Ingredients
-
5 grote Tomaten
-
2 Wortel
-
3 flinkje handjes rucola
-
1 Rode ui
-
1 blokje groentenbouillon
-
700 ml heet water
-
Naar smaak grof gemalen peper
Directions
Tomaten-rucola soep!
Soep is altijd goed..Ik (Mariëlla) eet elke week wel soep. Vaak als lunch zodat ik al een flinke portie groenten binnen krijg halverwege de dag. Lekker en gezond! Ik lust bijna alle soepen wel maar er springen een paar uit; pompoensoep, groentensoep en natuurlijk de klassieke tomatensoep. Dit recept is een heerlijke variatie van die klassieke tomatensoep. In deze versie heb ik namelijk rucula toegevoegd. Dit geeft een heerlijke nootachtige smaak aan het soepje. Het was daarom een goed idee om rucola toe te voegen. Normaal gesproken gebruiken we rucola door salades of op een broodje met bijvoorbeeld mozzarella. Een rucola soep maken kan dus ook prima!
Rucola:
De oorsprong van rucola ligt in het Middellandse Zeegebied. Het is bekend dat de oude Romeinen en Egyptenaren rucola waardeerden vanwege de smaak en vermeende geneeskrachtige eigenschappen. Rucola groeide wild in deze regio’s en werd geleidelijk aan gekweekt en gecultiveerd. In de Romeinse en Egyptische beschavingen werd rucola niet alleen als voedsel gebruikt, maar ook als afrodisiacum en als tonicum om de eetlust te stimuleren. Het werd beschouwd als een kruid met geneeskrachtige eigenschappen en werd daarom vaak gebruikt in traditionele geneeskunde.
Rucola, met zijn pittige, nootachtige smaak, is een geweldige toevoeging aan soepen. Vaak toegevoegd als garnering net voor het opdienen, geeft rucola een verfrissende kick en een vleugje peper aan de soep. Bovendien voegt het een laagje knapperige textuur toe dat mooi contrasteert met de zachtheid van de soep. Rucola is ook rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamine K en verschillende antioxidanten.
Nog meer lekkere tomatensoep
Zin in een andere soep dan deze tomaten-rucola soep? Kijk een naar deze pompoensoep met Indiase twist, tomaten-cremesoep of deze kippensoep met citroen en orzo. Tomaten kippensoep, tomatensoep met zoete aardappel, geroosterde tomaat courgette soep.
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenHak de rode ui in stukken. |
2
Done
5 minuten
|
AanbakkenVerhit een scheut milde olijfolie in een soep pan en bak de ui aan. |
3
Done
15 minute
|
KokenVoeg het gekookte water toe en het bouillonblokje. Kook de soep nu 15 minuten. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenServeer met nog wat verse rucola. |