Ingredients
-
Kip
-
2 Kipfilets
-
2 eetlepel Citroensap
-
1 eieren
-
50 gram Paneermeel
-
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
5 takjes Platte peterselie
-
Naar smaak zout en peper
-
100 ml Zonnebloem olie
-
Extra
-
1 Avocado
-
12 blaadjes Romeinse sla
-
1/2 komkommer
-
6 Radijs
-
50 gram Feta
-
Tzatziki
-
300 gram Griekse yoghurt
-
1/2 komkommer
-
1 teen knoflook
-
10 takjes Platte peterselie
-
1 eetlepel Citroensap
-
Naar smaak Zwarte peper
Directions
Wrap met kip en tzatziki!
Vandaag is het International Lunch Day en hebben de Queens speciaal voor jullie een heerlijke lunch klaar staan. Wij weten niet hoe het jullie vergaat, maar na de vakantie willen we graag iets meer aandacht voor een gezonde lunch. Hoe leuk dat Mepal ons vroeg voor een perfect gevulde lunchbox.
Het is een gevulde sla wrap met kip en tzatziki geworden. Met onze verrukkelijk krokante Italiaanse kip, hebben we er een Grieks tintje aan gegeven. Avocado, radijs, komkommer en de kip samen met feta kaas en een klodder tzatziki. Of het lekker was… smullen!!
Deze wrap is perfect mee te nemen naar het werk of school. Wij kozen voor de handige lunchbox Ellipse duo van Mepal. Genoeg ruimte om de wraps te vervoeren. Het extra compartiment heeft ruimte voor een bijgeleverd saus bakje en eventueel bestekje.
Neem jij ook graag een lekkere lunch mee, kijk dan eens op de website! Naast lunch en fruitboxen heb je nog veel meer zoals isoleerflessen. Ook aan de kinderen is gedacht. Helemaal hip en functioneel.
De kip van vandaag staat bij ons bekend als ‘Nonna’s Kippie’. Wij eten dit regelmatig. Vandaag in reepjes kip maar je kunt er ook mooie dun gesneden plakjes kipfilet mee maken een echte Italiaanse versie met Parmezaanse kaas en platte peterselie. Een favoriet gerecht van ons, maar ook kinderen vinden dit altijd lekker!
Tzatziki
Tzatziki is typisch Grieks. Deze saus wordt geserveerd bij heel veel gerechten. Heerlijk bij de kip van vandaag, maar ook ideaal bij de BBQ. Eigenlijk onmisbaar bij vlees spiesjes. Wij zijn er dol op. Mariëlla is niet zo dol op sausjes, die slaat ze vaak over. Gelukkig is deze saus niet op mayonaise basis maar met Griekse yoghurt. De frisse smaak van komkommer, yoghurt knoflook en citroen is waanzinnig. En natuurlijk is deze ook nog eens heel gezond en dat vinden we alleen maar fijn.
Steps
1
Done
15 minuten
|
KipSnijd de kipfilet in reepjes. |
2
Done
10 minuten
|
TzatzikiMeng de Griekse yoghurt met een geperst teentje knoflook. |
3
Done
4 minuten
|
Snijden en wassenWas de slablaadjes. |
4
Done
5 minuten
|
VullenNeem twee blaadjes Romeinse sla. Leg deze half op elkaar. |
5
Done
|
ServerenServeer de wraps met een klodder tzatziki. |
6
Done
|
Tip |