Ingredients
-
2 courgette
-
1 theelepel oregano
-
1 theelepel tijm
-
1 theelepel grof zeezoutGeraspt
-
4 eetlepel Pecorino kaas
-
5 eetlepel paneermeel
-
Scheut olijfolie
-
Sausje
-
Klein bekertje crème fraiche
-
Paar takjes platte peterselie
-
1/2 theelepel knoflookpoeder
Directions
Gekruide courgette frietjes!
Daar gaan we weer met de courgette en het zijn gekruide courgette frietjes geworden. Tja de courgette plant blijft maar doorgroeien in Jo haar moestuin. Lang geleden hebbben we ooit courgette frietjes gemaakt en gebakken in de olie. Een verschrikkelijke foto dus tijd voor een nieuwe. We hebben er maar een heel nieuw recept van gemaakt want deze is toch weer heel anders uit de oven. Super simpel en oh zo lekker.
Hier is een filmpje!
Met een kruidenlaag van tijm en oregano. Niet te vergeten pecorino kaas en paneermeel. Olijfolie om het hele zooitje te laten plakken. Een half uurtje in de oven en smullen maar. Het crème fraiche sausje met verse kruiden en knoflook is een geweldige dip maar niet verplicht. Verwacht geen krokante stengels, een beetje zacht krokantje en daar blijft het bij.
De courgette frietjes zijn een zalig bij gerechtje zodat je ook aan de groenten tax komt. Het voordeel van het maken van deze frietjes is dat je elke courgette kunt gebruiken. In de moestuin vinden we wel eens een verscholen lelijke kromme vorm. Of eentje die toch iets te groot is voor het mooie. Snijd deze maar lekker in reepjes en met dit kruidige laagje smaken ze als de beste. Onder het motto van no waste!
Aangezien deze zomer de courgette in de hoofdrol zit, hebben we nog veel meer lekkers met deze gezonde groene jongen. De Courgette parmigiana is een topper! Maar onze Courgette pakketje met feta en pesto scoort als een malle haha. Een Plaatpizza met aubergine en courgette staat met 10 minuten in de oven en een verrukkelijke snack. Ach typ maar courgette in bij het vergrootglas, dan vind je er nog velen.
Steps
1
Done
2 minuten
|
CourgetteWas de courgette en snijd deze in reepjes. |
2
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°. |
3
Done
|
KruidenEen theelepel zout, tijm en oregano bij de courgette. |
4
Done
35 minuten
|
OvenHet blik mag 35 minuten in de oven op 180 graden. |
5
Done
2 minuten
|
SausjeSnijd verse peterselie fijn en roer samen met een halve theelepel knoflook poeder door de crème fraiche. |