0 0
New York croissant roll

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Croissant deeg in blikje XL
1 eieren
Vulling
1 potje Nutella
5 eetlepel Gehakte hazelnoten
1 potje Pistache creme
3 eetlepel Pistache noten

New York croissant roll

Deze croissants eten ze in New York!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

Directions

Share

Heb je al kennisgemaakt met de New York croissant roll? Het kostte ons even tijd om deze verrukkelijke lekkernij te ontdekken, en eerlijk gezegd hadden we ‘m nog nooit in New York gezien. Nou ja, we zijn ook niet elke week in The Big Apple, maar tijdens José’s carrière als stewardess was ze daar wel regelmatig te vinden.

Grappig genoeg stuitte we op dit heerlijke gebakje in Parijs, haha! Daar is de croissant zowat uitgevonden, en tijdens ons korte verblijf begonnen we natuurlijk elke ochtend met een verse croissant. Eerlijk is eerlijk, ze smaken daar gewoon het allerlekkerst!

Maar wat is nu precies zo’n New York croissant roll?

Nou, laat ons je dat eens haarfijn uitleggen. Het is een variant van de traditionele croissant die je kunt krijgen bij La Fayette Bakery in hartje New York City. Deze croissantrol heeft een mooie ronde vorm en kan verschillende smakelijke vullingen bevatten, denk aan chocolade, amandel of fruit.

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker voorbijkomen op social media, en dan rest er maar één ding: zelf uitproberen! Gelukkig weten wij inmiddels precies hoe dat moet. En wie weet, misschien ga jij ze binnenkort ook wel thuis maken.

Maar hoe maak je eigenlijk zo’n heerlijke croissantrol?

Nou, daar hebben wij wel een handig trucje voor. We gebruiken gewoon kant-en-klaar croissantdeeg uit een blikje. Dat snijden we vervolgens in vijf delen, even insmeren met geklutst ei en hup, de oven in! Maar let op, je hebt wel kookringen nodig voor die perfecte ronde vorm. Gelukkig hebben wij er altijd twee paraat, al betekent dat wel dat je meerdere keren moet bakken.

En het leukste komt nog: het vullen en aftoppen van de croissantrol! Wij gaan bijvoorbeeld voor een verrukkelijke combinatie van pistache crème en Nutella. Zodra ze uit de oven komen, wil je ze het liefst meteen opeten, want vers is gewoon het allerlekkerst!

Zin in een ander lekker croissant recept?

Dan maak je zeker onze Italiaanse tiramisu croissant of de croissant met pistachecrème.

Een hartige versie proberen? Dan is de caprese croissant een heerlijk alternatief. Ook natuurlijk kun je zelf het croissant deeg maken met ons recept van snelle croissantjes.

 

 

Steps

1
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 200 °C

2
Done

Croissant deeg

Haal het croissant deeg uit een blikje maar rol het niet uit.
Snijd met een scherp mes in vijf delen.
Smeer de stukjes in met gekluts ei.

3
Done

Bakken

Leg de stukjes deeg op een bakblik met bakpapier.
Hierop zet een met kookring waarvan je de binnenkant invet met boter.
Leg een velletje bakpapier op alle kookringen met hierop iets zwaars. Bijvoorbeeld een ovenschaal.
Bak de croissants in 15-17 minuten af.
200 °C.

4
Done

Vulling

Zet de vulling klaar.
Schep Nutella in een spuitzakje.
Maak een snede in de croissant en spuit hier Nutella in.
Op de bovenkant spuit je Nutella die je iets verwarmt hebt in de magnetron of door de Nutella door het zakje even in warm water te houden.
Eindig met gehakte hazelnoten.
Pistache vulling:
Koop een potje pistachecrème. Deze vind je vaak in speciaalzaken of gebruik ons recept Pistache crème.
Eindig met gehakte pistachenoten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chicken tikka masala
previous
Chicken tikka masala
Grieks gebakken feta
next
Griekse gebakken feta
chicken tikka masala
previous
Chicken tikka masala
Grieks gebakken feta
next
Griekse gebakken feta

Add Your Comment