0 0
Gepofte zoete aardappel uit de airfryer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Zoete aardappel Even groot
Scheutje Olijfolie
1 theelepel Zeezout
Topping
1 bol of geraspte uit een zakje Geraspte mozzarella
1 bol burrata
4 theelepel 1 x recept rucola pesto
4 kleine tomaatjes

Gepofte zoete aardappel uit de airfryer

Gepofte zoete aardappel met Italiaanse twist!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

 

Vandaag gaan we lekker gepofte zoete aardappel uit de airfryer maken!
Zie je wel eens die grote oranje aardappels liggen? Dit zijn zoete aardappels, waarmee je de lekkerste gerechten kunt maken. Mariëlla maakt vaak knapperige zoete aardappelfrietjes, terwijl José regelmatig kiest voor een hele gepofte aardappel. Het is het perfecte gezonde bijgerecht, of het nu voor een feestelijke gelegenheid is of voor een doordeweekse dag. Deze gepofte zoete aardappel uit de airfryer smaakt altijd verrukkelijk.

Gebruik van de oven of airfryer.

Een perfect gebakken gepofte zoete aardappel uit de airfryer is makkelijker dan je denkt. Je wilt ze natuurlijk goed gaar aan de binnenkant en een knapperige schil is een must. Heb je weleens overwogen om deze aardappels in de airfryer te bakken? Wij moesten dit eens proberen. We gebruiken al regelmatig het mini-oventje en als je voor vier personen deze gezonde zoete aardappels wilt poffen, werkt het perfect. Het voordeel is dat het toch iets sneller klaar is dan in de gewone oven. Bekijk hier een filmpje!

Hoe bak je zoete aardappelen?

Dit eenvoudige zoete aardappelrecept staat in een mum van tijd te garen. Ten eerste wil je de schil goed wassen en drogen voordat ze de oven ingaan. Daarnaast kun je er een paar gaatjes in prikken. Ze gaan vervolgens helemaal de airfryer in. Mocht je geen airfryer hebben, dan gelden deze stappen ook voor de bereiding van zoete aardappel in de oven. Wij strooien er een beetje zeezout over en voegen een scheutje olijfolie toe. Zet de timer op 35 minuten en start maar.

De lekkerste topping op gepofte aardappel.

De gepofte aardappel komt heerlijk gekreukt uit de oven en is klaar voor een verrukkelijke topping. Denk aan een beetje boter en zout, extra zure room en bieslook als een lekkere standaard topping. Vandaag maken we er een lekkere Italiaanse aardappel van, met extra mozzarella die we nog even laten nagrillen. Als finishing touch voegen we een stukje burrata en een kloddertje rucolapesto en tomaat toe. Conclusie: een geweldig lekkere bereiding van zoete aardappel met een twist!

Nog meer lekkere recepten met zoete aardappel.

Zoete aardappelpartjes uit airfryer,  Tomatensoep met zoete aardappel,  Cappellacci met zoete aardappel en salie.

 

Steps

1
Done

Aardappel

Was de zoete aardappel goed en droog ze af.
Prik er met een vork wat gaatjes in.
Smeer in met wat grof zeezout en olijfolie.

2
Done

Airfryer / oven

Ze gaan 35 minuten in de Airfryer.
Gebruik je een oven dan gaan ze ongeveer ongeveer 10 minuten langer.
Gebruik altijd even grote aardappels. Je begrijpt wanneer je een XL versie gebruikt dat ie iets langer moet garen.

3
Done

Koelen

Voordat je de aardappel gaat doorsnijden midden laat je ze even afkoelen. Ook garen ze dan nog even na in de schil.

4
Done

Topping

Snijd de aardappels doormidden.
Wil je de hele aardappel in een keer eten, dan kun je ook een snede maken bovenop de aardappel en open duwen. Daarop de topping.
Bedek met een klein laagje mozzarella. ( wij gebruiken een geraspte mozzarella maar mag ook dun plakje.
Leg de halve aardappels nog 4 minuten terug in de Airfryer op 180 °C.
Hierop 1/4 deel van de burrata samen met een theelepel pesto en een tomaatje.
Wij maken zelf rucola of basilicum pesto. (Recept vind je in verhaal. )

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pesto gehaktballetjes in tomatensaus
previous
Pesto gehaktballetjes in tomatensaus
Camembert borrelbrood
next
Camembert borrelbrood
pesto gehaktballetjes in tomatensaus
previous
Pesto gehaktballetjes in tomatensaus
Camembert borrelbrood
next
Camembert borrelbrood

Add Your Comment