0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Koekbodem
200 gram Koekjes Bijvoorbeeld digestive San Fransisco
125 gram Gesmolten boter
Vulling
1 blikje Gecondenseerde melk
6 limoenen
4 dooiers eieren
200 ml Slagroom
Meringue
4 eiwitten eieren Gebruik het eiwit van de dooiers vd vulling.
200 gram Fijne kristalsuiker
Key lime pie

Key lime pie

Een heerlijk fris taartje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Koekbodem

  • Vulling

  • Meringue

Directions

Share

Key lime pie!

Van Freshland kregen wij een hele doos met limoenen. Wij zijn gek op limoenen en gebruiken het regelmatig in gerechten zoals padthai, de kruidige nasi goreng of gewoon lekker over een stukje vis. Maar met een hele doos limoenen moesten we echt aan de slag. Ik (Mariëlla) dacht direct aan de Key lime pie uit Florida. Jaren geleden zijn wij met zijn viertjes op vakantie naar Florida, geweest. Hier hebben we een prachtige reis gemaakt door o.a. Miami, Orlando (en natuurlijk alle mooie pretparken daar haha) en ook Key West, het zuidelijkste puntje van Amerika. Hier kun je Cuba zien liggen. Bij verschillende restaurantjes hebben we hier natuurlijk de key lime pie als toetje besteld.

HERKOMST

Deze taart is vernoemd naar de kleine key limes uit Florida. Deze key limes zijn iets kleiner dan de ‘normale’ limoenen. Het sap van deze limoenen is geel en niet groen. Een key lime pie die groen is, is dus niet gemaakt van de Key limes, maar als je deze limoenen niet kunt vinden dan kun je natuurlijk wel de groene limoenen gebruiken. Wanneer je het limoensap bij de gecondenseerde melk en eidooiers giet ontstaat er een reactie waardoor de taart gaat stollen. Je hoeft deze taart dus niet af te bakken in de oven. Echter heb ik dit wel gedaan, dit leek mij iets veiliger, vanwege de rauwe eieren.Tegenwoordig is deze manier van afbakken ook de vaakst voorkomende. Na het afbakken van de pie laat je hem afkoelen en maak je de meringue. Dit maakt de traditionele key lime pie helemaal af.

Toen ik deze lekkere pie maakte, waande ik mij weer even helemaal Florida. Het is een heerlijk taartje met een krokante koekbodem, een romige vulling en de fluffy meringue. Dit met een frisse citrus smaak, maar zeker niet te overheersend en zuur. Echt het proberen waard dus!

Steps

1
Done

Boekbodem

Smelt de boter in een pan op een laag vuurtje.
Doe de koekjes in een hakmolen en maal helemaal fijn tot kruim.
Voeg dan de gesmolten boter toe en mix nog kort.

2
Done
20 minuten

Oven

Verwarm de oven voor tot 160 graden.
Vet een taartvorm (met uitneembare bodem) in met boter.
Druk daarna de koekkruim in de bodem tot dat alles mooi aangedrukt is.
Stop de bodem in de oven voor 20 minuten. Laat daarna afkoelen!

3
Done
5 minuten

Vulling maken

Raspt alle limoenen en zet het rasp apart.
Pers dan alle limoenen uit en verwijder de pitjes.
Meng in een kom de gecondenseerde melk, slagroom, 4 eidooiers, limoensap en een groot deel van het limoen rasp. (Bewaar iets ter garnering)

4
Done
20 minuten

Oven

Vul de koekbodem met de vulling en zet deze weer in de oven voor 20 minuten. Laat daarna goed afkoelen! Het liefst een aantal uur.

5
Done
10 minuten

Meringue

Gebruik de eiwitten en giet deze in een vetvrije kom. Mix goed en voeg langzaam de suiker toe terwijl je mixt.
Mix tot je mooie pieken hebt.
Smeer de meringue op de taart en brand deze af met een brandertje. Je kunt hem ook even onder de grillstand van de oven zetten.
Garneer met wat limoen rasp.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pumpkin spice bananenbrood muffins
previous
Pumpkin Spice bananenbrood muffins
Sinterklaas brownie
next
Sinterklaas brownie
pumpkin spice bananenbrood muffins
previous
Pumpkin Spice bananenbrood muffins
Sinterklaas brownie
next
Sinterklaas brownie

Add Your Comment