Ingredients
-
100 gram RijstWij gebruiken zilvervlies rijst maar basmati is ook erg lekker
-
1 Ui
-
2 teentjes knoflook
-
2 tl SambalWij gebruiken Oelek
-
1 tl Kurkuma poeder
-
1 tl Laos
-
1 tl Komijnzaad
-
Een halve tl Koriander zaad
-
1 el Ketjap
-
1 Rode paprika
-
1 Prei
-
100 gr doperwten
-
1 el Arachideolie of wokolie
-
300 gr Gemarineerde kip
-
Saté saus
-
1 zakje Kroepoek
-
2 eieren
-
Kip marinade
-
2 cm, of 1/2 theelepel gemberpoeder Gember
-
1 stengel of 1/2 theelepel sereoeder Citroengras, of sereh poeder
-
1/2 eetlepel Sambal oelekMag ook ambulance manis( minder heet
-
2 tenen Knoflookpoeder
-
1, rasp en sap Citroen
-
1,5 eetlepel Donkere bastard suikerPalmsuiker mag ook
-
1 eetlepel Sesamolie
-
3 eetlepel Soyasaus
Directions
Kruidige nasi goreng met kip saté!
Deze kruidige Nasi Goreng met kip saté is echt enorm lekker. Nasi Goreng is gebakken rijst en bevat super veel kruiden en specerijen vol smaak. Dit maakt de gewone witte rijst zoveel lekkerder. Op Bali heb ik (Mariëlla) veel Nasi Goreng gegeten. Nasi betekend rijst en Goreng gebakken. Hier volgde ik een minor voor mijn studie Hogere Hotelschool. Je kon naar verschillende delen in de wereld en koos voor Indonesië. Het was één van de leukste studies die ik me maar kan bedenken. Inmiddels al afgestudeerd en werking bij de bank. Haha iets heel anders. Maar over Bali gesproken, wanneer je dus alleen Nasi besteld krijg je dus gewone rijst. Mocht je in Indonesië zijn is dit wel even goed om te weten 🙂
Maar goed.. Ik heb Nasi Goreng na Bali 1 x thuis gemaakt en dat was een groot succes. Dat kan natuurlijk veel vaker dus toen de KLM crew ons vroeg om saté te maken stond deze maaltijd zoweer op het menu! Ik heb ik meteen een foto gemaakt zodat jullie dit ook allemaal thuis kunnen maken! Inmiddels weten we dat er heel veel liefhebbers bij de KLM zijn maar ook familie van ons maakt dit regelmatig.
Het is een makkelijk recept, wanneer je een goed gevulde kruiden kast hebt dan heb je waarschijnlijk alles wel in huis.
Wij aten deze gebakken rijst met kipsate, een lekker gebakken ei en kroepoek. Zo maak je van deze kruidige Nasi Goreng een goed vullende maaltijd.
Zin in een ander Indonesisch gerecht? Dan wil je zeker een keer onze zelfgemaakte beef rendang maken. Een verrukkelijk gerecht wat ook eigenlijk best eenvoudig is. Het enige wat je nodig hebt is geduld. Het gerecht gaat namelijk lekker lang in de oven. Zeker weten dat je hier van gaat genieten en het wachten dubbel en dwars waard was!
Steps
1
Done
24 uur
|
Kip marinadeSnijd de wortel aanzet van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Meng dit met je kip, en zet dit afgedekt weg in de koelkast. |
2
Done
5 minuten
|
FruitenSnijd de ui, knoflook en prei fijn en fruit ze met wat wokolie in een wokpan. |
3
Done
12 minuten
|
RijstKook de rijst volgens het pakje en laat afkoelen |
4
Done
5 minuten
|
BakkenVoeg alle specerijen aan de wok toe en verhit kort. Door de hitte komen alle smaken en geuren mooi vrij. |
5
Done
2 minuten
|
RijstVoeg de rijst toe aan de wok en laat op een laag vuur meebakken |
6
Done
5 minuten
|
KipPak de gemarineerde kip en bak tot dat de kip gaar is. |
7
Done
5 minuten
|
AfmakenWanneer je kip lekker bakt en de rijst warm wordt kun je in de tussentijd je satesaus maken (wij hebben dit keer eentje uit de supermarkt gebruikt) |
8
Done
2 minuten
|
ServerenServeer nu de rijst met de kip, sate saus, ei en kroepoek. |