Ingredients
-
4 plakjes bladerdeeg
-
2 peer
-
150 gram Gorgonzola kaas
-
Paar takjes tijm
-
honing
Directions
Peer gorgonzola pakketje!
De combinatie peer met gorgonzola is werkelijk fantastisch. Je moet dan wel van die sterke gorgonzola houden. De kaas smaken van de Queens zijn wel erg verschillend. José houdt van pittig en lekker sterk. Mariëlla gaat meestal voor een milde versie zoals parmezaanse kaas of mozzarella. Het voordeel hiervan is is dat we elk onze eigen variaties maken. En meestal kun je onze recepten vervangen met een sterkere of mildere kaas. Tja wij weten dat ieder zijn smaak verschillend is.
Het peer gorgonzola pakketje is weer eentje voor de lekkere trek. Ook eentje die je graag snel wilt en kunt maken. Aangezien we altijd wel een pakje bladerdeeg in de vriezer hebben kwam dit recept omhoog. Plakjes peer samen met de heerlijke gorgonzola en wat honing is een wonderlijke combinatie. We hebben een plaattaart peer parmaham en gorgonzola op de site staan en het filmpje hiervan is bijna twee miljoen keer gezien. Wie weet wat dit filmpje doet. By the way de filmpjes vind je op ons Instagram account.
Voor al je snelle bladerdeeg gerechten moet je bij de Queens zijn. Kijk eens naar de verrukkelijke bladerdeeg pakketje met rode ui uit Sicilië. Of ga je liever voor de flammkuchen van bladerdeeg. Mariëlla maakt vaak de groene asperges in bladerdeeg. Lekker bij de borrel. Typ maar eens bladerdeeg in op de website en je zult verrast zijn.
Gorgonzola
Gorgonzola is in het Nederlands ook bekend als Gorgonzola. Het is een bekende Italiaanse blauwschimmelkaas, vernoemd naar de gelijknamige stad Gorgonzola in de regio Lombardije. Het is een zachte kaas met een karakteristieke blauwgroene schimmeladering die zorgt voor de kenmerkende smaak. Gorgonzola wordt vaak gebruikt in de keuken als ingrediënt in salades, sauzen en als smaakmaker in verschillende gerechten.
Wij gebruik van de gorgonzola van Galbani of de pikante versie van de Lidl
Steps
1
Done
10 minuten
|
BladerdeegHaal de bladerdeeg uit de oven vriezer en laat dit ontdooien. Je kunt ook een rol bladerdeeg gebruiken. |
2
Done
|
PeerHalveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. |
3
Done
|
GorgonzolaVerkruimel de kaas. |
4
Done
|
Bakje vullenLeg een paar plakjes peer op het midden van het bladerdeeg met daartussen gorgonzola. |
5
Done
|
Tijm honingEindig met verse tijmblaadjes en een klein beetje honing. |
6
Done
|
OvenBak de pakketjes af in 25 tot 30 minuten. Ovenstand 200°. |