierin kun je meteen wat meer over de CookingQueens lezen!

Steps

1
Done
5 minuten

Varkenswangen

Breng de varkenswangen op smaak met zout en peper en braad ze 2 minuten aan in een scheutje olijfolie en eetlepel roomboter.
Haal de de aangebraden wangen uit de bakpan. Doe deze in een stoompan.

2
Done
5 minuten

Sjalot, knoflook en wortel

Snijd de sjalot, wortel en knoflook fijn en fruit deze in het bakvet.
Blus dit af met de rode wijn en laat de wijn inkoken tot de helft.
Voeg nu de kalfsfond en passata toe en laat 2 minuten doorkoken.
Voeg dit bij de varkenswangen in de stoomovenpan met deksel.

3
Done
50 minuten

Stomen in de drukstoomoven (Type DGD 7035)

Een supersnelle manier om dit te stomen is in de drukstoomoven. Met de bijgeleverde stoompan zonder gaatjes gaat dit super snel.
Wil je in een stoomoven (typ DC) stomen dan duurt met 100 graden stoom 50 minuten.
Natuurlijk kun je ook combi-oven gebruiken (Type DGC) Dan mag het 3 uur garen in de oven op 180 garen. Ook regelmatig de pan checken dat je saus niet droog kookt.

4
Done
5 minuten

Garnituur

Snijd de wortel, knolselderij, bleekselderij en peterselie brunoise, dus zo fijn mogelijk.
Zet klaar.

5
Done
8 minuten

Pasta

Kook de verse pasta in gezouten water tot deze 'al dente' is.

6
Done
2 minuten

Serveren

Wanneer de varkenswangen gaar zijn, houd je naast perfecte gegaarde wangen een verrukkelijke saus over. Je kunt de wangen met een vork uit elkaar trekken, en door de saus doen. Voeg de fijn gehakte groenten toe in de saus.
Roer de verse pasta door de ragu en serveer met parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Brood pizza Margherita
Bootjes pasta
next
Ravioli met kaas en mortadella vulling
previous
Brood pizza Margherita
Bootjes pasta
next
Ravioli met kaas en mortadella vulling

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment