Ingredients
-
6 Bloed sinaasappel
-
1 venkel
-
3 mini bolletjes burratagrote bol mag ook
-
Dressing
-
50 ml Olijfolie
-
3 eetlepel Balsamico
-
van kwart sinaasappel bloedsinaasappel sap
Directions
Bloedsinaasappel carpaccio met balsamico!
Hoera, we staan weer in de Foodies magazine met een verrukkelijke carpaccio salade van bloedsinaasappel met venkel en burrata. Hoe leuk is dit! Wij zijn dit jaar Foodies Friends en stellen ons voor in dit super leuke kook Magazine. We delen een aantal recepten en de aftrap was met een bakrecept in de Bakeditie maart. Natuurlijk blijven we trouw aan onze lievelingskeuken de Italiaanse. Dat hoeven we jullie niet meer te vertellen. De prachtig en heerlijk uitziende Torta della Nonna was te bewonderen en inmiddels is deze al vele malen gemaakt!
Dit keer laten we in de Foodies Italië editie zien hoe je op een heel eenvoudige manier het allerlekkerste gerechtje kan maken met de bloedsinaasappel van Sicilië. Een waanzinnige bloedsinaasappel carpaccio met venkel en burrata carpaccio. Deze rood gekleurde sinaasappel is zoet en fris en qua looks zijn we helemaal in love met deze beauty.
We hebben een soort van carpaccio gemaakt door deze vrucht in mooie dunne plakken te snijden. Natuurlijk eerst ontdaan van de schil. Daarbij de venkel met een dunschiller geschild en samen met mini burrata bollen geserveerd. Als dressing de mooiste olijfolie, de beste balsamico en het sap van de sinaasappel. Wij kunnen alleen maar zeggen…. Delizioso
Bloedsinaasappel
Waar deze mooie vrucht zijn rode gloed vandaan heeft is een beetje een mysterie. Ze groeien veelal Sicilië aan de voet van de vulkaan de Etna. Komt het door de vulkanische aarde? Door de koude nachten en warme dagen activeert een gen dat de sinaasappel rood kleurt.
We hebben ook nog een lekkere bloedsinaasappel cake, en risotto met bloedsinaasappel en venkel. Probeer je ook het ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn?
Steps
1
Done
5 minuten
|
BloedsinaasappelSnijd de boven en onderkant van de sinaasappel. |
2
Done
3 minuten
|
VenkelWas de venkel. |
3
Done
|
DressingMaak een dressing van olijfolie, balsamico en het sap van een kwart sinaasappel. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenMaak mooie bordjes van laagje sinaasappel, de venkel en mooie burrata bolletjes. |
5
Done
|
TipJe kunt natuurlijk ook de oranje sinaasappel gebruiken. |