Ingredients
-
1 rol croissantdeeg Tante Fanny
-
6 eetlepel pesto basilicum
-
1 grote tomaat
-
1 bol mozzarella
-
6 eetlepel geraspte mozzarella
Directions
Caprese croissant!
Diegene die regelmatig in Italië komt die kennen natuurlijk de caprese.
Caprese is een klassiek Italiaans gerecht, vindt zijn oorsprong op het eiland Capri in de Golf van Napels. Het is een eerbetoon aan de lokale ingrediënten en de mediterrane smaak. Vandaag hadden we weer zin in deze smaken.
Mariëlla kwam een dagje naar moeders en dan gaan we natuurlijk lekker lunchen.
Ook bracht ze 2 rollen croissant deeg van Tante Fanny mee. Tja laten we daar dan meteen maar aan de slag meegaan. Het is een leuk filmpje geworden!
Met de verrukkelijke tomaatjes van Looye die ook nog op een bestemming lagen hebben we een geweldige caprese croissant gemaakt. Toch altijd handig dat kant en klaar deeg. Even insmeren met pesto. Vervolgens een plakje tomaat en mozzarella en mooi oprollen tot een croissant. Wij maakten ze extra lekker met wat extra geraspte mozzarella erop uit een zakje. Een top gerecht wanneer je brunch of iets dergelijks organiseert.
Bakken in de airfryer of oven en direct smullen.
Wel ze ietsje laten afkoelen want de binnenkant in heel heet!
Zin in nog meer heerlijke gerechten met tomaat en mozzarella dan zit je bij ons goed. Voor kerst of feestelijke gelegenheid is een caprese glaasje altijd een sucxcEen caprese stokbrood met courgette pesto is perfect als lunch. De kip caprese. een verrukkelijk zomers gerecht. Zou bijna vergeten maak eens de groenten caprese uit de oven
Waar komt de caprese vandaan?
De naam “Caprese” komt van “Capri”, waar dit gerecht voor het eerst populair werd. Wij zijn al verschillende keren op Capri geweest en het is een prachtig eiland. Wel inmiddels heel toeristisch maar prima om een dagje te vertoeven.
Het kenmerkende trio van verse tomaten, mozzarella en basilicum weerspiegelt de eenvoud en de rijke smaken van de Italiaanse keuken. De toevoeging van olijfolie, zout en peper geeft het een harmonieuze smaak. Caprese heeft zich wereldwijd verspreid en blijft een symbool van de heerlijke en pure smaken die de Italiaanse culinaire traditie kenmerken.
Steps
1
Done
3 minuten
|
DeegRol het deeg uit. |
2
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven op 200°. |
3
Done
|
VullenVerdeel op elk lapje deeg een eetlepel basilicum pesto. |
4
Done
|
Oven |