0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
245 gram Bloem
175 gram Griekse yoghurt
180 gram Roomboter Kamertemperatuur
3 Kleine eieren
125 gram Suiker
Van 2 kleine citroenen Citroensap
Van 2 citroenen citroenrasp
2 theelepel Bakpoeder
1 eetlepel Poedersuiker
Ciambella cake met citroen

Ciambella cake met citroen

Een heerlijke citroen yoghurt cake!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ciambella cake met citroen!

Als er iemand dol is op citroencake dan is het wel Mariëlla. Ik kan mij herinneren dat wanneer we tijdens onze vakanties in Amerika regelmatig even voor een snel ontbijtje langs gingen bij de Starbucks. Mariëlla at dan meestal een groot stuk lemon pound cake want die was daar waanzinnig lekker.

Italiaanse cake

In Italië hebben ze ook zo een soort cake maar natuurlijk met een andere naam. Deze cake heet daar ciambella en het werd tijd om die eens een keertje te maken. Deze ciambella cake met citroen heeft één van de lekkerste smaken. Het is echt niet zo vreemd dat Mariëlla zoiets het liefst als ontbijtje eet want in Italië is dit heel gewoon. Verrukkelijk met een kopje koffie. In dit beslag hebben we yoghurt toegevoegd waardoor deze nog zachter van structuur wordt.

Er zijn verschillende recepten te vinden van deze kan Italiaanse cake. De meeste worden gemaakt met een met olijfolie in plaats van roomboter. Het leek ons een goed idee om beide een keer te bakken. Mochten we weer een keer maken dan kiezen we zeker voor roomboter. Olijfolie maakt het toch iets compacter en wij houden van een luchtige structuur. Deze basis cake kun je aanvullen met nog een extra laagje suikersiroop erboven op. Ook is het verrukkelijk om dit met een flinke klodder slagroom te eten.

Ga maar snel een keer aan de slag. Wel een tip voor wanneer deze gebakken is. Deze smaakt het allerlekkerste wanneer het net uit de oven is. Naast dat deze Italiaanse cake perfect is als ontbijt mag deze natuurlijk ook als nagerecht.

Nog veel meer lekkere cakes

Natuurlijk hebben we nog heerlijk veel meer heerlijke Italiaanse kijken. Een citroen ricotta cake met amandel smaakt waanzinnig. Probeer eens de plaatcake met grapefruit en sinaasappel. Perfect wanneer je veel gasten hebt.  Of de bloedsinaasappel cake met slagroom.

Steps

1
Done
1 minuut

Bakblik

Gebruik een middel groot bakblik of tulband vorm.
Smeer in met een laagje gesmolten boter.
Strooi er een klein beetje bloem over.

2
Done
4 minuten

Ei en suiker

Wij gebruiken een keukenmachine maar handmixer kun je ook prima gebruiken. Klop de eieren een paar minuten op hoge stand. Voeg de suiker toe en klop nog een paar minuten door.
De zachte roomboter en yoghurt mogen erbij. Samen met de citroenrasp en sap.

3
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175°.

4
Done
2 minuten

Bloem en bakpoeder

Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit boven het beslag.
Roer even goed door met de mixer maar niet al te lang.

5
Done
35-40 minuten

Oven

Schep het beslag in het bakblik en bak ongeveer 40 minuten totdat de cake goud bruin ziet.
Wanneer je er een satéprikker in steekt en er droog uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake ietsje afkoelen voordat je deze omkeert.

6
Done

Serveren

Strooi er een beetje poedersuiker over.
Heerlijk bij ontbijt, super lekker bij de koffie en natuurlijk perfect als nagerecht. Een klodder slagroom erbij maakt het helemaal af!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasta zozzona
previous
Pasta zozzona
Risotto worst en tomaat
next
Risotto worst en tomaat
pasta zozzona
previous
Pasta zozzona
Risotto worst en tomaat
next
Risotto worst en tomaat

Add Your Comment