0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Bloed sinaasappel
1 venkel
3 mini bolletjes burrata grote bol mag ook
Dressing
50 ml Olijfolie
3 eetlepel Balsamico
van kwart sinaasappel bloedsinaasappel sap
Bloedsinaasappel carpaccio met balsamico

Bloedsinaasappel carpaccio met balsamico

Bloedsinaasappel venkel en burrata zijn een gouden trio!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Bloedsinaasappel carpaccio met balsamico!

Hoera, we staan weer in de Foodies magazine met een verrukkelijke carpaccio salade van  bloedsinaasappel met venkel en burrata. Hoe leuk is dit! Wij zijn dit jaar Foodies Friends en stellen ons voor in dit super leuke kook Magazine. We delen een aantal recepten en de  aftrap was met een bakrecept in de Bakeditie maart. Natuurlijk blijven we trouw aan onze lievelingskeuken de Italiaanse.  Dat hoeven we jullie niet meer te vertellen. De prachtig en heerlijk uitziende Torta della Nonna was te bewonderen en inmiddels is deze al vele malen gemaakt!

Dit keer laten we in de Foodies Italië editie zien hoe je op een heel eenvoudige manier het allerlekkerste gerechtje kan maken met de bloedsinaasappel van Sicilië. Een waanzinnige bloedsinaasappel  carpaccio met venkel en burrata carpaccio. Deze rood gekleurde sinaasappel is zoet en fris en qua looks zijn we helemaal in love met deze beauty.

We hebben een soort van carpaccio gemaakt door deze vrucht in mooie dunne plakken te snijden. Natuurlijk eerst ontdaan van de schil. Daarbij de venkel met een dunschiller geschild en samen met mini burrata bollen geserveerd. Als dressing de mooiste olijfolie, de beste balsamico en het sap van de sinaasappel. Wij kunnen alleen maar zeggen…. Delizioso

 

Bloedsinaasappel

Waar deze mooie vrucht zijn rode gloed vandaan heeft is een beetje een mysterie. Ze groeien veelal Sicilië aan de voet van de vulkaan de Etna. Komt het door de vulkanische aarde?  Door de koude nachten en warme dagen activeert een gen dat de sinaasappel rood kleurt.

 

We hebben ook nog een lekkere bloedsinaasappel cake, en risotto met bloedsinaasappel en venkel. Probeer je ook het ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn?

 

Steps

1
Done
5 minuten

Bloedsinaasappel

Snijd de boven en onderkant van de sinaasappel.
Snijd daarna met een heel scherp mes de schil eraf.
Vervolgens snijd je mooie dunne plakken.

2
Done
3 minuten

Venkel

Was de venkel.
Snijd de stronken eraf, en halveer de venkel.
Bewaar de toefjes groen.
Het harde hart kun je er ook uit snijden.
Gebruik een dunschiller en snijd de venkel in dunne schillen.

3
Done

Dressing

Maak een dressing van olijfolie, balsamico en het sap van een kwart sinaasappel.
Meng dit goed met een mixertje of glazen potje met deksel.

4
Done
2 minuten

Serveren

Maak mooie bordjes van laagje sinaasappel, de venkel en mooie burrata bolletjes.
De toefjes groen van de venkel erover.
Je kunt ook een mooie schaal opmaken.
Schenk er de dressing overheen.

5
Done

Tip

Je kunt natuurlijk ook de oranje sinaasappel gebruiken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Brutti ma Buoni koekjes
previous
Brutti ma Buoni koekjes
Chocolade panzerotti
next
Chocolade panzerotti
Brutti ma Buoni koekjes
previous
Brutti ma Buoni koekjes
Chocolade panzerotti
next
Chocolade panzerotti

Add Your Comment