Ingredients
-
300 gram Pasta
-
2 WorstjesItaliaanse
-
3 eetlepel Spekjes
-
1 Sjalot
-
1/4 venkelOptioneel
-
1 blik Gepelde tomaten
-
2 Ei dooier
-
4 eetlepel Pecorino kaasOf parmezaanse kaas
-
naar smaak Zwarte peper
-
Klein scheutje Rode wijnOptioneel
Directions
Pasta zozzona!
Waarschijnlijk kennen jullie deze pasta zozzona niet. Dat geeft helemaal niks want we zullen haarfijn uitleggen wat er in deze verrukkelijke pasta gaat. Als eerste even uitleggen wat de naam zo zozzona betekent. Vrij vertaald in het Italiaans betekent het vies. Schrik niet het is geen vieze pasta. Met vies bedoelen ze iets vets, vol en rijk aan calorieën.
Deze pasta komt uit Rome is een soort combinatie van twee soorten pasta namelijk de klassieke pasta carbonara en de pasta All’amatriciana. Van de carbonara weet je na onze laatste pasta reels dat je dit lekker romig maakt met behulp van eigeel, kaas en guanciale. De amatraciana heeft een waanzinnige tomatensaus met een pepertje en spek.
Als extra heeft deze saus de inhoud van twee worstjes. Wij hadden verrukkelijke Italiaanse venkel worstjes om het nog lekkerder te maken. Als eerste hebben een uitje samen met wat fijn gesneden venkel aangebakken. Vervolgens de worst en spekjes erbij. Omdat we nog een restje rode wijn hadden hebben we het vlees af geblust voor extra veel smaak. Er gaan wat geplette tomaten bij en dit alles mag heel even zachtjes koken.
Voor deze paste gebruiken we graag rigatone. Deze buispasta hij heeft lekker grote waar de saus lekker in kan gaan zitten. Wanneer de pasta gekookt is mag deze erdoor. Als laatste gaat er eidooier wat je van tevoren goed mengt met pecorino kaas door. Het resultaat is een fantastisch romige volle pasta. Deze smaakt verrukkelijk nu het wat kouder buiten is.
Hier een filmpje!
Deze heerlijke pasta met worst heeft wel iets meer calorieën dan bijvoorbeeld onze basis tomatensaus. Ach soms heb je gewoon iets extra’s nodig en zeker weten dat je helemaal blij wordt van deze pasta.
Ben je opzoek naar Italiaanse worstjes dan vind je deze zeker in een Italiaanse delicatessenzaak. Vergeet dan niet om een stukje guanciale mee te nemen. Soms gebruiken ook wel eens de Catalaanse worstjes want deze zijn heerlijk gekruid.
Steps
1
Done
7 minuten
|
Ui venkelSnijd een kleine ui of sjalotje en 1/4 venkel fijn. |
2
Done
5 minuten
|
Worst spekSnijd de inhoud van een worstje fijn en bak dit samen met twee eetlepels spekjes samen met de ui/venkel. |
3
Done
15 minuten
|
Tomaat |
4
Done
|
Eidooier kaasGebruik twee eidooiers die je mengt met Pecorino kaas. |
5
Done
|
PastaKook de pasta met ietsje zout en wanneer het de pasta al dente is mag het door de saus. |
6
Done
|
EiHaal de pan van het vuur en roer direct het eimengsel erdoorheen. |
7
Done
|
ServerenServeer met wat extra kaas. |