0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 grote Tomaten
2 Wortel
3 flinkje handjes rucola
1 Rode ui
1 blokje groentenbouillon
700 ml heet water
Naar smaak grof gemalen peper
Tomaten-rucola soep

Tomaten-rucola soep

Een lekkere en makkelijke soep!

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Tomaten-rucola soep!

Soep is altijd goed..Ik (Mariëlla) eet elke week wel soep. Vaak als lunch zodat ik al een flinke portie groenten binnen krijg halverwege de dag. Lekker en gezond! Ik lust bijna alle soepen wel maar er springen een paar uit; pompoensoep, groentensoep en natuurlijk de klassieke tomatensoep. Dit recept is een heerlijke variatie van die klassieke tomatensoep. In deze versie heb ik namelijk rucula toegevoegd. Dit geeft een heerlijke nootachtige smaak aan het soepje. Het was daarom een goed idee om rucola toe te voegen. Normaal gesproken gebruiken we rucola door salades of op een broodje met bijvoorbeeld mozzarella. Een rucola soep maken kan dus ook prima!

Rucola:

De oorsprong van rucola ligt in het Middellandse Zeegebied. Het is bekend dat de oude Romeinen en Egyptenaren rucola waardeerden vanwege de smaak en vermeende geneeskrachtige eigenschappen. Rucola groeide wild in deze regio’s en werd geleidelijk aan gekweekt en gecultiveerd. In de Romeinse en Egyptische beschavingen werd rucola niet alleen als voedsel gebruikt, maar ook als afrodisiacum en als tonicum om de eetlust te stimuleren. Het werd beschouwd als een kruid met geneeskrachtige eigenschappen en werd daarom vaak gebruikt in traditionele geneeskunde.

Rucola, met zijn pittige, nootachtige smaak, is een geweldige toevoeging aan soepen. Vaak toegevoegd als garnering net voor het opdienen, geeft rucola een verfrissende kick en een vleugje peper aan de soep. Bovendien voegt het een laagje knapperige textuur toe dat mooi contrasteert met de zachtheid van de soep. Rucola is ook rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamine K en verschillende antioxidanten.

Nog meer lekkere tomatensoep

Zin in een andere soep dan deze tomaten-rucola soep? Kijk een naar deze pompoensoep met Indiase twist, tomaten-cremesoep of deze kippensoep met citroen en orzo. Tomaten kippensoep, tomatensoep met zoete aardappel, geroosterde tomaat courgette soep.

Steps

1
Done
5 minuten

Snijden

Hak de rode ui in stukken.
Schil de wortel en snijd in plakjes.
Hak de tomaten in vier stukken.

2
Done
5 minuten

Aanbakken

Verhit een scheut milde olijfolie in een soep pan en bak de ui aan.
Voeg daarna de wortel en tomaten toe en bak nog 2 minuten. De rucola mag er daarna bij. Bak nog even kort aan aan.
Voeg wat peper toe naar smaak.

3
Done
15 minute

Koken

Voeg het gekookte water toe en het bouillonblokje. Kook de soep nu 15 minuten.
Pureer daarna met een staafmixer of in een blender.

4
Done
2 minuten

Serveren

Serveer met nog wat verse rucola.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pepernoten afffogato
previous
Pepernoten affogato!
caprese croissant
next
Caprese croissant
pepernoten afffogato
previous
Pepernoten affogato!
caprese croissant
next
Caprese croissant

Add Your Comment