0 0
Caprese croissant

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rol Croissant deeg Tante Fanny
6 eetlepel Pesto basilicum
1 grote Tomaat
1 bol Mozzarella
6 eetlepel Geraspte mozzarella

Caprese croissant

Dit smaakt fantastisch!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Caprese croissant!

Diegene die regelmatig in Italië komt die kennen natuurlijk de caprese.
Caprese is een klassiek Italiaans gerecht, vindt zijn oorsprong op het eiland Capri in de Golf van Napels. Het is een eerbetoon aan de lokale ingrediënten en de mediterrane smaak. Vandaag hadden we weer zin in deze smaken.

Mariëlla kwam een dagje naar moeders en dan gaan  we natuurlijk lekker lunchen.
Ook bracht ze 2 rollen croissant deeg van Tante Fanny mee. Tja laten we daar dan meteen maar aan de slag meegaan. Het is een leuk filmpje geworden!
Met de verrukkelijke tomaatjes van Looye die ook nog  op een bestemming lagen hebben we een geweldige caprese croissant gemaakt. Toch altijd handig dat kant en klaar deeg. Even insmeren met pesto. Vervolgens een plakje tomaat en mozzarella en mooi oprollen tot een croissant. Wij maakten ze extra lekker met wat extra geraspte mozzarella erop uit een zakje. Een top gerecht wanneer je brunch of iets dergelijks organiseert.
Bakken in de airfryer of oven en direct smullen.
Wel ze ietsje laten afkoelen want de binnenkant in heel heet!

Zin in nog meer heerlijke gerechten met tomaat en mozzarella dan zit je bij ons goed. Voor kerst of feestelijke gelegenheid is een caprese glaasje altijd een sucxcEen caprese stokbrood met courgette pesto is perfect als lunch. De kip caprese.  een verrukkelijk zomers gerecht. Zou bijna vergeten maak eens  de groenten caprese uit de oven

Waar komt de caprese vandaan?

De naam “Caprese” komt van “Capri”, waar dit gerecht voor het eerst populair werd.  Wij zijn al verschillende keren op Capri geweest en het is een prachtig eiland. Wel inmiddels heel toeristisch maar prima om een dagje te vertoeven.

Het kenmerkende trio van verse tomaten, mozzarella en basilicum weerspiegelt de eenvoud en de rijke smaken van de Italiaanse keuken. De toevoeging van olijfolie, zout en peper geeft het een harmonieuze smaak. Caprese heeft zich wereldwijd verspreid en blijft een symbool van de heerlijke en pure smaken die de Italiaanse culinaire traditie kenmerken.

Steps

1
Done
3 minuten

Deeg

Rol het deeg uit.
Snijd in 3 delen. Elk deel snijd je in driehoek.

2
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven op 200°.

3
Done

Vullen

Verdeel op elk lapje deeg een eetlepel basilicum pesto.
Leg hier een plakje of halve grote plak tomaat en mozzarella op.
Rol op tot croissant vorm.
Strooi er wat geraspte mozzarella over of parmezaanse kaas.
Leg ze met wat tussenruimte op bakpapier op bakblik.

4
Done

Oven

Bak de croissants in ongeveer 17 minuten af op 200° C. in de oven .
Airfryen gaat iets sneller.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tomaten-rucola soep
previous
Tomaten-rucola soep
gebakken burrata
next
Gebakken burrata
Tomaten-rucola soep
previous
Tomaten-rucola soep
gebakken burrata
next
Gebakken burrata

Add Your Comment