Ingredients
-
245 gram bloem
-
175 gram Griekse yoghurt
-
180 gram roomboterKamertemperatuur
-
3 kleine eieren
-
125 gram Suiker
-
Van 2 kleine citroenen citroensap
-
Van 2 citroenen citroenrasp
-
2 theelepel bakpoeder
-
1 eetlepel
Directions
Ciambella cake met citroen!
Als er iemand dol is op citroencake dan is het wel Mariëlla. Ik kan mij herinneren dat wanneer we tijdens onze vakanties in Amerika regelmatig even voor een snel ontbijtje langs gingen bij de Starbucks. Mariëlla at dan meestal een groot stuk lemon pound cake want die was daar waanzinnig lekker.
Italiaanse cake
In Italië hebben ze ook zo een soort cake maar natuurlijk met een andere naam. Deze cake heet daar ciambella en het werd tijd om die eens een keertje te maken. Deze ciambella cake met citroen heeft één van de lekkerste smaken. Het is echt niet zo vreemd dat Mariëlla zoiets het liefst als ontbijtje eet want in Italië is dit heel gewoon. Verrukkelijk met een kopje koffie. In dit beslag hebben we yoghurt toegevoegd waardoor deze nog zachter van structuur wordt.
Er zijn verschillende recepten te vinden van deze kan Italiaanse cake. De meeste worden gemaakt met een met olijfolie in plaats van roomboter. Het leek ons een goed idee om beide een keer te bakken. Mochten we weer een keer maken dan kiezen we zeker voor roomboter. Olijfolie maakt het toch iets compacter en wij houden van een luchtige structuur. Deze basis cake kun je aanvullen met nog een extra laagje suikersiroop erboven op. Ook is het verrukkelijk om dit met een flinke klodder slagroom te eten.
Ga maar snel een keer aan de slag. Wel een tip voor wanneer deze gebakken is. Deze smaakt het allerlekkerste wanneer het net uit de oven is. Naast dat deze Italiaanse cake perfect is als ontbijt mag deze natuurlijk ook als nagerecht.
Nog veel meer lekkere cakes
Natuurlijk hebben we nog heerlijk veel meer heerlijke Italiaanse kijken. Een citroen ricotta cake met amandel smaakt waanzinnig. Probeer eens de plaatcake met grapefruit en sinaasappel. Perfect wanneer je veel gasten hebt. Of de bloedsinaasappel cake met slagroom.
Steps
1
Done
1 minuut
|
BakblikGebruik een middel groot bakblik of tulband vorm. |
2
Done
4 minuten
|
Ei en suikerWij gebruiken een keukenmachine maar handmixer kun je ook prima gebruiken. Klop de eieren een paar minuten op hoge stand. Voeg de suiker toe en klop nog een paar minuten door. |
3
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 175°. |
4
Done
2 minuten
|
Bloem en bakpoederMeng de bloem met het bakpoeder en zeef dit boven het beslag. |
5
Done
35-40 minuten
|
OvenSchep het beslag in het bakblik en bak ongeveer 40 minuten totdat de cake goud bruin ziet. |
6
Done
|
ServerenStrooi er een beetje poedersuiker over. |