Ingredients
-
200 gram Hazelnoten
-
3 eierenEnkel het eiwit
-
150 gram Fijne kristalsuiker
-
1 tl Vanille extract
Directions
Brutti ma Buoni koekjes!
Deze koekjes stonden al heel lang op ons ‘to bake’ lijstje. Zo een lijstje waar allemaal heerlijke dingen op staan die we ooit nog eens willen maken. We hebben natuurlijk allebei zo een lijst in onze telefoon. Toevallig stonden deze koekjes op de lijst van ons beide. Mariëlla was de eerste die uiteindelijk aan de slag ging met deze heerlijk luchtige koekjes.
Brutti ma buoni betekend letterlijk lelijk maar lekker. Opzich snappen we dat wel, want de schoonheidsprijs hebben ze niet gewonnen. Maar lekker zijn ze zeer zeker wel! De koekjes worden gemaakt van geroosterde en fijngehakte hazelnoten, eiwit, suiker en wat vanille. Niks meer en niks minder. Echter kun je ze ook met amandelen maken. In Noord-Italië zie je veel brutti ma buoni koekjes met hazelnoten, want in deze provincies groeien veel hazelnoot bomen. In het zuiden van het land staan weer meer amandelbomen en dus zie je vaak dat deze koekjes met amandelen worden gemaakt. Heel goed om de locale ingrediënten te gebruiken natuurlijk!
De koekjes maak je op een leuke manier. Het opgestijfde eiwitschuim doe je samen met de andere ingrediënten in een pan met goede anti-aanbaklaag. Zo zorg je dat de suiker mooi smelt en het schuim plakkerig gaat worden. Zo heb je straks geen grote gekristalliseerde stukken suiker in je koekjes .
Natuurlijk bakken we vaker koekjes. Ook vaak lekkere Italiaanse koekjes? Probeer eens de Amaretti koekjes, een super snel en makkelijk recept. Traditionele cantuccini koekjes smullen maar. Ganache koekjes en karamel koekjes zijn niet Italiaans maar wel heerlijk!
Steps
1
Done
5 minuten
|
EiwitStijf het eiwit op in een vetvrije kom. |
2
Done
5 minuten
|
Noten roosterenHak de hazelnoten fijn en rooster deze eventjes op het vuur, zonder olie. |
3
Done
2 minuten
|
AfmakenVoeg langzaam bij het eiwit de hazelnoten, suiker en het vanille extract. |
4
Done
10 minuten
|
Op het vuurSchep het eiwit mengels in een pan met goede anti-aanbak laag en zet deze op laag vuur. |
5
Done
5 minuten
|
Bolletjes makenPak een bakplaat en leg hier een bakpapiertje op. |
6
Done
40 minuten
|
OvenStop de koekjes in de oven op 180 graden voor 40 minuten. |
7
Done
10 minuten
|
AfkoelenLaat de koekjes iets afkoelen, eetsmakelijk! |