0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Pasta
2 blikken Tomaten blokjes
Naar smaak zout en peper
1 teen knoflook
1/2 theelepel Oregano
2 eetlepel Olijfolie
1 klontje Suiker Optioneel
1 bol Mozzarella
50 gram geraspte parmezaanse kaas
100 ml Olijfolie Of zonnebloemolie
Aubergine en courgette pasta

Aubergine en courgette pasta

Perfect bordje pasta met veggies

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Aubergine en courgette pasta!

Even snel een pasta maken? Dan hebben we hier het perfecte recept voor je! Een aubergine en courgette pasta, met natuurlijk tomaat erbij! Even de courgette en aubergine in stukjes snijden, door de zonnebloemolie halen en een blikje tomaten pulp in de pan. Je brengt het daarna op smaak met een teen knoflook, zout, peper en gedroogde oregano en laat het 15 minuten zachtjes koken. Terwijl de pasta kookt roer je er blokjes mozzarella door, vervolgens voeg je de gekookte pasta toe.
Wij noemen dit een snelle pasta want deze staat met een half uur op tafel. Is dat snel genoeg voor jullie?

Deze pasta’s scoren bij ons altijd goed. Is zitten namelijk lekker wat veggies bij. Tja nu de courgette overuren draait stoppen we overal courgette bij haha. Wij zijn er dol op wij hopen jullie ook. Er zijn afgelopen week zoveel nieuwe recepten ontstaan met courgette. Verrukkelijk gewoon. Denk aan Gevulde courgette, Courgette frietjes met een verrukkelijk simpel sausje. De Gevulde Courgette pakketje met feta en pesto is een hit met het reels filmpje op Instagram. En we hebben al veel positieve reacties en foto’s ontvang.  Dit snappen we wel want ook wij hebben het al vijf keer gemaakt.

Over mozzarella gesproken, hier gaat een bolletje in. Wanneer je een bol mozzarella koopt koop dat niet de aller goedkoopste. Deze smaakt namelijk naar plastic en smelt ook niet. Niets is erger dan je lekkere gerecht te verpesten met die troep. Buffel mozzarella is altijd een lekkere optie, maar een burrata ohlala dat is werkelijk onze lieveling uit de reeks mozzarella’s.

Ben jij ook zo dol op snelle pasta’s dan vind je de Pasta aubergine courgette en wortel vast ook lekker. Wat dacht je van een Pasta met broccoli en gorgonzola? Ach we hebben er genoeg van online! Kijk snel op de website of jouw pasta erbij zit. En natuurlijk niet alleen pasta we bakken ook van alles!:)

Steps

1
Done
10 minuten

Courgette aubergine

Was de aubergine en snijd deze in blokjes.
Wil je het bittertje uit de aubergine? Dan kun je deze zouten en een half uurtje wegzetten. Daarna afspoelen en drogen in een theedoek. (Je kunt dit eventueel overslaan)
Bak de blokjes 10 minuten aan in olijfolie of zonnebloemolie.
Na het bakken laat je de blokjes uitlekken op keukenpapier.

2
Done
30 minuten

Saus

Neem 2 blikken tomaten.
Tomaten pulp, kleine blokjes, of gepelde tomaten die je fijn prakt. Maakt niet uit welke je koopt.
Doe een teen knoflook, zout en peper en een 1/2 theelepel oregano erbij.
Laat dit een half uurtje pruttelen.
Haal de teen knoflook eruit.

3
Done
8 minuten

Pasta

Kook de pasta, kies zelf je favoriete gedroogde pasta.
Wanneer de pasta bijna klaar roer je 1 bol in blokjes gesneden mozzarella door de saus, gevolgd door de pasta.

4
Done

Serveren

Serveer met extra parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gekruide courgette frietjes
next
Latte di mandorla
previous
Gekruide courgette frietjes
next
Latte di mandorla

Add Your Comment