0 0
Turnaround pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 plakjes Bladerdeeg
1 bol Mozzarella
4 grote theelepel Basilicum pesto
8 dunne plakjes Salami
4 Tomaat
1 Ei
2 eetlepel Geraspte parmezaanse kaas

Turnaround pizza

De lekkerste pizza snack!

Ingredients

Directions

Share

Turnaround pizza!

Dat we inmiddels onze weg hebben gevonden in de omgekeerde tatins mag duidelijk zijn. Een super snelle manier om de lekkerste snackjes te maken. Dit kan met een zoete vulling zoals de mini appel tarte tatin. Ook verrukkelijk met een hartige vulling zoals deze keer en is werkelijk om te smullen.

Dit  keer een omgekeerde pizza, oftewel een turnaround pizza. Je begint eigenlijk  met de topping van een pizza. Wij kiezen voor wat zelfgemaakte basilicum pesto. Hier op de dungesneden salami en natuurlijk wat lekkere mozzarella. Dit alles bedek je met een plakje bladerdeeg. Die smeer in met een geklutst eitje en als laatste parmezaanse kaas over.
Dit alles gaat ongeveer 25 minuten in de oven op 200°. Wanneer het bladerdeeg goudbruin is mogen ze er uit. Wel voorzichtig omkeren met grote spatel. Of leg het ander bakblik erop leggen en dan samen tegelijkertijd omkeren. Wat extra lekker is wat fijn gesneden tomaten er nadien op doen: De combinatie van het warme pizzaatje en de tomaatjes smaakte bijzonder lekker. Kijk snel naar het filmpje dan zie je hoe makkelijk het is.

Een andere lekkere versie is met meegebakken tomaatjes zoals bij de tomaten tatin. Dat trouwens ook een groot succes was pas onze witlof tatin.

Omdat wij dol zijn op pizza vind je nog veel meer lekkers op onze site. Bijvoorbeeld de verrukkelijke snelle flatbread pizza. Deze is eigenlijk met dezelfde smaken maar dan op een flatbread / naan broodje gemaakt.

Waar komt de pizza vandaan?

Pizza komt oorspronkelijk uit Italië. Het is een traditioneel Italiaans gerecht dat teruggaat tot de oudheid. De moderne vorm van pizza, zoals we die vandaag kennen, ontstond in Napels, een stad in het zuiden van Italië. In de 18e en 19e eeuw werd pizza voornamelijk gegeten door de arbeidersklasse in Napels.

De pizza zoals we die nu kennen, met tomatensaus, kaas en diverse toppings, werd populair in de late 19e eeuw. Pizzabakkers in Napels begonnen hun pizza’s te verkopen aan toeristen en reizigers, die het gerecht meenamen naar andere delen van Italië en uiteindelijk ook naar andere landen.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done
4 minuten

Pesto salami mozzarella

Neem een bakblik met bakpapier.
Hier op schep je vier kleine eetlepels pesto.
Houd er genoeg ruimte tussen.
Daarop op elke pizza twee dun gesneden plakjes salami en plak mozzarella.

3
Done
3 minuten

Bladerdeeg ei kaas

Bedek dit met een plakje bladerdeeg.
Druk met een vorkje rondom het bladerdeeg.
Smeer het in met een geklutst ei en strooi hier op wat geraspte parmezaanse kaas.

4
Done

Oven

Bak de pizza 25 minuten in een oven van 200°.
Snijd intussen een paar tomaatjes in kleine stukjes en zet klaar.
Keer na het bakken om. Dit doen je met een grote spatel of een blik erop en dan tegelijkertijd omdraaien.

5
Done

Tomaat

Verdeel de gesneden tomaatjes over de pizza.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
frozen Aperol mocktail
previous
Frozen Aperol mocktail
cotelette alla Siciliana
next
Cotelette alla Siciliana
frozen Aperol mocktail
previous
Frozen Aperol mocktail
cotelette alla Siciliana
next
Cotelette alla Siciliana

Add Your Comment