0 0
Cranberry monchoutaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
Half pak Bastogne koek
80 gram roomboter Gesmolten
Vulling
500 ml Slagroom
250 gram Monchou Kamer temperatuur
2 zakjes Klopfix
4 eetlepel Poedersuiker Optioneel
Topping
250 gram cranberrie
50 gram Suiker
50 ml Limonade bosvruchten
50 ml water
2 blaadjes gelatine
Optioneel
gesuikerde cranberries
Paar takjes Rozemarijn

Cranberry monchoutaart

Een waanzinnige en feestelijke monchoutaart!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

  • Topping

Directions

Share

Cranberry monchoutaart!

De wintertijd vraagt om taarten met cranberries. Wij zijn dol op deze prachtige veenbessen en je kunt ze voor heel veel gerechten gebruiken. Nu de kerst in aantocht is willen we ook een verrukkelijk zoet gerecht maken. Iets heel feestelijks voor tijdens de kerst of gewoon wanneer je zin hebt in taart ha ha.  Wij gingen aan de slag met monchou.  Dit romige kaasje is  perfect is voor onze cranberry monchoutaart.

Vroeger maakten wij eigenlijk met elk feest kersen monchoutaart.  In onze ogen een beetje old cool maar elke keer wanneer we dit maken smullen we er nog van.  José dan want Mariella is niet zo van de  taarten met slagroom en kaas. Voor de echte liefhebbers hiervan mag ik wel zeggen deze taart smaakt waanzinnig lekker. Heb ook een filmpje gemaakt!

De bodem

Voordat Jo ging bakken heeft ze eerst kerst peperkoekjes mannetjes oftewel de gingerbread cookies gebakken. Er waren er zoveel dat de helft is verkruimeld en als bodem is gebruikt.
Dit hoef je natuurlijk niet te doen hoor want Bastogne koek is ook prima om hier voor te gebruiken.

De vulling

De vulling is super makkelijk om te maken. Dit bestaat uit slagroom geklopt met monchou en voor de liefhebber wat extra suiker. Om de taart extra stevig te maken voegen we klopfix toe.

De topping

De topping  is het allerbelangrijkste en maakt dit taartje compleet. Het zijn de cranberries die zijn met extra suiker en limonadesiroop zachtjes gekookt. Ze vallen dan deels uit elkaar.. Met twee gelatineblaadjes maakt je dit tot een heerlijke stevige  gelei. Deze stijft op in de koelkast.

Gesuikerde cranberry

Ga je voor extra feestelijk dan maak je nog de gesuikerde cranberries. Dit is heel makkelijk om te maken en fantastisch om mee te decoreren voor een perfecte kerstsfeer!

Liever een ander feestelijk taartje? Kijk snel bij de tiramonchou taart met kersen of de tiramonchou taart met aardbeien.

Steps

1
Done
3 minuten

Bodem

Bekleed de bodem van een kleine ronde springvorm met bakpapier. 20 cm doorsnee.( met losse bodem is handig)
Zorg de de koeken fijn gemalen zijn. Je kunt een mixertje gebruiken of fijn rollen met deegrol tussen een theedoek.
Meng de fijngeplette koekjes met gesmolten roomboter.
Bekleed de bodem hiermee. Druk goed aan met een lepel.
Zet even koud in de koelkast.

2
Done
3 minuten

Vulling

Klop de slagroom lobbig met Klopfix en poedersuiker.
Wil je minder zoet dan gebruik je geen suiker of een zoetstof.
Klop de monchou erdoor. Dit gaat makkelijk wanneer dit op kamertemperatuur is. Of heel even in de magnetron. Dan krijg je geen klontjes.
Schep dit op de koekjes bodem.
Zet weer terug in de koeling.

3
Done
12 minuten

Topping

Verwarm de gewassen cranberry met water, suiker en limonade siroop.
Wij gebruiken siroop zonder suiker. Dit keer bosvruchten maar het kan ook ook een ander smaakje.
Let op ! Houd een deel van de cranberries over voor de decoratie.
Leg 2 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Wanneer de cranberries zacht zijn geworden en een beetje ingedikt dan haal je de gelatine uit het water en roer je deze door de gelei.
Laat het geheel afkoelen.
Daarna schenk je het direct op de vulling.
Laat het taartje een nacht in de koeling.

4
Done
10 minuten

Gesuikerde cranberry

Doe de overgebleven cranberrie in een laagje water met een kopje suiker. Verwarm dit even maar niet op hoog vuur. Het gaat erom dat de suiker oplost.
Laat dit minimaal 4 uur staan.
Haal de bessen uit de pan en laat uurtje drogen op bakpapier.
Rol ze daarna door de suiker en laat nog een uur drogen.

5
Done

Tip

Versier de taart met de bessen en takjes rozemarijn.
Wanneer je peperkoek mannetjes bakt kun je ze bijvoorbeeld om de taart plakken of erop zetten met wat omgekeerde rozemarijn takjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kerst cranberry Aperol spritz
previous
Kerst cranberry Aperol spritz
kerst chocolade
next
Kerst chocolade
kerst cranberry Aperol spritz
previous
Kerst cranberry Aperol spritz
kerst chocolade
next
Kerst chocolade

Add Your Comment