Ingredients
-
2 blikjes Danerolles croissants classic
-
1 potje Bonne Maman Hazelnootpasta
-
100 gram fijne kristalsuiker
-
1 liter zonnebloemolie
Directions
Chocolade panzerotti!
Oeeh dit zoete broodje is de moeite waard om te maken. Voor een hele leuke samenwerking met Danerolles en Bonne Maman mochten wij deze fijne producten combineren in heerlijke Moederdag hapjes. Als moeder en dochter besteden wij natuurlijk altijd aandacht aan Moederdag. Mariëlla verrast José maar al te graag met leuke cadeautjes op deze feestdag. Vroeger, toen Mariëlla nog thuis woonde maakte ze ook de lekkerste ontbijtjes klaar. Denk aan een eitje, fruit en lekkere croissantjes.
Het was niet lastig om een origineel recept te bedenken met de makkelijke én lekkere producten van Bonne Maman en Danerolles. Wij vinden de blikjes met croissant deeg, cinnamonrol en chocoladebroodjes deeg erg gebruiksvriendelijk en je zet de lekkerste ontbijt broodjes super snel op tafel! Dit keer hebben we het croissant blikje op een andere manier gebruik. We hebben de rol met croissantvakjes aan elkaar geplakt tot je een vierkant vlak hebt, en daar rondjes uit gesneden. De deeg rondjes gevuld met de hazelnootpasta (met véél hazelnoten). Deze hapjes zie je in Italië vaker onder de naam panzerotti. Het zijn eigenlijk een soort gevulde pizzaatjes, ook wel calzones genoemd. Tegenwoordig zie je ze niet alleen meer met hartige vullingen maar ook met zoete en ze lijken daarom ook wel iets op donuts.
Een mooie combi dus van allemaal lekkers. Ik heb de chocolade panzerotti gebakken in olie en daarna door een kleine laagje suiker gedaan. Doe er zeker niet teveel suiker overheen na het bakken, dan worden ze erg zoet!
Dit lekkere chocolade panzerotti zal bij ons op de Moederdag ontbijt tafel staan. Bij jullie ook?
Nog ideeën nodig voor andere Moederdag recepten? Kijk eens naar onze wafels met aardbeien en chocolade of aarbeiden cheesecake.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Deeg snijdenBreek het blikje met Danerolles Croissants Classic open en rol het deeg uit. |
2
Done
5 minunten
|
VullenVul de deeg rondjes met een grote lepel Bonne Maman Chocoladepasta. |
3
Done
10 minuten
|
BakkenDoe de zonnebloem olie in een pan die op het vuur. Verhit dit goed. Zet meteen een bordje met suiker klaar, zodra er een panzerotti klaar is haal je deze direct een klein beetje door de suiker. |
4
Done
1 minuut
|
ServerenServeer deze broodjes eventueel nog met vers fruit. Maar uit het vuistje zijn ze ook heerlijk! |