Ingredients
-
1 hele Bloemkool
-
1 filet per persoon Zalm
-
1 el Cajun kruiden
-
1 pakje Zachte taco's8 in een pakje
-
10 Kerstomaten
-
1 Sjalot
-
1 Limoen
-
5 takjes Platte peterselie
-
Naar smaak zout en peper
-
1 el Olijf olie
Directions
Zalm taco’s met bloemkool!
Het is weer tijd voor een heerlijk veelzijdig recept! Deze taco’s met zalm, bloemkool en salsa wil je proeven.. Dit recept hebben we weer gemaakt voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele. Ik (Mariëlla) heb 3 apparaten in de keuken staan; een mooie combi-stoomoven, een inductiekookplaat en een bijbehorende afzuigkap.
Over de afzuigkap zal ik vandaag iets meer vertellen. Ik vind namelijk niks zo vervelend als etensgeuren in huis. Ik woon in een appartement waar de woonkamer en keuken bij elkaar in een grote ruimte zit. Je raad het al… met een slecht ventilerende afzuigkap ruik je dan de geurtjes nog de hele avond, bleh! Deze Miele afzuigkap (type PUR98W) heeft gelukkig een goede zuigkracht, een werkend filter en geen extreem hard geluid. Voor mij dus een ideale afzuigkap. Het leuke van dit systeem is dat je de kookplaat en afzuigkap met elkaar kunt verbinden zodat wanneer je gaat koken, de afzuigkap automatisch aan gaat! Nooit meer ongewenste geurtjes in huis dus en noodzakelijk bij het bakken van zalm!
Deze taco’s met zalm kun je dus met een gerust hart bereiden. Ik heb de bloemkoolroosjes in de stoomoven (type DGC7460HCX) gegaard. De salsa is gemaakt van kleine stukjes tomaat, sjalot, limoen, platte peterselie en zout en peper. De zalm kun je heerlijk kruiden met cajun en daarna in kleine stukjes aanpakken in de pan. Dit heb ik gedaan op de kookplaat type KM7464FR. Ook de kleine tortilla wraps bak je kort aan in een pan met wat olie zodat ze lekker warm en knapperig worden.
Als alle onderdelen klaar zijn kun je alles samenvoegen op de tortilla wraps, eetsmakelijk!
Steps
1
Done
20 minuten
|
BloemkoolSnijd de bloemkool in kleine roosjes. Je kunt dit stomen op het programm groenten --> bloemkool --> roosjes --> klein. |
2
Done
10 minuten
|
Salsa makenSnijd de tomaten in kleine stukjes. Leg deze in een zeefje zodat het vocht eruit gaat. Snijd ook een sjalot en de peterselie heel fijn. Meng alles samen met wat limoensap, zout en peper. |
3
Done
5 minuten
|
ZalmSnijd de zalm blokjes van ongeveer 1 bij 1cm. Meng de blokjes door de cajunkruiden. |
4
Done
5 minuten
|
Wraps verwarmen |
5
Done
2 minuten
|
SamenvoegenPak de wraps en vul ze met de salsa, bloemkool en zalm. Maak af met extra limoen en peterselie. |