Ingredients
-
Bodem
-
Half pak Bastogne koek
-
80 gram roomboterGesmolten
-
Vulling
-
500 ml Slagroom
-
250 gram MonchouKamer temperatuur
-
2 zakjes Klopfix
-
4 eetlepel PoedersuikerOptioneel
-
Topping
-
250 gram cranberrie
-
50 gram Suiker
-
50 ml Limonade bosvruchten
-
50 ml water
-
2 blaadjes gelatine
-
Optioneel
-
gesuikerde cranberries
-
Paar takjes Rozemarijn
Directions
Cranberry monchoutaart!
De wintertijd vraagt om taarten met cranberries. Wij zijn dol op deze prachtige veenbessen en je kunt ze voor heel veel gerechten gebruiken. Nu de kerst in aantocht is willen we ook een verrukkelijk zoet gerecht maken. Iets heel feestelijks voor tijdens de kerst of gewoon wanneer je zin hebt in taart ha ha. Wij gingen aan de slag met monchou. Dit romige kaasje is perfect is voor onze cranberry monchoutaart.
Vroeger maakten wij eigenlijk met elk feest kersen monchoutaart. In onze ogen een beetje old cool maar elke keer wanneer we dit maken smullen we er nog van. José dan want Mariella is niet zo van de taarten met slagroom en kaas. Voor de echte liefhebbers hiervan mag ik wel zeggen deze taart smaakt waanzinnig lekker. Heb ook een filmpje gemaakt!
De bodem
Voordat Jo ging bakken heeft ze eerst kerst peperkoekjes mannetjes oftewel de gingerbread cookies gebakken. Er waren er zoveel dat de helft is verkruimeld en als bodem is gebruikt.
Dit hoef je natuurlijk niet te doen hoor want Bastogne koek is ook prima om hier voor te gebruiken.
De vulling
De vulling is super makkelijk om te maken. Dit bestaat uit slagroom geklopt met monchou en voor de liefhebber wat extra suiker. Om de taart extra stevig te maken voegen we klopfix toe.
De topping
De topping is het allerbelangrijkste en maakt dit taartje compleet. Het zijn de cranberries die zijn met extra suiker en limonadesiroop zachtjes gekookt. Ze vallen dan deels uit elkaar.. Met twee gelatineblaadjes maakt je dit tot een heerlijke stevige gelei. Deze stijft op in de koelkast.
Gesuikerde cranberry
Ga je voor extra feestelijk dan maak je nog de gesuikerde cranberries. Dit is heel makkelijk om te maken en fantastisch om mee te decoreren voor een perfecte kerstsfeer!
Liever een ander feestelijk taartje? Kijk snel bij de tiramonchou taart met kersen of de tiramonchou taart met aardbeien.
Steps
1
Done
3 minuten
|
BodemBekleed de bodem van een kleine ronde springvorm met bakpapier. 20 cm doorsnee.( met losse bodem is handig) |
2
Done
3 minuten
|
VullingKlop de slagroom lobbig met Klopfix en poedersuiker. |
3
Done
12 minuten
|
ToppingVerwarm de gewassen cranberry met water, suiker en limonade siroop. |
4
Done
10 minuten
|
Gesuikerde cranberryDoe de overgebleven cranberrie in een laagje water met een kopje suiker. Verwarm dit even maar niet op hoog vuur. Het gaat erom dat de suiker oplost. |
5
Done
|
Tip |