Ingredients
-
Koekbodem
-
200 gram KoekjesBijvoorbeeld digestive San Fransisco
-
125 gram Gesmolten boter
-
Vulling
-
1 blikje Gecondenseerde melk
-
6 limoenen
-
4 dooiers eieren
-
200 ml Slagroom
-
Meringue
-
4 eiwitten eierenGebruik het eiwit van de dooiers vd vulling.
-
200 gram Fijne kristalsuiker
Directions
Key lime pie!
Van Freshland kregen wij een hele doos met limoenen. Wij zijn gek op limoenen en gebruiken het regelmatig in gerechten zoals padthai, de kruidige nasi goreng of gewoon lekker over een stukje vis. Maar met een hele doos limoenen moesten we echt aan de slag. Ik (Mariëlla) dacht direct aan de Key lime pie uit Florida. Jaren geleden zijn wij met zijn viertjes op vakantie naar Florida, geweest. Hier hebben we een prachtige reis gemaakt door o.a. Miami, Orlando (en natuurlijk alle mooie pretparken daar haha) en ook Key West, het zuidelijkste puntje van Amerika. Hier kun je Cuba zien liggen. Bij verschillende restaurantjes hebben we hier natuurlijk de key lime pie als toetje besteld.
HERKOMST
Deze taart is vernoemd naar de kleine key limes uit Florida. Deze key limes zijn iets kleiner dan de ‘normale’ limoenen. Het sap van deze limoenen is geel en niet groen. Een key lime pie die groen is, is dus niet gemaakt van de Key limes, maar als je deze limoenen niet kunt vinden dan kun je natuurlijk wel de groene limoenen gebruiken. Wanneer je het limoensap bij de gecondenseerde melk en eidooiers giet ontstaat er een reactie waardoor de taart gaat stollen. Je hoeft deze taart dus niet af te bakken in de oven. Echter heb ik dit wel gedaan, dit leek mij iets veiliger, vanwege de rauwe eieren.Tegenwoordig is deze manier van afbakken ook de vaakst voorkomende. Na het afbakken van de pie laat je hem afkoelen en maak je de meringue. Dit maakt de traditionele key lime pie helemaal af.
Toen ik deze lekkere pie maakte, waande ik mij weer even helemaal Florida. Het is een heerlijk taartje met een krokante koekbodem, een romige vulling en de fluffy meringue. Dit met een frisse citrus smaak, maar zeker niet te overheersend en zuur. Echt het proberen waard dus!
Steps
1
Done
|
BoekbodemSmelt de boter in een pan op een laag vuurtje. |
2
Done
20 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor tot 160 graden. |
3
Done
5 minuten
|
Vulling makenRaspt alle limoenen en zet het rasp apart. |
4
Done
20 minuten
|
OvenVul de koekbodem met de vulling en zet deze weer in de oven voor 20 minuten. Laat daarna goed afkoelen! Het liefst een aantal uur. |
5
Done
10 minuten
|
MeringueGebruik de eiwitten en giet deze in een vetvrije kom. Mix goed en voeg langzaam de suiker toe terwijl je mixt. |