Ingredients
-
120 gram Bloem type ‘OO‘
-
100 gram Pompoen puree
-
500 gram Kruimige aardappelen
-
1 takje verse tijm
-
1/2 eieren
-
Naar smaak Zout
-
Saus
-
4 eetlepel Roomboter
-
Paar blaadjes Salie
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
Directions
Pompoen gnocchi!
Zijn ze niet ongelooflijk schattig? Wij zijn helemaal verliefd op deze pompoen gnocchi. Wanneer je al eerder verse gnocchi hebt gemaakt dan weten we zeker dat je ook deze pompoenen aandurf. Eigenlijk is gnocchi maken helemaal niet ingewikkeld. Met een goed recept en een beetje gevoel voor deeg dan is het een eitje. Wijzelf kopen gnocchi ook vaak hoor , zeker Mariëlla die de hele dag op kantoor werkt. Om dan ook nog eens om 6 uur deeg te gaan maken is een beetje teveel gevraagd!
Zelf maken
Toch laten we je dit even zien. De meeste recepten maken we puur omdat we het leuk en lekker vinden. Natuurlijk hopen we je een beetje te inspireren. Een reel filmpje werkt dan net even beter. Ook vinden we, vooral Jo dat dit een handige manier is om het totale gerechtje te onthouden. Het komt nogal eens voor dat ik vergeet hoe de volgorde van maken is. Tja dan kun je even terug kijken. Haha eigenlijk moet ik direct na het creëren het recept in concept zetten. Helaas is dit een werkje wat minder leuk.
De lekkerste gnocchi recepten
Als er iemand een gnocchi fan is dan is het Mariëlla. Haar meest populaire gnocchi is de gnocchi alla Sorrentina. Heerlijk met tomatensaus en heel veel kaas. Ook super snel klaar, dus begrijp je dat dit vaak op tafel staat. Mariëlla haar andere favoriet is de pesto gnocchi uit de oven. Een basis recept gnocchi di patate maken is fijn om een keer te bekijken wanneer je geen pompoen versie wilt.
De gnocchi van vandaag serveren we met een simpele boter salie saus. Ook bakken we de gnocchi even aan omdat we dat gebakken krokantje lekkerder vinden dan alleen gekookt. Je mag zelf kiezen wat je doet, dat is dan weer fijn haha. Heel succes en plezier bij het maken hiervan!
Steps
1
Done
30 minuten
|
Pompoen pureeStoom of rooster een stukje Hokkaido pompoen. Deze pompoen heeft een prachtige oranje kleur. |
2
Done
|
AardappelKook de aardappel in de schil in gezouten water. |
3
Done
10 minuten
|
GnocchiVerdeel het deeg in 4 stukken waar je mooie slierten van maakt. |
4
Done
4 minuten
|
SausLaat de roomboter samen met salie blaadjes zachtjes sudderen totdat de boter bijna gaat kleuren. |
5
Done
4 - 6 minuten
|
Koken of bakkenDe gnocchi kun je in 3-4 minuten gaar koken. |
6
Done
|
ServerenServeerde gnocchi met de saliesaus en lekker veel Parmezaanse kaas. |