0 0
Romige curry gnocchi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Gnocchi
3 Rode ui
4 eetlepel Olijfolie
2 eetlepel Curry paste
400 ml Kokos melk
200 gram spinazie
15 kleine tomaatjes
1 bol Mozzarella

Romige curry gnocchi

Breng India en Italië samen!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Romige curry gnocchi!

OMG dit was zo bizar lekker. De meest romige curry gnocchi ever. Nu vraag je je natuurlijk af waarom in hemelsnaam een curry maken met gnocchi. Haha dat vroeg ik me zelf wel af. Omdat wij gewoon grote liefhebbers zijn van Indiase curry maar tevens ook groot fan zijn van gnocchi.
Het heeft wel even uitleg nodig. Sinds José de gnocchi alla Sorrentina van Mariëlla heeft gemaakt wil ze niks anders meer dan romige gnocchi eten. Gnocchi is namelijk namelijk het ultieme comfort food.  Een Italiaans gerecht waarmee je onder een kleedje op de bank wilt duiken. Vervolgens er veel te veel van eet omdat je gewoon weg niet kunt stoppen. Zo bizar lekker. Twijfel je nog kijk snel naar het filmpje!

Dit probeersel pakte werkelijk fantastisch uit. Een geweldige eenpansmaaltijd die in no time klaar is. Oké we gebruiken een kant en klare curry pasta en omdat we graag veel groenten eten gaat er royaal spinazie en tomaatjes bij.
Het voordeel van deze eenpansmaaltijd is dat je weinig afwas hebt. Ook is dit gemakkelijk een dag van te voren klaar te maken. Eigenlijk is dat ook nog wel lekkerder want dan kunnen de smaken lekker intrekken. Kijk maar eens naar het filmpje!
Wij zeggen missie geslaagd en wij hopen snel dat jij dit ook gaat proberen. Laat je het dan ons weten? Misschien wel met een fotootje naar @cookingqueensnl.

Gnocchi

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort die vaak wordt gemaakt van aardappelen, bloem en ei. Het zijn kleine deegkussentjes die worden gekookt tot ze drijven, wat aangeeft dat ze gaar zijn. Gnocchi kan worden geserveerd met verschillende sauzen, zoals tomatensaus, pesto of boter en salie. Het is een populair gerecht in de Italiaanse keuken.

Wil je zelf eens gnocchi di patata maken dan hebben we ook nog een pompoen gnocchi voor je. Zo leuk helemaal in de vorm van een pompoen! Ook lekker is de heerlijke gnocchi al marsala meegemaakt. Mariëlla haar lievelings maaltje is Pesto gnocchi uit de oven.

Steps

1
Done
10 minuten

Alles in de pan

Snijd de ui in reepjes en laat 10 minuten zachtjes garen in scheutje olijfolie.
Roer de curry pasta erdoor samen met de kokosmelk.
Voeg gewassen spinazie en gehalveerde tomaatjes toe.
Doe de gnocchi erbij.
Wij laten de gnocchi heel even koken in gezouten water. Wanneer ze na een paar minuten naar boven drijven giet je ze af.
Ik geloof dat je ze ook rechtstreeks in de saus kunt laten koken.
Snijd de mozzarella in stukjes en voeg toe.

2
Done
30 minuten

Oven

Wij lieten de pan 30 minuten op 200 °C garen. Je kunt het ook zachtjes laten koken op het fornuis.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Geroosterde groenten met ricotta créme
previous
Geroosterde groenten met ricotta crème
krokante kip nuggets met cornflakes
next
Krokante kip nuggets met cornflakes
Geroosterde groenten met ricotta créme
previous
Geroosterde groenten met ricotta crème
krokante kip nuggets met cornflakes
next
Krokante kip nuggets met cornflakes

Add Your Comment