Ingredients
-
4 plakjes Bladerdeeg
-
1 bol Mozzarella
-
4 grote theelepel Basilicum pesto
-
8 dunne plakjes Salami
-
4 Tomaat
-
1 Ei
-
2 eetlepel Geraspte parmezaanse kaas
Directions
Turnaround pizza!
Dat we inmiddels onze weg hebben gevonden in de omgekeerde tatins mag duidelijk zijn. Een super snelle manier om de lekkerste snackjes te maken. Dit kan met een zoete vulling zoals de mini appel tarte tatin. Ook verrukkelijk met een hartige vulling zoals deze keer en is werkelijk om te smullen.
Dit keer een omgekeerde pizza, oftewel een turnaround pizza. Je begint eigenlijk met de topping van een pizza. Wij kiezen voor wat zelfgemaakte basilicum pesto. Hier op de dungesneden salami en natuurlijk wat lekkere mozzarella. Dit alles bedek je met een plakje bladerdeeg. Die smeer in met een geklutst eitje en als laatste parmezaanse kaas over.
Dit alles gaat ongeveer 25 minuten in de oven op 200°. Wanneer het bladerdeeg goudbruin is mogen ze er uit. Wel voorzichtig omkeren met grote spatel. Of leg het ander bakblik erop leggen en dan samen tegelijkertijd omkeren. Wat extra lekker is wat fijn gesneden tomaten er nadien op doen: De combinatie van het warme pizzaatje en de tomaatjes smaakte bijzonder lekker. Kijk snel naar het filmpje dan zie je hoe makkelijk het is.
Een andere lekkere versie is met meegebakken tomaatjes zoals bij de tomaten tatin. Dat trouwens ook een groot succes was pas onze witlof tatin.
Omdat wij dol zijn op pizza vind je nog veel meer lekkers op onze site. Bijvoorbeeld de verrukkelijke snelle flatbread pizza. Deze is eigenlijk met dezelfde smaken maar dan op een flatbread / naan broodje gemaakt.
Waar komt de pizza vandaan?
Pizza komt oorspronkelijk uit Italië. Het is een traditioneel Italiaans gerecht dat teruggaat tot de oudheid. De moderne vorm van pizza, zoals we die vandaag kennen, ontstond in Napels, een stad in het zuiden van Italië. In de 18e en 19e eeuw werd pizza voornamelijk gegeten door de arbeidersklasse in Napels.
De pizza zoals we die nu kennen, met tomatensaus, kaas en diverse toppings, werd populair in de late 19e eeuw. Pizzabakkers in Napels begonnen hun pizza’s te verkopen aan toeristen en reizigers, die het gerecht meenamen naar andere delen van Italië en uiteindelijk ook naar andere landen.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
2
Done
4 minuten
|
Pesto salami mozzarellaNeem een bakblik met bakpapier. |
3
Done
3 minuten
|
Bladerdeeg ei kaasBedek dit met een plakje bladerdeeg. |
4
Done
|
OvenBak de pizza 25 minuten in een oven van 200°. |
5
Done
|
TomaatVerdeel de gesneden tomaatjes over de pizza. |