Ingredients
-
Bodem
-
1 half pak Lange vingers
-
80 gram Roombotergesmolten
-
Roomlaag
-
250 ml Slagroom
-
200 gram Monchou
-
250 gram Mascarpone
-
1 eetlepel Suiker
-
Extra
-
1 blikje Kersen uit blik
-
half pak Lange vingers
-
3 Espresso
-
flinke scheut Amaretto
Directions
Tiramonchou taart met kersen
Voor de komende moederdag willen we weer een bijzonder taartje presenteren. Moeders zijn de meest speciale vrouwen ter wereld die eigenlijk nooit om een bedankje vragen. Laten we die dan gewoon extra verwennen op moederdag!
Het taartje van vandaag is een kruising tussen monchou taart en tiramisu. En of dat lekker was, wat denk je haha. Wij zijn al jaren fan van monchou taart, volgens mij ( José) was dit vroeger naast mijn beroemde appeltaart één van onze tijdelijke verslaving. Vooral met dat blik zoete kersen erop, een goddelijke bodem van bastogne en wanneer je deze aansnijd een beetje inzakt. Het verbaasd me dat ik deze nog nooit gepost heb. Dus wat krijg je dan met monchou en tiramisu…Tiramonchou taart met kersen. Een inkoppertje maar dan ook een hele lekkere inkopper.
Met dit idee loopt Jo al maanden in haar hoofd, de monchou lag dus ook al maanden in de koelkast. Het probleem is dat ik zoveel ideeën heb, dat ik soms bepaalde gerechten weer achteraan op de lijst zet omdat het even geen prioriteit heeft. Ook een pakje monchou heeft een houdbaarheidsdatum en die kwam inmiddels in zicht dus moest er gebakken worden. Nouja niet echt gebakken want het is een No- bake taart. De bodem is met gemalen lange vingers, daarop een laagje gelei van de kersen. De tussenlagen zijn met een lekker stevige rooom van monchou, mascarpone en slagroom. Zo stevig dat je er mooie laagjes van kan maken. Natuurlijk een laagje lange vingers gedoopt in koffie met Amaretto en de kersen on top. Hier heb je een how to make filmpje.
Het is fantastisch lekker geworden en eigenlijk ook super simpel. We hebben een Reels filmpje er bij gedaan om de stappen even te laten zien. Ach dit moet gewoon lukken. Fijne moederdag!
Natuurlijk hebben we keuze in Tiramisu taartjes, ook feestelijk is de Tiramisu cakerol met rode bessen, Aardbeien tiramisu taart, Tiramisu met limoncello en lemoncurd. Ook blijft onze Authentieke tiramisu altijd een feestje!
Steps
1
Done
|
Springvorm |
2
Done
|
EspresssoZet drie kopjes sterke koffie en meng dit met een beetje Amaretto. |
3
Done
3 minuten
|
Bodem |
4
Done
5 minuten
|
Slagroom, monchou, mascarpone en suiker |
5
Done
2 minuten
|
Kersen |
6
Done
|
RoomNeem de helft van het roommengsel en smeer dit op de gelei. |
7
Done
|
Lange vingers en koffie mengsel |
8
Done
|
Topping |