0 0
Sfoglia ripiena – gevuld bladerdeeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
2 eetlepel Pesto
6 plakjes parmaham
Handje rucola
1 bol Mozzarella
Paar plakjes Provolone pikante kaas
Klein beetje Grof gemalen peper
10 Cherry tomaten
1 eieren

Sfoglia ripiena – gevuld bladerdeeg

Comfort in een bladerdeeg jasje

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Sfoglia ripiena – gevuld bladerdeeg!

Italianen houden van lekker eten, dus op vakantie in Italië is qua eten een feestje, maar voor de rest ook.  Iets typisch Italiaans is de sfoglia ripiena – gevuld bladerdeeg.

Jullie snappen dat eten voor ons heel belangrijk is, dus na lang beraad en overwegingen om naar een ander Europees land is gaan valt toch meestal de keus op Italië. Mariëlla had voor deze zomer een prachtige autoreis uitgestippeld, en gekozen voor de allerleukste agriturismo’s. Helaas heeft ze alles moeten annuleren vanwege Corona. Jammer , nu doet ze kleine tripjes.
Ik (José) zal waarschijnlijk de auto pakken en kijken waar we eindigen in Italië.

Lunchen in Italië vinden wij het allerleukste, en niet eens zozeer uitgebreid in een restaurant, maar gewoon naar het lokale bakkkertje of restaurantje. Elke streek heeft zijn eigen lekkernijen, en deze Sfoglia Ripiena is vaak te vinden.

Je kunt ze vullen met alles wat je graag eet. Wij vullen dit bladerdeeg met prosciutto, pesto, tomaat en kaas. Wij houden van een beetje pittig, dus hebben we de mozzarella en provolone picante erbij gedaan.

Heerlijk als lunch, of als borrelhapje.

Het resultaat is: MAMMA MIA….

Waar ga jij dit deegje mee vullen?
Bladerdeeg is een van onze lievelings ingrediënten. We hebben altijd wel een rol of een pakje bladerdeeg in huis. Zelf bladerdeeg maken is een ingewikkeld proces en waarom moeilijk doen wanneer het standaard kant en klaar te koop is. We hebben de meest verrukkelijke recepten op de site staan. En een van onze favoriete gerechten is de flammkuchen met bladerdeeg. Heerlijk met crème fraiche, spekjes, rode ui En wij doen er ook nog altijd wat Parmezaanse kaas over. Smullen maar!

Steps

1
Done
5 minuten

Deeg

Rol het bladerdeeg uit.
Trek twee dunne lijntjes met een mesje op het bladerdeeg, zodat er drie gelijke vlakken ontstaan waarvan je het midden nu kan gaan opvullen.
De twee buitenzijde daar snij je met met een scherp mes gelijke lijntjes in want deze ga je er overheen vouwen.

2
Done
200 graden

Oven verwarmen

Verwarm de oven voor op 200°

3
Done
5 minuten

Vullen

Smeer wat pesto op het bladerdeeg.
Leg daarop wat Parmaham met daarop de tomaatjes in kleine plakjes gesneden.
Eindig met wat mozzarella en provolone pikante.
Als laatste een beetje zwarte peper en wat rucola.
Je kunt natuurlijk elke kaas kiezen die je zelf wilt, gorgonzola lijkt me ook lekker, maar Hollandse kazen kunnen ook.

4
Done
2 minuten

Dicht vouwen

Rol nu het bladerdeeg dicht en begin aan de twee uiteinde die je naar binnen klapt.
Daar overheen om de beurt de zijkantjes.
Werk snel want als je bladerdeeg te lang uit de koelkast is kun je er niet zo goed meer mee werken.

5
Done
1 minuut

Ei

Kluts een eitje in een bakje en smeer met een kwastje uit over de rol.

6
Done
30 minuten

Oven

Zet de bladerdeeg rol nu in de oven en laat deze zo’n 25 tot 30 minuten garen.
Houd de oven in de gaten zodat het niet te hard gaat.
Wanneer de kleur mooi bruin is mag het eruit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aardbei rabarber cheesecake
previous
Aardbei rabarber cheesecake
Zomerse tiramisu
next
Zomerse vruchten Tiramisu
Aardbei rabarber cheesecake
previous
Aardbei rabarber cheesecake
Zomerse tiramisu
next
Zomerse vruchten Tiramisu

Add Your Comment