Ingredients
-
Geroosterde groenten
-
1x rood 1x geel Paprika
-
1 venkel
-
1 Zoete aardappel
-
flinke sheut Olijfolie
-
2 el Wijn azijn ( balsamico )
-
1 el Zeezout
-
Salsa
-
1 courgette
-
1 Rode ui
-
2 teentjes knoflook
-
400 gram Tomaten vruchtvleesMutti
-
1,5 el Harissa
-
3 el Olijfolie
-
2 el Suiker
-
Naar smaak zout en peper
-
Linzen
-
225 gram Beluga linzen
-
6 steeltjes Platte peterselie
-
6 steeltjes Koriander
-
2 el Olijfolie
-
1 el Rode wijn azijn
-
1 el Wijn azijn ( balsamico )
-
van 1 citroen (bio) citroenrasp
-
3 el blaadjes Platte peterselie
-
6 el blaadjes Koriander
-
1 el Zout
-
1 el Roomboter
-
Spinazie balletjes
-
100 gram spinazie
-
1 teen knoflook
-
80 gram geraspte parmezaanse kaas
-
1 Uien
-
60 gram Panko
-
2 eieren
-
naar smaak zout en peper
Directions
Beluga linzen met salsa en groenten.
Dat José dertig jaar gewerkt heeft als stewardess bij KLM dat weten de meeste volgers van ons wel. Dit is best een hele lange tijd en aan het begin van de corona tijd heeft ze besloten om te stoppen. Vervolgens besloot ze full time Cooking Queen te worden. Sinds die tijd laat ik (José) regelmatig een favoriet werelds gerechtje zien. Hier is elke KLMer dol op en veel eet op de route tijdens het werk. Inmiddels staan er ruim 30 Crew Favorits recepten te vinden online. De beluga linzen met salsa en groenten is er één van.
We krijgen nog steeds regelmatig een verzoekje van bemanningsleden om iets te maken en het gerechtje van vandaag is al vaak om gevraagd. Niet alleen van ex collega’s maar ook van passagiers. De heren van @watschaftdepodcast reizen het liefst in de Business class van KLM, tja wie niet. Tijdens een van hun vluchten aten ze een vegetarische maaltijd met de beluga linzen. Zoals je misschien weet zijn deze linzen de kaviaar onder de linzen en Jo wist direct welk gerechtje dit was.
Elk jaar doet KLM een uitvraag onder de bemanning om een heerlijk recept van jezelf te delen. Wanneer je recept wordt gekozen mag je dit koken in de keuken van De Librije. Een twintigtal deelnemers strijden voor de eer in een soort Heel KLM Bakt en het winnende gerechtje wordt daarna een seizoen lang geserveerd in de Business class. The Queens hebben zich ook ooit aangemeld maar helaas niet uitgekozen.
Alle credits gaan naar Beate en Ed de kokende KLMers. Hartelijk dank voor jullie fijne recept. Het gerechtje bevat vier onderdelen die je separaat maakt en daarna bij elkaar voegt. Haak niet direct af bij het zien van al deze handelingen. Ik heb een duidelijk overzicht gemaakt en ik deed er 50 minuten over om alles te maken.
* de leuke witte schaaltjes had ik jaren geleden even “te leen” meegenomen uit de Business class. 🙂
*Andere KLM Crew’s Favorites zijn bv Speculoos toetje, Romige kip met paddenstoelen, Dorayaki-Japanse pannenkoekje met Nutella, Butter chicken uit India.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven op 200 graden. |
2
Done
5 minuten
|
Geroosterde groentenMaak de groenten schoon en snijd deze grof. |
3
Done
10 minuten
|
LinzenDoe de linzen, knoflook in stukjes en peterselie steeltjes in een kom met water. |
4
Done
10 minuten
|
SalsaSnijd de courgette in kleine blokjes. |
5
Done
10 minuten
|
Spinazie balletjesSnijd de ui fijn en rasp de knoflook. |
6
Done
16 minuten
|
LinzenJe bent lekker op weg nu nog de laatste handeling! |
7
Done
|
ServerenServeer alles samen. |