0 0
Pompoen gnocchi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
120 gram Bloem type ‘OO‘
100 gram Pompoen puree
500 gram Kruimige aardappelen
1 takje verse tijm
1/2 eieren
Naar smaak Zout
Saus
4 eetlepel Roomboter
Paar blaadjes Salie
50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pompoen gnocchi

Zijn ze niet schattig?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Saus

Directions

Share

Pompoen gnocchi!

Zijn ze niet ongelooflijk schattig? Wij zijn helemaal verliefd op deze pompoen gnocchi. Wanneer je al eerder verse gnocchi hebt gemaakt dan weten we zeker dat je ook deze pompoenen aandurf. Eigenlijk is gnocchi maken helemaal niet ingewikkeld. Met een goed recept en een beetje gevoel voor deeg dan is het een eitje. Wijzelf kopen het ook vaak hoor , zeker Mariëlla die de hele dag op kantoor werkt. Om dan ook nog eens om 6 uur deeg te gaan maken is een beetje teveel gevraagd!

Toch laten we je dit even zien. De meeste recepten maken we puur omdat we het leuk en lekker vinden. Natuurlijk hopen we je een beetje te inspireren. Een reel filmpje werkt dan net even beter. Ook vinden we, vooral Jo dat dit een handige manier is om het totale gerechtje te onthouden. Het komt nogal eens voor dat ik vergeet hoe de volgorde van maken  is. Tja dan kun je even terug kijken. Haha eigenlijk moet ik direct na het creëren het recept in concept zetten. Helaas is dit een werkje wat minder leuk.

Als er iemand een gnocchi fan is dan is het Mariëlla. Haar meest populaire gnocchi is de gnocchi alla Sorrentina. Heerlijk met tomatensaus en heel veel kaas. Ook super snel klaar, dus begrijp je dat dit vaak op tafel staat. Mariëlla haar andere favoriet is de pesto gnocchi uit de oven. Een basis recept gnocchi di patate maken is fijn om een keer te bekijken wanneer je geen pompoen versie wilt.

De gnocchi van vandaag serveren we met een simpele boter salie saus. Ook bakken we de gnocchi even aan omdat we dat gebakken krokantje lekkerder vinden dan alleen gekookt. Je mag zelf kiezen wat je doet, dat is dan weer fijn haha. Heel succes en plezier bij het maken hiervan!

Steps

1
Done
30 minuten

Pompoen puree

Stoom of rooster een stukje Hokkaido pompoen. Deze pompoen heeft een prachtige oranje kleur.
Roosteren: rooster de pompoen stukjes met wat olijfolie 30 minuten in een oven op 200 graden.
Stomen in de stoomoven gaat iets sneller, ongeveer 20 minuten.
Heb je pompoenpuree over? Vries dit in zodat je altijd wat puree hebt. Lekker voor bijvoorbeeld een Pumpkin Spice latte.

2
Done

Aardappel

Kook de aardappel in de schil in gezouten water.
Laat deze helemaal afkoelen, om daarna de schil eraf te halen.
Prak de aardappel helemaal fijn, in Italië gebruiken ze een aardappel pers schiacciapatate’, maar met vork of stamper is prima.
Kluts je ei en neem de helft hiervan.
Strooi wat bloem op het werkblad, en kruimel daar de aardappel samen met de pompoen puree over, meng het samen met het ei en de rest van de bloem.
Begin met 100 gram bloem, en doe er iets bij wanneer het deeg nog niet compact is.
Een ei hoef je niet persé te gebruiken, maar met het ei erbij, drijven ze straks mooi in de pan.

3
Done
10 minuten

Gnocchi

Verdeel het deeg in 4 stukken waar je mooie slierten van maakt.
Snijd met een mes kleine stukje af. Niet te groot want ze groeien ook nog tijdens het koken. Rol er een balletje van.
Neem een stukje draad en duw de streepjes er voorzichtig in. Je ziet dat het een pompoen vorm krijgt.
Druk er een rozemarijn takje in.
Wil je de normale gnocchi maken.
Wanneer je een gnocchi plankje hebt, rol je ze één voor één over het plankje zodat je een mooie ribbel krijg. Dit is niet alleen voor de leuk maar daardoor blijft je saus ook lekker plakken.
Geen plankje? Geen probleem rollen over de tanden van een vork kan ook?
Laat ze even rusten.

4
Done
4 minuten

Saus

Laat de roomboter samen met salie blaadjes zachtjes sudderen totdat de boter bijna gaat kleuren.

5
Done
4 - 6 minuten

Koken of bakken

De gnocchi kun je in 3-4 minuten gaar koken.
Doe de gnocchi voorzichtig in het gezouten kokende water.
Wanneer ze naar de oppervlakte drijven dan zijn ze gaar.
Je kunt ze ook aan bakken in een pannetje samen met de roomboter saliesaus.

6
Done

Serveren

Serveerde gnocchi met de saliesaus en lekker veel Parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Linzenstoof met aubergine
previous
Linzen aubergine stoofschotel
Bananenbrood met chocolade kruidnoten
next
Bananenbrood met chocolade kruidnoten
Linzenstoof met aubergine
previous
Linzen aubergine stoofschotel
Bananenbrood met chocolade kruidnoten
next
Bananenbrood met chocolade kruidnoten

Add Your Comment