0 0
Cotelette alla Siciliana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Bieflappen
75 gram Paneermeel
25 gram geraspte parmezaanse kaas
5 takjes Platte peterselie Fijngesneden
1 eieren
1/2 theelepel Zout
250 ml Zonnebloem olie
Extra
1 kropje Romeinse sla
250 gram kleine tomaatjes
Flinke scheut Olijfolie
Naar smaak zout en peper
Scheutje Balsamico Optioneel

Cotelette alla Siciliana

Het lekkerste vlees van onze Nonna gemaakt op de barbecue!

Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Cotelette alla Siciliana!

Als er iets is wat wij heel veel eten zijn het de cotelette alla Siciliana. Deze fantastische gepaneerde bieflapjes worden in de Siciliaanse keuken heel veel gebakken. Mariëlla en haar broertje zijn hiermee opgegroeid net als elk Siciliaanse kind.

Geloof ons, iedereen die ooit bij ons gegeten heeft is er dol op. Inmiddels heeft dit vlees bij ons de naam ‘Nonna’s vleessie’ omdat dit Nonna haar recept is. Wij mochten voor Campingaz authentieke Italiaanse recepten maken, en aangezien wij ook een prachtige Campingaz Paellla Pan hebben gekregen, die gebruikt kan worden op de barbecue, wordt het maken van dit gerecht een fluitje van een cent. Geloof ons, deze BBQ is meer dan een standaard grill voor je vlees. Deze beauty is een complete outdoor Kitchen. Perfecto om al je gerechten te bereiden. Leuk om even het filmpje te bekijken!

Het voordeel van het buiten bereiden van dit stukje vlees is dat je geen baklucht binnen hebt. Zeker wanneer je voor een grote groep gaat bakken. Binnen een mum van tijd heb je een halve kilo bieflappen klaar. Een grote bak sla erbij en je waant jezelf bij een Italiaanse familie thuis!

Naast dit heerlijke gerecht hebben we ook al een fantastische risotto met nduja garnalen gemaakt in deze paella pan. Risotto pruttelt aan de ene kant van de barbecue, terwijl tegelijkertijd de garnalen en courgette op de grill plaat worden gegrild.

De nieuwe Made in Italy barbecues van Campingaz hebben dus een kookplaat en grill plaat. Heel veel ruimte om lekker creatief te zijn met de gerechten die je erop kunt bereiden. Met een zijbrander waar je een lekker sausje mee kan opwarmen of zoals wij deden bij de risotto de bouillon.

Het handige Culinary Modular System, wat betekent dat je een deel van het kookoppervlak kunt verwijderen en een kookaccesoire kunt toevoegen. Allemaal los bij te bestellen. Denk aan pizzasteen, gevogeltebraadpan etc. Leuk om eens naar te kijken!

 

Steps

1
Done
2 minuten

Paneermeel mengsel

Meng de paneermeel met de geraspte parmezaanse kaas, fijn gesneden peterselie en wat zout.

2
Done
1 minuut

Ei

Kluts een eitje in een bakje.

3
Done

Waar koop je deze bieflappen

Bij dit recept gebruik je hele dunne bieflappen. Laat de slager dit snijden op de snijmachine op stand 1,5.
Je hebt bij deze stand flinterdunne lapjes. Wanneer ze te dik zijn worden ze taai.
Laat altijd direct een kilo snijden, gebruik je geen kilo dan vries je 8 plakjes in diepvries zakjes.
Zo heb je altijd dit in huis en snijd de slager dit graag voor je. Hij moet daarna ook zijn snijmachine schoonmaken en om dit alleen voor 6 plakjes te doen dan is hij niet blij.

4
Done
2 minuten

Paneren

Haal de bieflappen door het geklutst ei, daarna door de paneermeel.

5
Done
8 minuten

Bakken

Wij gebruiken de paella pan.
Schenk een laagje zonnebloemolie in de pan.
Doe de deksel van de barbecue dicht zodat de olie snel heet wordt.
Bak de lapjes aan beide kanten zo’n 4 minuten.
Laat na het bakken even uitlekken op keukenpapier.

6
Done
1 minuut

Serveren

Serveer de cotelette met een simpele salade van Romeinse sla met een gehalveerd tomaatje. De dressing bestaat uit een scheutje olijfolie, zout en peper en balsamico.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
turnaround pizza
previous
Turnaround pizza
Zalm taco's met bloemkool
next
Zalm taco’s met bloemkool
turnaround pizza
previous
Turnaround pizza
Zalm taco's met bloemkool
next
Zalm taco’s met bloemkool

Add Your Comment