0 0
Pepernoten affogato!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 chocolade pepernoten
1 bol Vanille ijs
1 Espresso

Pepernoten affogato!

Lekkerder dan dit wordt het niet!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Pepernoten affogato!

Hij kom hij komt die lieve goede Sint! Vandaag is het 5 december en het grote kinderfeest is aangebroken. Hier vieren we vandaag geen groot feest want dat gaan we het weekend doen. Moeder Queen is dan jarig en dat vieren we dit jaar een beetje klein. Gezellig met de familie en naast cadeautjes voor Jo ook een leuk dobbelspel. Zo gaat iedereen met kleine cadeautjes naar huis.

Natuurlijk gaat de jarige Job lekker lekker koken voor de familie.  Altijd starten we met een uitgebreide aperitivo. Lekkere Italiaanse hammetjes, salami en olijven. Tja de basics waar iedereen blij mee is. Een zalige pasta al forno en gevolgd door een nieuwe kerst dessert de cranberry monchoutaart. Wat een fantastische afsluiting is dan de  pepernoten affogato.

Een affogato is het meest eenvoudige dessert wat je maar kunt bedenken. En ja wie wil dit niet. Wij noemen het ook wel een luie mensen toetje en echt wij vinden er niks van haha. Kijk eens naar het filmpje en je snapt wat we bedoelen!

Hoe maak je dit?

Het enige wat je in huis haalt zijn pepernoten en vanille ijs. Die pepernoten heb je natuurlijk genoeg deze dagen dus dat scheelt.
Wij gaan voor verschillende chocolade pepernoten. Tegenwoordig zijn er zoveel soorten dus ga lekker uit je dak.
Deze pepernoten leg je op de bodem van je koffiekopje, hierop een bolletje ijs. Laat een espresso koffie hierover stromen en top af met gebroken pepernoten. Niks meer niks minder. Dit wil je toch!!

Affogare

De Italiaanse affogato is dus een heerlijk dessert waarbij een bolletje vanille-ijs “verdronken” wordt in een shot hete espresso. Affogare betekent verdrinken. Het resultaat is een smaakvolle combinatie van warm en koud, bitter en zoet. Het is een eenvoudig maar verrukkelijk gerecht dat populair is in Italië en wij zorgen dat jullie dit nú allemaal gaan maken!

Nu hebben we al een paar lekkere combinaties online zoals de trifle affogato en de tiramisu affogato. Welke ga jij bedenken?

Steps

1
Done

Pepernoten

Doe 3 chocolade pepernoten in een koffiekopje.
Hierop een bolletje vanille-ijs.
Schenk er een espresso over of zet je kopje onder het tuitje van de koffiemachine.
Hak 2 pepernoten en deze mogen erover.
Serveer met een lepeltje.

2
Done

Tip

Kies eens een ander smaakje pepernoten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
airfryer risotto balletjes
previous
Airfryer risotto balletjes
Tomaten-rucola soep
next
Tomaten-rucola soep
airfryer risotto balletjes
previous
Airfryer risotto balletjes
Tomaten-rucola soep
next
Tomaten-rucola soep

Add Your Comment