Ingredients
-
1/2 courgette
-
1/2 Aubergine
-
Flinke scheut Zonnebloem olie
-
2 teentjes knoflook
-
Scheutje Olijfolie
-
15-20 kleine tomaatjes
-
250 ml passata
-
Naar smaak zout en peper
-
10 blaadjes verse basilicum
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
200 gram Pipe rigate pasta
Directions
Romige courgette aubergine pasta!
De tijd dat Mariëlla regelmatig thuiskwam is wel een tijdje geleden. Sinds ze nu al jaren in Amsterdam woont is er dagelijks contact tussen moeder en dochter maar dan vaak per telefoon. Gelukkig gaat moeders gaat regelmatig naar Amsterdam, en spreken we daar af. Vaak combineert ze een bezoek aan het oosten des lands in combinatie met haar beste vriendinnen van de basisschool.
Afgelopen week ging ze gezellig op kraamvisite. Lekker koffie drinken met haar vriendinnen en dan ‘s avonds een hapje eten bij paps en mams. De standaard vraag is dan wat wil je eten? Ik wilde een lekkere curry maken omdat ik weet dat ze dit regelmatig eet. Nee mam ik wil gewoon een bordje pasta en dan eentje met een romige saus en veel groenten. Oké u roept wij draaien haha.
Het is een romige courgette aubergine pasta geworden. En of het lekker was? Gewoon verrukkelijk! De blokjes aubergine en courgette zijn heel even in de olie gefrituurd. Je kunt er ook voor kiezen om ze even te roosteren in de oven. Daarna zijn ze toegevoegd aan tomaatjes met een tomaten passata. Vervolgens de groenten erbij gedaan en geserveerd met geraspte parmezaanse kaas. Hoe we dit maken zie je in dit filmpje!
Deze gezonde pasta kunnen wij elke dag eten. Eentje die net even anders is de aubergine courgette pasta met mozzarella.
Dit keer hebben we de pipe rigate pasta van Grand’Italia gebruikt.
AUBERGINE
Aubergine, ook wel bekend als de eierplant, is een veelzijdige en voedzame groente die een belangrijke bron van voedingsstoffen kan zijn in een gezond dieet. Hier zijn enkele redenen waarom aubergine gezond is:
- Voedingsstoffen: Aubergine bevat een aantal belangrijke voedingsstoffen, waaronder vezels, kalium, vitamine C, vitamine K, vitamine B6, foliumzuur en mangaan. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goede gezondheid en helpen bij het reguleren van het metabolisme, het behoud van een gezonde huid, het verbeteren van de spijsvertering en het ondersteunen van het immuunsysteem.
- Antioxidanten: Aubergine bevat een scala aan antioxidanten, waaronder anthocyanen, die bijdragen aan de bescherming van de cellen tegen schade door vrije radicalen. Antioxidanten kunnen ook helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het verlagen van het risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker.
- Gewichtsbeheersing: Aubergine is rijk aan vezels en arm aan calorieën, wat kan bijdragen aan gewichtsbeheersing en het verminderen van het risico op obesitas.
- Bloeddruk: Aubergine bevat kalium, een mineraal dat kan bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk.
Steps
1
Done
|
Aubergine courgetteSnijd de aubergine en courgette in kleine blokjes. |
2
Done
12 minuten
|
Olijfolie knoflook tomaat passataDoe een scheutje olijfolie in een hapjespan. |
3
Done
9 minuten
|
PastaKook de pasta in gezouten water. |
4
Done
|
ServerenServeer met geraspte Parmezaanse kaas. |
5
Done
|
Tip |