Ingredients
-
175 gram Gecondenseerde melk
-
500 ml Slagroom
-
150 gram Cantuccini koekjes
Directions
Cantuccini ijs!
Ben je dol op koekjes en ijs dan hebben wij voor jullie het allerlekkerste cantuccini ijs dat er bestaat. Wat ook heel leuk is om te melden, dat het super snel klaar is. Ook hoef je geen ijsmachine te gebruiken. Kijk nu hebben we je aandacht!
Wanneer wij op vakantie in Italië zijn en direct de hele supermarkt plunderen dan liggen er altijd wel koekjes in het boodschappen mandje. Onze favoriete koekjes zijn de Italiaanse cantuccini koekjes. Een paar weken geleden hebben we de cantuccini weer ouderwets zelf gebakken. Echt leuk om een keer te proberen want het enige is wat je doet is alles in ingrediënten bij elkaar doen. Even kneden er twee rollen van draaien en bakken maar. Zo snel en makkelijk heb je koekjes nog nooit gemaakt.
Kijk maar snel naar dit filmpje!
Het ijs van vandaag is net zo simpel. Het enige wat je nodig hebt is slagroom, gecondenseerde melk en je favoriete koekje. Je klopt de slagroom lollig maar niet stijf. Hier klop je nog een halve minuut de gecondenseerde melk uit het blikje door en fijn gehakte koekjes. Wij laten het een nachtje vriezer en voordat je het serveert laat je het even ietsje zacht worden.
Heb je een ijsmachine dan kun je die natuurlijk heel goed gebruiken. Zelf hebben wij er eentje maar dit ging prima zonder. Tja je moet iets langer wachten maar dat geduld hebben we wel. Het enige wat we anders hadden willen doen is gelijk twee baken maken. Het was zo een succes dat het veel te snel op was. Wij zien je graag jouw versie van zelfgemaakte ijs terug. En voor nu geniet er lekker van!
Gecondenseerde melk
Om zelf ijs te maken heb je maar drie ingrediënten nodig. Dit zijn vet, suiker en lucht.Door de slagroomluchtig te kloppen heb je al de lucht te pakken. Gecondenseerde melk heeft de juiste vetten en de suiker. Deze blikjes zijn te koop in de supermarkt. Wij hebben de helft gebruikt en de rest ingevroren voor de volgende bak ijs.
Op de website vind je nog meer lekker ijs, gemaakt op verschillende manieren. Kijk snel naar ons citroen basilicum ijs.
Steps
1
Done
3 minuten
|
SlagroomKlop de slagroom romig maar niet stijf. |
2
Done
|
Gecondenseerde melkSchenk de gecondenseerde melk erbij en mix nog een halve minuut door. |
3
Done
|
KoekjesHak de koekjes in kleine stukjes. |
4
Done
|
VriezenSchenk het mengsel in een bakblik of andere bak. Laat dit minimaal vier uur invriezen. |
5
Done
|
Serveren |
6
Done
|
TipJe kunt met dit basis recept eindeloos variëren. |