Ingredients
-
1 croissantdeeg in blikje XL
-
1 eieren
-
Vulling
-
1 potje Nutella
-
5 eetlepel gehakte hazelnoten
-
1 potje pistache creme
-
3 eetlepel pistachenoten
Directions
Heb je al kennisgemaakt met de New York croissant roll? Het kostte ons even tijd om deze verrukkelijke lekkernij te ontdekken, en eerlijk gezegd hadden we ‘m nog nooit in New York gezien. Nou ja, we zijn ook niet elke week in The Big Apple, maar tijdens José’s carrière als stewardess was ze daar wel regelmatig te vinden.
Grappig genoeg stuitte we op dit heerlijke gebakje in Parijs, haha! Daar is de croissant zowat uitgevonden, en tijdens ons korte verblijf begonnen we natuurlijk elke ochtend met een verse croissant. Eerlijk is eerlijk, ze smaken daar gewoon het allerlekkerst!
Maar wat is nu precies zo’n New York croissant roll?
Nou, laat ons je dat eens haarfijn uitleggen. Het is een variant van de traditionele croissant die je kunt krijgen bij La Fayette Bakery in hartje New York City. Deze croissantrol heeft een mooie ronde vorm en kan verschillende smakelijke vullingen bevatten, denk aan chocolade, amandel of fruit.
Tegenwoordig zie je ze steeds vaker voorbijkomen op social media, en dan rest er maar één ding: zelf uitproberen! Gelukkig weten wij inmiddels precies hoe dat moet. En wie weet, misschien ga jij ze binnenkort ook wel thuis maken.
Maar hoe maak je eigenlijk zo’n heerlijke croissantrol?
Nou, daar hebben wij wel een handig trucje voor. We gebruiken gewoon kant-en-klaar croissantdeeg uit een blikje. Dat snijden we vervolgens in vijf delen, even insmeren met geklutst ei en hup, de oven in! Maar let op, je hebt wel kookringen nodig voor die perfecte ronde vorm. Gelukkig hebben wij er altijd twee paraat, al betekent dat wel dat je meerdere keren moet bakken.
En het leukste komt nog: het vullen en aftoppen van de croissantrol! Wij gaan bijvoorbeeld voor een verrukkelijke combinatie van pistache crème en Nutella. Zodra ze uit de oven komen, wil je ze het liefst meteen opeten, want vers is gewoon het allerlekkerst!
Zin in een ander lekker croissant recept?
Dan maak je zeker onze Italiaanse tiramisu croissant of de croissant met pistachecrème.
Een hartige versie proberen? Dan is de caprese croissant een heerlijk alternatief. Ook natuurlijk kun je zelf het croissant deeg maken met ons recept van snelle croissantjes.
Steps
1
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 200 °C |
2
Done
|
Croissant deegHaal het croissant deeg uit een blikje maar rol het niet uit. |
3
Done
|
BakkenLeg de stukjes deeg op een bakblik met bakpapier. |
4
Done
|
VullingZet de vulling klaar. |