0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x recept pasta deeg maken
Pappardelle pasta maken

Pappardelle pasta maken

Zo veel liefde voor deze mooie linten

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • 1 x recept pasta deeg maken

Directions

Share

Pappardelle pasta maken!

Pappardelle pappardelle wat ben je toch mooi en dit is zo waar, althans in onze beleving. Pappardelle pasta maken is geweldig. Deze waanzinnige pasta linten zijn een feestje om te maken en zeker om te eten. Wij zjjn echt dol op pasta maken, en doen het maar al te vaak. Jo is de pasta maker, helaas heeft Mariëlla een full time job en weinig extra tijd over om al deze prachtige linten te maken. Wanneer er genoeg tijd is dan gaat ze helemaal los gaat. Het voornemen is er absoluut maar dikwijls gaat het bakken van lekkere taartjes voor.

De pappardelle past bij heerlijke ragu sauzen  die lekker om de linten plakt. De reden waarom we deze vandaag maken is dat het echt weer voor  comfort food was. Je weet vast wat we bedoelen. Buiten koud en nat, allebei een beetje loom na te veel  wijn gisteren en hangend op de bank met de haard aan. De ultieme saus Italiaanse stoofvlees. of varkenswang ragu met papparedelle. Deze recepten zijn zo lekker! Het staat alleen niet ala minuut op tafel. Dit gerecht heeft gewoon wat tijd nodig voor de lekkerste smaken. Dus heb je een weekendje vrij maak dit op zaterdag en eet het op zondag. Heerlijk met pappardelle maar ook een aardappel pureetje kan heel goed.

Gebruik ons basis recept – pastadeeg voor het beste pastadeeg. Wij gebruiken altijd semola van De Cecco.

Laat ons maar weten hoe het was?

Pappardelle komt oorspronkelijk uit Midden en Noord Italië. Eigenlijk is de naam Toscaans. Het woord komt van het werkwoord pappare, wat opslokken of naar binnen werken betekent. De breedte varieert van 2 tot 6 centimeter. Wij maken ze het liefst 2 cm. Wij hebben nog geen pasta hulpstuk voor de keukenmachine gevonden, dus maken we het met de hand en is eigenlijk nog handiger. Uit Puglia hebben we ooit een houten roller meegenomen en dat gaat fantastisch. Ook het deeg samen vouwen en dan snijden werkt geweldig. Wel veel  semola er tussen strooien anders plakken ze aan elkaar vast.

Steps

1
Done
10 minuten

Pasta deeg maken

Maak 1x het recept basis recept - pastadeeg maken.
Je maakt hier 200 gram pastadeeg mee , genoeg voor 2 personen.
De link staat in het verhaaltje hierboven.

2
Done

Vellen

Draai met de deegroller mooie vellen. Wij eindigen altijd in stand 2.

3
Done

Linten

Heb je geen houten roller, dan ga je met de hand snijden.
Bestuif het werkblad met semola waar de vellen op liggen.
Ook bovenop de pasta velen royaal semola.
Vouw deze 3 keer dubbel en snijd met een scherp mes mooie linten, kies je eigen breedte.
Rol de linten uit en leg deze met nog wat extra semolo op een werkblad.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetarische Italiaanse enchilada's
previous
Vegetarische Italiaanse enchiladas
TikTok custardbroodjes
next
TikTok custard beschuitbollen
Vegetarische Italiaanse enchilada's
previous
Vegetarische Italiaanse enchiladas
TikTok custardbroodjes
next
TikTok custard beschuitbollen

Add Your Comment