0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x recept rode pesto
1 x recept pappardelle pasta maken
Extra
100 gram geraspte parmezaanse kaas
Pappardelle met rode pesto

Pappardelle met rode pesto

Pappardelle is onze lievelings pasta!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • 1 x recept rode pesto

  • 1 x recept pappardelle pasta maken

  • Extra

Directions

Share

Pappardelle met rode pesto!

Het is weer vrijdag en deze pappardelle met rode pesto mag niet ontbreken. Deze rode Siciliaanse pesto is super smaakvol en is heel makkelijk te maken. Wat heb je nodig? Verse basilicum en tomaatjes en stuk parmezaanse kaas.

Wat je normaal voor onze zelfgemaakte basilicum pesto gebruikt zijn de pijnboompitten. Die vervangen we dit keer voor amandelen. Vervolgens een stukje rode peper voor de pit. Om het feest compleet te maken mixen we dit allemaal samen met een mooie olijfolie.

Vind je dit allemaal te makkelijk dan mag je natuurlijk zelf de verse  pappardelle pasta maken Hier hebben we een mooi recept van online. Pappardelle is een verrukkelijke pasta die in onze ogen heel feestelijk zijn. De brede linten zijn super leuk om te maken. Wanneer je een goed basis recept – Pastadeeg  hebt hoef je niet eens een pastamachine te gebruiken. Het pasta deeg kun je uitrollen met een deegroller. Daarna in linten  snijden met een scherp mes. Er staat zelfs een filmpje van op Instagram:  @cookingqueensnl. Wij vinden het altijd handig wanneer we het met onze eigen ogen zien.

Nog iets over de rode Siciliaanse pesto. Wanneer je een bakje vol hebt gebruik het ook voor een Bruschetta met rode pesto. De combinatie van een krokant stukje brood met burrata en rode pesto smaakt werkelijk verrukkelijk. Heerlijk als voorafje of bij de borrel.

Natuurlijk blijft onze Zelfgemaakte basilicum pesto altijd een succes in de keuken.  Wanneer je dit zelf maakt dan proef je echt het verschil tussen de pesto’s uit een potje. Heb je ook wel eens gedacht aan Cavolo nero pesto?  Onze pesto zijn eigenlijk allemaal geschikt voor bij de pasta. Heerlijk is onze courgette carpaccio met citroenpesto en burrata.  Pistache pesto bij de Spizzulus pasta met pistache pesto

Steps

1
Done

Rode pesto

Klik op link in verhaal: bruschetta met rode pesto.
Hier vind je het uitgeschreven recept. Maak deze klaar

2
Done

Pappadelle

Wil je zelf pappardelle maken klik op link in verhaal hierboven: zelf pappardelle maken.
Ga je voor snel? Koop dan gedroogde pappardelle. Onze voorkeur gaat uit naar het merk De Cecco.

3
Done

Pasta koken

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen.
Roer de rode pesto erdoorheen en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

4
Done

Tip

Gebruik de rode pesto ook op een heerlijke bruschetta met burrata.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gevulde aubergine uit de airfryer
previous
Gevulde aubergine uit de airfryer
Speculaas babka
next
Speculaas babka
Gevulde aubergine uit de airfryer
previous
Gevulde aubergine uit de airfryer
Speculaas babka
next
Speculaas babka

Add Your Comment