0 0
Cavalo Nero pesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 bladeren Cavolo nero
2 eetlepels Pijnboompitten
1 teentje knoflook
30 gram Parmezaanse kaas
Flinke scheut Olijfolie
Naar smaak zout en peper
Snuf Chili poeder Optioneel

Cavalo Nero pesto

Deze pesto ga je zeker lekker vinden!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Cavalo Nero pesto!

Zijn jullie ook zo dol op pesto! Wij wel en maken het het liefst zelf. Onze bekende zelfgemaakte basilicum pesto wordt al veel gemaakt omdat het zo lekker is en makkelijk te maken. Uit een potje smaakte toch altijd ietsje anders.

Cavalo Nero pesto zal je waarschijnlijk onbekend voorkomen. Cavolo Nero is het Italiaanse broertje van onze boerenkool. Cavolo betekent kool en nero zwart. Zwarte kool dus, nou ja het is niet helemaal zwart het is eigenlijk heel donker groen vergelijkbaar met de boerenkool.

Omdat we er gister tegenaan liepen bij de groentekar hebben we het meteen maar meegenomen. Ik (José) had namelijk al heel lang een mooi recept in mijn hoofd en daarvoor wilde ik een pesto van dit mooie Italiaanse kooltje maken. Heel fijn gesneden en gemixt met pijn boom pitten, Parmezaanse kaas, een beetje citroensap en heel veel olijf polie. Zout en peper heb je zeker nodig en wil je een  lekker pittige pesto voeg dan ook wat chilipoeder toe.Het is prima gelukt en wanneer je doorklikt naar het recept zie je direct welk gerecht het is geworden.

Naast de lasagne met cavolo nero pesto is het ook heerlijk om er een mooie bruscetta van te  maken. Neem daarvoor mooi rustiek brood. Rooster het even en smeer er  wat ricotta op. Daarop een schepje pesto. Mmmmmm

CAVOLO NERO

Cavolo Nero is ook bekend in Nederland als palmkool. Deze kool heeft wat langwerpige bladeren, en net als boerenkool een dikke nerf in het midden. Deze is erg bitter en niet zo lekker dus snijd deze er altijd tussen uit. Het blad is nogal dik en bobbelig en een beetje knapperig. Met zijn zoetere verfijnde smaak een heerlijk en zeer gezonde groenten.

De kool komt uit het Middellandse Zeegebied en wordt vooral in Italië veel gegeten. In Toscane zal je veel gerechten met deze kool op het menu vinden, vooral in de winter. Een bekende soep uit deze streek is de robollita. Snel maar een keer maken!

 

 

Steps

1
Done
2 minuten

Bladeren

Was de bladeren en snijd de nerf eruit met een scherp mes.

2
Done
2 minuten

Mengen

Wij gebruiken een keukenmachine om de bladeren heel fijn te snijden. Voeg na het snijden de pijnboompitten knoflook, Parmezaanse kaas, zout en peper toe. Wil je iets pittige pesto doe dan een klein beetje chilipoeder erbij.
Mix dit goed terwijl je er olijfolie bij giet.

3
Done

Serveren

Serveer dit op een mooi stuk geroosterd brood, besmeerd met wat ricotta en de pesto.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Leftover groentensoep
previous
Leftover groentensoep
next
Gevulde appelbollen
Leftover groentensoep
previous
Leftover groentensoep
next
Gevulde appelbollen

Add Your Comment