0 0
Peer gorgonzola pakketje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 plakjes bladerdeeg
2 peer
150 gram Gorgonzola kaas
Paar takjes tijm
honing

Peer gorgonzola pakketje

Peer samen met gorgonzola is een verrukkelijke combinatie!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Peer gorgonzola pakketje!

De combinatie peer met gorgonzola is werkelijk fantastisch. Je moet dan wel van die sterke gorgonzola houden. De kaas smaken van de Queens zijn wel erg verschillend. José houdt van pittig en lekker sterk. Mariëlla gaat meestal voor een milde versie zoals parmezaanse kaas of mozzarella. Het voordeel hiervan is is dat we elk onze eigen variaties maken. En meestal kun je onze recepten vervangen met een sterkere of mildere kaas. Tja wij weten dat ieder zijn smaak verschillend is.

Het peer gorgonzola pakketje is weer eentje voor de lekkere trek. Ook eentje die je graag snel wilt en kunt maken. Aangezien we altijd wel een pakje bladerdeeg in de vriezer hebben kwam dit recept omhoog. Plakjes peer samen met de heerlijke gorgonzola en wat honing is een wonderlijke combinatie. We hebben een plaattaart peer parmaham en gorgonzola op de site staan en het filmpje hiervan is bijna twee miljoen keer gezien. Wie weet wat dit filmpje doet. By the way de filmpjes vind je op ons Instagram account.
Voor al je snelle bladerdeeg gerechten moet je bij de Queens zijn. Kijk eens naar de verrukkelijke bladerdeeg pakketje met rode ui uit Sicilië. Of ga  je liever voor de flammkuchen van bladerdeeg. Mariëlla maakt vaak de groene asperges in bladerdeeg. Lekker bij de borrel. Typ maar eens bladerdeeg in op de website en je zult verrast zijn.

 

Gorgonzola

Gorgonzola is in het Nederlands ook bekend als Gorgonzola. Het is een bekende Italiaanse blauwschimmelkaas, vernoemd naar de gelijknamige stad Gorgonzola in de regio Lombardije. Het is een zachte kaas met een karakteristieke blauwgroene schimmeladering die zorgt voor de kenmerkende smaak. Gorgonzola wordt vaak gebruikt in de keuken als ingrediënt in salades, sauzen en als smaakmaker in verschillende gerechten.
Wij gebruik van de gorgonzola van Galbani of de pikante versie van de Lidl

 

Steps

1
Done
10 minuten

Bladerdeeg

Haal de bladerdeeg uit de oven vriezer en laat dit ontdooien. Je kunt ook een rol bladerdeeg gebruiken.
Snijd met een scherp mes een inkeping op halve centimeter van de buitenrand van het plakje.
Doordat je dit randje maakt zorg je ervoor dat het een soort bakje wordt na het bakken.
(Zie filmpje op Instagram)

2
Done

Peer

Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.
De schil mag eraan blijven.

3
Done

Gorgonzola

Verkruimel de kaas.

4
Done

Bakje vullen

Leg een paar plakjes peer op het midden van het bladerdeeg met daartussen gorgonzola.

5
Done

Tijm honing

Eindig met verse tijmblaadjes en een klein beetje honing.

6
Done

Oven

Bak de pakketjes af in 25 tot 30 minuten. Ovenstand 200°.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tomaten tartin
previous
Tomaten tatin
romige courgette aubergine pasta
next
Romige courgette aubergine pasta
tomaten tartin
previous
Tomaten tatin
romige courgette aubergine pasta
next
Romige courgette aubergine pasta

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here