0 0
Brutti ma Buoni koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Hazelnoten
3 eieren Enkel het eiwit
150 gram Fijne kristalsuiker
1 tl Vanille extract

Brutti ma Buoni koekjes

De lelijkste maar lekkerste koekjes uit Italië!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Brutti ma Buoni koekjes!

Deze koekjes stonden al heel lang op ons ‘to bake’ lijstje. Zo een lijstje waar allemaal heerlijke dingen op staan die we ooit nog eens willen maken. We hebben natuurlijk allebei zo een lijst in onze telefoon. Toevallig stonden deze koekjes op de lijst van ons beide. Mariëlla was de eerste die uiteindelijk aan de slag ging met deze heerlijk luchtige koekjes.

Brutti ma buoni betekend letterlijk lelijk maar lekker. Opzich snappen we dat wel, want de schoonheidsprijs hebben ze niet gewonnen. Maar lekker zijn ze zeer zeker wel! De koekjes worden gemaakt van geroosterde en fijngehakte hazelnoten, eiwit, suiker en wat vanille. Niks meer en niks minder. Echter kun je ze ook met amandelen maken. In Noord-Italië zie je veel brutti ma buoni koekjes met hazelnoten, want in deze provincies groeien veel hazelnoot bomen. In het zuiden van het land staan weer meer amandelbomen en dus zie je vaak dat deze koekjes met amandelen worden gemaakt. Heel goed om de locale ingrediënten te gebruiken natuurlijk!

De koekjes maak je op een leuke manier. Het opgestijfde eiwitschuim doe je samen met de andere ingrediënten in een pan met goede anti-aanbaklaag. Zo zorg je dat de suiker mooi smelt en het schuim plakkerig gaat worden. Zo heb je straks geen grote gekristalliseerde stukken suiker in je koekjes .

Natuurlijk bakken we vaker koekjes. Ook vaak  lekkere Italiaanse koekjes? Probeer eens de Amaretti koekjes, een super snel en makkelijk recept.  Traditionele cantuccini koekjes smullen maar. Ganache koekjes en karamel koekjes zijn niet Italiaans maar wel heerlijk!

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Eiwit

Stijf het eiwit op in een vetvrije kom.

2
Done
5 minuten

Noten roosteren

Hak de hazelnoten fijn en rooster deze eventjes op het vuur, zonder olie.

3
Done
2 minuten

Afmaken

Voeg langzaam bij het eiwit de hazelnoten, suiker en het vanille extract.

4
Done
10 minuten

Op het vuur

Schep het eiwit mengels in een pan met goede anti-aanbak laag en zet deze op laag vuur.
Roer het eiwit mengsel goed door voor 10 minuten.

5
Done
5 minuten

Bolletjes maken

Pak een bakplaat en leg hier een bakpapiertje op.
Verdeel met 2 lepels het mengsel op de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte is tussen de koekjes want ze gaan nog iets groeien in de oven.

6
Done
40 minuten

Oven

Stop de koekjes in de oven op 180 graden voor 40 minuten.
Doe de oven tussendoor niet open!

7
Done
10 minuten

Afkoelen

Laat de koekjes iets afkoelen, eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tomaten galette met burrata
previous
Tomaten burrata galette
Bloedsinaasappel carpaccio met balsamico
next
Bloedsinaasappel carpaccio met balsamico
Tomaten galette met burrata
previous
Tomaten burrata galette
Bloedsinaasappel carpaccio met balsamico
next
Bloedsinaasappel carpaccio met balsamico

Add Your Comment