0 0
Beluga linzen met salsa en groenten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Geroosterde groenten
1x rood 1x geel Paprika
1 venkel
1 Zoete aardappel
flinke sheut Olijfolie
2 el Wijn azijn ( balsamico )
1 el Zeezout
Salsa
1 courgette
1 Rode ui
2 teentjes knoflook
400 gram Tomaten vruchtvlees Mutti
1,5 el Harissa
3 el Olijfolie
2 el Suiker
Naar smaak zout en peper
Linzen
225 gram Beluga linzen
6 steeltjes Platte peterselie
6 steeltjes Koriander
2 el Olijfolie
1 el Rode wijn azijn
1 el Wijn azijn ( balsamico )
van 1 citroen (bio) citroenrasp
3 el blaadjes Platte peterselie
6 el blaadjes Koriander
1 el Zout
1 el Roomboter
Spinazie balletjes
100 gram spinazie
1 teen knoflook
80 gram geraspte parmezaanse kaas
1 Uien
60 gram Panko
2 eieren
naar smaak zout en peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Beluga linzen met salsa en groenten

Een winnend gerechtje uit de KLM Business Class

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Geroosterde groenten

  • Salsa

  • Linzen

  • Spinazie balletjes

Directions

Share

Beluga linzen met salsa en groenten.

Dat José dertig jaar gewerkt heeft als stewardess bij KLM dat weten de meeste volgers van ons wel. Dit is best een hele lange tijd en aan het begin van de corona tijd heeft ze besloten om te stoppen. Vervolgens besloot ze full time Cooking Queen te worden. Sinds die tijd laat ik (José) regelmatig een favoriet werelds gerechtje zien. Hier is elke KLMer dol op en veel eet op de route tijdens het werk. Inmiddels staan er ruim 30 Crew Favorits recepten te vinden online. De beluga linzen met salsa en groenten is er één van.

We krijgen nog steeds regelmatig een verzoekje van bemanningsleden om iets te maken en het gerechtje van vandaag is al vaak om gevraagd. Niet alleen van  ex collega’s maar ook van passagiers. De heren van @watschaftdepodcast reizen het liefst in de Business class van KLM, tja wie niet. Tijdens een van hun vluchten aten ze een vegetarische maaltijd met de beluga linzen. Zoals je misschien weet zijn deze linzen de kaviaar onder de linzen en Jo wist direct welk gerechtje dit was.

Elk jaar doet KLM een uitvraag onder de bemanning om een heerlijk recept van jezelf te delen. Wanneer je recept wordt gekozen mag je dit koken in de keuken van De Librije. Een twintigtal deelnemers strijden voor de eer in een soort Heel KLM Bakt en het  winnende gerechtje wordt daarna een seizoen lang geserveerd in de Business class. The Queens hebben zich ook ooit aangemeld maar helaas niet uitgekozen.

Alle credits gaan naar Beate en Ed de kokende KLMers. Hartelijk dank voor jullie fijne recept. Het gerechtje bevat vier onderdelen die je separaat maakt en daarna bij elkaar voegt. Haak niet direct af bij het zien van al deze handelingen. Ik heb een duidelijk overzicht gemaakt en ik deed er 50 minuten over om alles te maken.

* de leuke witte schaaltjes had ik jaren geleden even “te leen” meegenomen uit de Business class. 🙂

*Andere KLM Crew’s  Favorites zijn bv Speculoos toetje, Romige kip met paddenstoelen, Dorayaki-Japanse pannenkoekje met Nutella, Butter chicken uit India.

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven op 200 graden.

2
Done
5 minuten

Geroosterde groenten

Maak de groenten schoon en snijd deze grof.
Dit alles mag in een ovenschaal samen met olijfolie, zout en peper en witte balsamico azijn (wij gebruikte de dondere balsamico)
Laat dit 25 minuten roosteren op 200 graden.

3
Done
10 minuten

Linzen

Doe de linzen, knoflook in stukjes en peterselie steeltjes in een kom met water.
Laat dit 10 minuten staan.

4
Done
10 minuten

Salsa

Snijd de courgette in kleine blokjes.
Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit in olijfolie glazig. (5 min)
De courgette mag erbij( 3 min) Hierbij de harissa en roer goed door.
Vervolgens de tomaten en suiker, zout en peper.
Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.

5
Done
10 minuten

Spinazie balletjes

Snijd de ui fijn en rasp de knoflook.
Doe dit samen met de spinazie in een keukenmachine.
Voeg de kaas toe, 50 gram panko, 2 ei, zout en peper en mix nog even door.
Wanneer het mengsel nog ietsje nattig is kun je er extra panko of paneermeel bij doen.
Proef het goed op smaak is ,eventueel extra zout en peper.
Draai er kleine balletjes ter grote van een kers en zet deze koud.

6
Done
16 minuten

Linzen

Je bent lekker op weg nu nog de laatste handeling!
Kook de linzen 16 minuten.(beetgaar)
Giet ze af, en voeg de citroenrasp, blaadjes peterselie en koriander toe. (Wij houden niet van koriander dus deze niet gebruikt.
Wat extra zout en peper, scheutje olijfolie de witte en rode balsamico.
Als laatste warm je het op met een eetlepel roomboter.

7
Done

Serveren

Serveer alles samen.
Prima om alle ingerediënten op te warmen in een oven wanneer je wilt eten.
De spinazie balletjes wil je nl ook warm

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Uien shakshuka
next
Tiramonchou taart met kersen
previous
Uien shakshuka
next
Tiramonchou taart met kersen

Add Your Comment