Ingredients
-
125 gram Rijst
-
2 volkorenwraps
-
1 Broccoli
-
1 pot Easy Chicken Tonight Zoetzuur
-
1 handje Kiemen
-
Naar smaak Platte peterselie
-
Directions
Heb je zin in makkelijke wraps met zoet-zure groenten? Lees dan snel verder.
Zoals jullie weten, koken wij eigenlijk nooit met pakjes en zakjes. Maar toen Easy Chicken Tonight ons uitdaagde om eens een gemakkelijk én lekker gerecht te koken met hun zoet-zure saus, dachten we, waarom niet? We moeten tenslotte altijd nieuwe dingen proberen en onze horizon verbreden. We gingen daarom vol energie aan de slag met deze maaltijdsaus. Deze saus heeft een zoetzure smaak en er zit onder andere perzik en paprika in. We verwerkten de saus in een heerlijke wrap met zoet-zure groenten!
Makkelijke maaltijd
Het is een enorm makkelijke saus, want je hoeft het alleen maar op te warmen. Wij hebben de saus gebruikt in een burrito. We hebben de volkorenwrap namelijk gevuld met rijst en gestoomde broccoli met de Easy Chicken Tonight Zoetzuur. Zoals je ziet is het een vegetarisch gerecht geworden. Je zou denken bij de naam van deze saus dat het met kip gegeten moet worden, maar dat is helemaal niet noodzakelijk.
De wraps met zoet-zure groenten stonden binnen 15 minuten op tafel! Ideaal voor een drukke periode. We kunnen ons ook goed voorstellen dat studenten deze sauzen ook zullen waarderen 😉 Ga jij ook aan de slag met deze wrap met zoet-zure groenten? Of maak je liever een ander gerecht met deze maaltijdsaus?
Zoet-zure saus
Oké, laten we eens een duik nemen in de geschiedenis van zoet-zure saus. Het blijkt dat deze heerlijke saus een lange reis heeft gemaakt door verschillende culturen voordat het de smaakpapillen van velen veroverde. Het verhaal begint in het oude China, waar zoet-zure saus voor het eerst werd gemaakt als een smaakmaker voor gerechten. Oorspronkelijk gebruikten Chinese koks suiker en azijn om een evenwichtige smaak te creëren die zowel zoet als zuur was. Later verspreidde de populariteit van zoet-zure saus zich naar andere delen van Azië, zoals Thailand en Vietnam, waar lokale ingrediënten werden toegevoegd om unieke varianten van de saus te creëren.
Eet je liever een andere wrap? Neem dan eens een kijkje bij deze zalm taco’s met bloemkool.
Steps
1
Done
15 minuten
|
Rijst kokenKook de rijst volgens de verpakking. Je kunt zelf kiezen welk type rijst je gebruikt. Laat de rijst na het koken even staan. |
2
Done
5 minuten
|
Broccoli stomenSnijd de broccoli in kleine roostjes en zet deze in de stoomoven en stoom tot dat ze gaar zijn (5 minuten). Heb je geen stoomoven? Kook de broccoli dan in water. |
3
Done
3 minuten
|
Saus makenDoe de Easy Chicken Tonight in een pan en verwarm deze samen met de broccoli. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenServeer de wraps met daarop de rijst, groentensaus en wat kiemen en platte peterselie. |