Ingredients
-
1x Rol bladerdeegWij gebruikten de rol van Tante Fanny
-
3 lepels Pesto
-
een halve courgette
-
1 Aubergine
-
1 handje Cherry tomaten
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
naar smaak Italiaanse kruiden
-
naar smaak zout en peper
Directions
Plaatpizza met aubergine en courgette!
Een plaatpizza is ideaal als hapje, lunch, of wanneer je gewoon veel gasten over de vloer hebt. Ik (Mariëlla) heb deze plaattaart al een aantal keer gemaakt en elke keer kreeg ik erg veel positieve reacties op. Het ideale van dit gerechtje is dat het super makkelijk te maken is, en ook nog eens vegetarisch! Zo kan iedereen het lekker eten.
Je kunt een plaatpizza sowieso beleggen met wat je zelf allemaal graag eet. Ik heb als basis een zelfgemaakte basilicum pesto gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een kant klare pesto gebruiken. Daarna heb ik de bladerdeeg bodem belegd met plakjes courgette en aubergine en kleine honing tomaatjes. Daarna een laagje Parmezaanse kaas erover en het is klaar om in de oven te gaan! Je kunt ook prima nog extra groenten zoals venkel of paprika toevoegen. Ook lekker om na het bakken wat extra rucola er over heen te serveren. Kortom, allemaal mogelijkheden! Lekker om in kleine stukjes te snijden en te serveren aan je gasten. Hier een filmpje!
Wij zijn sowieso gek op pizza’s maken. José heeft al vele creaties gemaakt in haar prachtige pizza oven. Wil je eens zelf pizza deeg maken? Bekijk dan dit recept eens voor pizza uit de houtoven. Die je natuurlijk ook prima in een hetelucht oven kunt afbakken :). Deze pizza’s kun je beleggen met onze basis tomatensaus en vele andere toppings! Wat eet jij graag op je pizza?
We zijn benieuwd wanneer jij deze lekkere plaatpizza met aubergine en courgette gaat serveren! Eetsmakelijk!
Wil nog wat lekkere ideetjes voor het weekend dan hebben we meerdere varitaties zoals de Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola, plaatpizza met aubergine en courgette. Ga je voor een lekkere zoete versie dan is de Appel plaattaart met amandelspijs een verrukkelijke gebakje voor bij de koffie of als dessert!
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenSnijd de courgette en aubergine doormidden in de lengte en daarna in plakjes. |
2
Done
1 minuut
|
UitollenRol de bladerdeeg uit op een bakpapiertje op een bakplaat. |
3
Done
5 minuten
|
BeleggenSmeer de pesto over de bladerdeeg plak. |
4
Done
20 minuten
|
OvenStop de plaatpizza in de oven voor 20 minuten op 200 graden. |