0 0
Pasta zozzona

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Pasta
2 Worstjes Italiaanse
3 eetlepel Spekjes
1 Sjalot
1/4 venkel Optioneel
1 blik Gepelde tomaten
2 Ei dooier
4 eetlepel Pecorino kaas Of parmezaanse kaas
naar smaak Zwarte peper
Klein scheutje Rode wijn Optioneel

Pasta zozzona

Een verrukkelijke volle pasta.

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pasta zozzona!

Waarschijnlijk kennen jullie deze pasta zozzona niet. Dat geeft helemaal niks want we zullen haarfijn uitleggen wat er in deze verrukkelijke pasta gaat. Als eerste even uitleggen wat de naam zo zozzona betekent. Vrij vertaald in het Italiaans betekent het vies. Schrik niet het is geen vieze pasta. Met vies bedoelen ze iets vets,  vol en rijk aan calorieën.

Deze pasta komt uit Rome is een soort combinatie van twee soorten pasta namelijk de klassieke pasta carbonara en de pasta All’amatriciana.  Van de carbonara weet je na onze laatste pasta reels dat je dit lekker romig maakt met behulp van eigeel, kaas en guanciale. De amatraciana heeft een waanzinnige tomatensaus met een pepertje en spek.

Als extra heeft deze saus de inhoud van twee worstjes. Wij hadden verrukkelijke Italiaanse venkel worstjes om het nog lekkerder te maken. Als eerste  hebben een uitje samen met wat fijn gesneden venkel aangebakken. Vervolgens de worst en spekjes erbij. Omdat we nog een restje rode wijn hadden hebben we het vlees af geblust voor extra veel smaak. Er gaan wat geplette tomaten bij en dit alles mag heel even zachtjes koken.

Voor deze paste gebruiken we graag rigatone. Deze buispasta hij heeft lekker grote waar de saus lekker in kan gaan zitten. Wanneer de pasta gekookt is mag deze erdoor. Als laatste gaat er eidooier wat je van tevoren goed mengt met pecorino kaas door. Het  resultaat is een fantastisch romige volle pasta. Deze smaakt verrukkelijk nu het wat kouder buiten is.

Hier een filmpje!

Deze heerlijke pasta met worst heeft wel iets meer calorieën dan bijvoorbeeld onze basis tomatensaus. Ach soms heb je gewoon iets extra’s nodig en zeker weten dat je helemaal blij wordt van deze pasta.

Ben je opzoek naar Italiaanse worstjes dan vind je deze zeker in een Italiaanse  delicatessenzaak. Vergeet dan niet om een stukje guanciale mee te nemen. Soms gebruiken ook wel eens de Catalaanse worstjes want deze zijn heerlijk gekruid.

Steps

1
Done
7 minuten

Ui venkel

Snijd een kleine ui of sjalotje en 1/4 venkel fijn.
Bak dit zachtjes aan in een olijf olie.

2
Done
5 minuten

Worst spek

Snijd de inhoud van een worstje fijn en bak dit samen met twee eetlepels spekjes samen met de ui/venkel.
In Rome gebruiken ze guanciale maar dit is lastig te vinden in Nederland. Spek is prima.
Blus het geheel af met een scheut rode wijn. (Optioneel)

3
Done
15 minuten

Tomaat

Gebruik een blik gepelde tomaten die van tevoren zijn fijndrukt met een vork.
Dit mag bij je saus.
Laat dit alles 15 minuutjes zachtjes doorkoken.

4
Done

Eidooier kaas

Gebruik twee eidooiers die je mengt met Pecorino kaas.
Mocht je geen Pecorino hebben gebruik dan Parmezaanse kaas.
Roer dit goed samen met zwarte peper.
Zet klaar.

5
Done

Pasta

Kook de pasta met ietsje zout en wanneer het de pasta al dente is mag het door de saus.
Vang ietsje kookvocht op en bewaar dit. Wij scheppen meestal net voor het afgieten en klein beetje met een kopje uit de pan.

6
Done

Ei

Haal de pan van het vuur en roer direct het eimengsel erdoorheen.
Wil je een iets romiger saus doe dan een klein beetje kookvocht erbij.
Bepaald ter plekke of er iets vocht bij mag.

7
Done

Serveren

Serveer met wat extra kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mini appel tarte tartin
previous
Mini appel tarte tatin
Ciambella cake met citroen
next
Ciambella cake met citroen
Mini appel tarte tartin
previous
Mini appel tarte tatin
Ciambella cake met citroen
next
Ciambella cake met citroen

Add Your Comment