Ingredients
-
1 Rol bladerdeeg
-
2 eetlepel Pesto
-
6 plakjes parmaham
-
Handje rucola
-
1 bol Mozzarella
-
Paar plakjes Provolone pikante kaas
-
Klein beetje Grof gemalen peper
-
10 Cherry tomaten
-
1 eieren
Directions
Sfoglia ripiena – gevuld bladerdeeg!
Italianen houden van lekker eten, dus op vakantie in Italië is qua eten een feestje, maar voor de rest ook. Iets typisch Italiaans is de sfoglia ripiena – gevuld bladerdeeg.
Jullie snappen dat eten voor ons heel belangrijk is, dus na lang beraad en overwegingen om naar een ander Europees land is gaan valt toch meestal de keus op Italië. Mariëlla had voor deze zomer een prachtige autoreis uitgestippeld, en gekozen voor de allerleukste agriturismo’s. Helaas heeft ze alles moeten annuleren vanwege Corona. Jammer , nu doet ze kleine tripjes.
Ik (José) zal waarschijnlijk de auto pakken en kijken waar we eindigen in Italië.
Lunchen in Italië vinden wij het allerleukste, en niet eens zozeer uitgebreid in een restaurant, maar gewoon naar het lokale bakkkertje of restaurantje. Elke streek heeft zijn eigen lekkernijen, en deze Sfoglia Ripiena is vaak te vinden.
Je kunt ze vullen met alles wat je graag eet. Wij vullen dit bladerdeeg met prosciutto, pesto, tomaat en kaas. Wij houden van een beetje pittig, dus hebben we de mozzarella en provolone picante erbij gedaan.
Heerlijk als lunch, of als borrelhapje.
Het resultaat is: MAMMA MIA….
Waar ga jij dit deegje mee vullen?
Bladerdeeg is een van onze lievelings ingrediënten. We hebben altijd wel een rol of een pakje bladerdeeg in huis. Zelf bladerdeeg maken is een ingewikkeld proces en waarom moeilijk doen wanneer het standaard kant en klaar te koop is. We hebben de meest verrukkelijke recepten op de site staan. En een van onze favoriete gerechten is de flammkuchen met bladerdeeg. Heerlijk met crème fraiche, spekjes, rode ui En wij doen er ook nog altijd wat Parmezaanse kaas over. Smullen maar!
Steps
1
Done
5 minuten
|
DeegRol het bladerdeeg uit. |
2
Done
200 graden
|
Oven verwarmenVerwarm de oven voor op 200° |
3
Done
5 minuten
|
VullenSmeer wat pesto op het bladerdeeg. |
4
Done
2 minuten
|
Dicht vouwen |
5
Done
1 minuut
|
EiKluts een eitje in een bakje en smeer met een kwastje uit over de rol. |
6
Done
30 minuten
|
OvenZet de bladerdeeg rol nu in de oven en laat deze zo’n 25 tot 30 minuten garen. |