0 0
Plaatpizza met aubergine en courgette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x Rol bladerdeeg Wij gebruikten de rol van Tante Fanny
3 lepels Pesto
een halve courgette
1 Aubergine
1 handje Cherry tomaten
100 gram Parmezaanse kaas
naar smaak Italiaanse kruiden
naar smaak zout en peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Plaatpizza met aubergine en courgette

De snelste pizza voor bij de borrel!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Plaatpizza met aubergine en courgette!

Een plaatpizza is ideaal als hapje, lunch, of wanneer je gewoon veel gasten over de vloer hebt. Ik (Mariëlla) heb deze plaattaart al een aantal keer gemaakt en elke keer kreeg ik erg veel positieve reacties op. Het ideale van dit gerechtje is dat het super makkelijk te maken is, en ook nog eens vegetarisch! Zo kan iedereen het lekker eten.

Je kunt een plaatpizza sowieso beleggen met wat je zelf allemaal graag eet. Ik heb als basis een zelfgemaakte basilicum pesto gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een kant klare pesto gebruiken. Daarna heb ik de bladerdeeg bodem belegd met plakjes courgette en aubergine en kleine honing tomaatjes. Daarna een laagje Parmezaanse kaas erover en het is klaar om in de oven te gaan! Je kunt ook prima nog extra groenten zoals venkel of paprika toevoegen. Ook lekker om na het bakken wat extra rucola er over heen te serveren. Kortom, allemaal mogelijkheden! Lekker om in kleine stukjes te snijden en te serveren aan je gasten.

Wij zijn sowieso gek op pizza’s maken. José heeft al vele creaties gemaakt in haar prachtige pizza oven. Wil je eens zelf pizza deeg maken? Bekijk dan dit recept eens voor pizza uit de houtoven. Die je natuurlijk ook prima in een hetelucht oven kunt afbakken :). Deze pizza’s kun je beleggen met onze basis tomatensaus en vele andere toppings! Wat eet jij graag op je pizza?

We zijn benieuwd waneer jij deze lekkere plaatpizza met aubergine en courgette gaat serveren! Eetsmakelijk!

Steps

1
Done
5 minuten

Snijden

Snijd de courgette en aubergine doormidden in de lengte en daarna in plakjes.
Snijd ook de tomaatjes doormidden.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.

2
Done
1 minuut

Uitollen

Rol de bladerdeeg uit op een bakpapiertje op een bakplaat.

3
Done
5 minuten

Beleggen

Smeer de pesto over de bladerdeeg plak.
Verdeel nu de courgette en aubergine in rijen over het deeg.
Doe daarna de tomaatjes erover heen. Top af met de Italiaanse kruiden, zout en peper en de Parmezaanse kaas.

4
Done
20 minuten

Oven

Stop de plaatpizza in de oven voor 20 minuten op 200 graden.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cavolo Nero lasagne met Grana Padano
previous
Cavolo nero lasagne met Grana Padano
Super snel fruit taartje
next
Super snel fruit taartje
Cavolo Nero lasagne met Grana Padano
previous
Cavolo nero lasagne met Grana Padano
Super snel fruit taartje
next
Super snel fruit taartje

Add Your Comment