0 0
Tiramonchou taart met kersen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
1 half pak Lange vingers
80 gram Roomboter gesmolten
Roomlaag
250 ml Slagroom
200 gram Monchou
250 gram Mascarpone
1 eetlepel Suiker
Extra
1 blikje Kersen uit blik
half pak Lange vingers
3 Espresso
flinke scheut Amaretto

Tiramonchou taart met kersen

Wat krijg je als je monchoutaart kruist met tiramisu... Tiramonchou!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Bodem

  • Roomlaag

  • Extra

Directions

Share

Tiramonchou taart met kersen

Voor de komende moederdag willen we weer een bijzonder taartje presenteren. Moeders zijn de meest speciale vrouwen ter wereld die eigenlijk nooit om een bedankje vragen. Laten we die dan gewoon extra verwennen op moederdag!

Het taartje van vandaag is een kruising tussen monchou taart en tiramisu. En of dat lekker was, wat denk je haha. Wij zijn al jaren fan van monchou taart, volgens mij ( José) was dit vroeger naast mijn beroemde appeltaart één van onze tijdelijke verslaving. Vooral met dat blik zoete kersen erop, een goddelijke bodem van bastogne en wanneer je deze aansnijd een beetje inzakt. Het verbaasd me dat ik deze nog nooit gepost heb. Dus wat krijg je dan met monchou en tiramisu…Tiramonchou taart met kersen. Een inkoppertje maar dan ook een hele lekkere inkopper.

Met dit idee loopt Jo al maanden in haar hoofd, de monchou lag dus ook  al  maanden in de koelkast. Het probleem is dat ik zoveel ideeën heb, dat ik soms bepaalde gerechten weer achteraan op de lijst zet omdat het even geen prioriteit heeft. Ook een pakje monchou heeft een houdbaarheidsdatum en die kwam inmiddels in zicht dus moest er gebakken worden. Nouja niet echt gebakken want het is een No- bake taart. De bodem is met gemalen lange vingers, daarop een laagje gelei van de kersen. De tussenlagen zijn met een lekker stevige rooom van monchou, mascarpone en slagroom. Zo stevig dat je er mooie laagjes van kan maken. Natuurlijk een laagje lange vingers gedoopt in koffie met Amaretto en de kersen on top. Hier heb je een how to make filmpje.

Het is fantastisch lekker geworden en eigenlijk ook super simpel. We hebben een Reels filmpje er bij gedaan om de stappen even te laten zien. Ach dit moet gewoon lukken. Fijne moederdag!

Natuurlijk hebben we keuze in Tiramisu taartjes, ook feestelijk is de Tiramisu cakerol met rode bessen, Aardbeien tiramisu taart, Tiramisu met limoncello en lemoncurd. Ook blijft onze Authentieke tiramisu altijd een feestje!

Steps

1
Done

Springvorm

Bekleed een springvorm (kleine vorm van 20 cm) met bakpapier.
Door eerst even met een stukje boter over het blik te gaan zorgt ervoor dat het bakpapier blijft plakken.

2
Done

Espressso

Zet drie kopjes sterke koffie en meng dit met een beetje Amaretto.
Wil je een kindvriendelijke versie gebruikt een beetje amandel extract.

3
Done
3 minuten

Bodem

Maal de lange vingers fijn in een mixertje of sla fijn tussen een theedoek met deegroller.
Mix dit met gesmolten roomboter.
Druk dit met een lepel op de bodem van het blik.
Zet even koud in koelkast.

4
Done
5 minuten

Slagroom, monchou, mascarpone en suiker

Klop de slagroom met een el suiker tot bijna stijf.
Doe de monchou en mascarpone erbij en klop even door.

5
Done
2 minuten

Kersen

Haal met een lepel de kersen uit de gelei.
Deze gelei zonder de kersen smeer je op de koekjes bodem.

6
Done

Room

Neem de helft van het roommengsel en smeer dit op de gelei.

7
Done

Lange vingers en koffie mengsel

Dip de lange vingers in het koffiemengsel en leg deze op de room
Hierop doe je de rest van de room.

8
Done

Topping

Eindig met de overgebleven kersen.
Zet de taart een nachtje koud, dan kun je het de volgende dag beter aansnijden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Beluga linzen met salsa en groenten
arancini uit Catania
next
Arancini uit Catania
previous
Beluga linzen met salsa en groenten
arancini uit Catania
next
Arancini uit Catania

Add Your Comment