0 0
Wrap met kip en tzatziki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kip
2 Kipfilets
2 eetlepel Citroensap
1 eieren
50 gram Paneermeel
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
5 takjes Platte peterselie
Naar smaak zout en peper
100 ml Zonnebloem olie
Extra
1 Avocado
12 blaadjes Romeinse sla
1/2 komkommer
6 Radijs
50 gram Feta
Tzatziki
300 gram Griekse yoghurt
1/2 komkommer
1 teen knoflook
10 takjes Platte peterselie
1 eetlepel Citroensap
Naar smaak Zwarte peper

Wrap met kip en tzatziki

Heerlijke gezonde lunch

Cuisine:

Ingredients

  • Kip

  • Extra

  • Tzatziki

Directions

Share

Wrap met kip en tzatziki!

Vandaag is het International Lunch Day en hebben de Queens speciaal voor jullie een heerlijke lunch klaar staan. Wij weten niet hoe het jullie vergaat, maar na de vakantie willen we graag iets meer aandacht voor een gezonde  lunch. Hoe leuk dat Mepal ons vroeg voor een perfect gevulde lunchbox.

Het is een gevulde sla wrap met kip en tzatziki geworden. Met onze verrukkelijk krokante Italiaanse kip, hebben we er een Grieks tintje aan gegeven. Avocado, radijs, komkommer en de kip samen met feta kaas en een klodder tzatziki. Of het lekker was… smullen!!

Deze wrap is perfect mee te nemen naar het werk of school. Wij kozen voor de handige lunchbox Ellipse duo van Mepal. Genoeg ruimte om de wraps te vervoeren. Het extra compartiment heeft ruimte voor een bijgeleverd saus bakje en eventueel bestekje.

Neem jij ook graag een lekkere lunch mee, kijk dan eens op de website! Naast lunch en fruitboxen heb je nog veel meer zoals isoleerflessen. Ook aan de kinderen is gedacht.  Helemaal hip en functioneel.

De kip van vandaag staat bij ons bekend als ‘Nonna’s Kippie’. Wij eten dit regelmatig. Vandaag in reepjes kip maar je kunt er ook mooie dun gesneden plakjes kipfilet mee maken een echte Italiaanse versie met Parmezaanse kaas en platte peterselie. Een favoriet gerecht van ons, maar ook kinderen vinden dit altijd lekker!

Tzatziki

Tzatziki is typisch Grieks. Deze saus wordt geserveerd bij heel veel gerechten. Heerlijk bij de kip van vandaag, maar ook ideaal bij de BBQ. Eigenlijk onmisbaar bij vlees spiesjes. Wij zijn er dol op. Mariëlla is niet zo dol op sausjes, die slaat ze vaak over. Gelukkig is deze saus niet op mayonaise basis maar met Griekse yoghurt. De frisse smaak van komkommer, yoghurt knoflook en citroen is waanzinnig. En natuurlijk is deze ook nog eens heel gezond en dat vinden we alleen maar fijn.

 

Steps

1
Done
15 minuten

Kip

Snijd de kipfilet in reepjes.
Roer er een eetlepel citroensap door en laat even staan.
Maak het paneermengsel.
Meng paneermeel met fijn gesneden peterselie, Parmezaanse kaas en wat zout en peper.
Kluts een eitje met een klein beetje zout. Haal de reepjes kip door het ei en daarna de paneermeel.
Bak dit goudbruin in zonnebloemolie.

2
Done
10 minuten

Tzatziki

Meng de Griekse yoghurt met een geperst teentje knoflook.
Schil een halve komkommer en verwijder de zaden uit het midden.
Rasp de komkommer en doe dit in een theedoek.
Knijp heel goed in de theedoek zodat al het vocht verdwijnt.
Dit mag door de yoghurt samen met fijn gesneden peterselie.
Voeg extra zwarte peper naar smaak toe.
*De tzatziki word nog lekkerder wanneer je dit een paar uur van tevoren maakt.

3
Done
4 minuten

Snijden en wassen

Was de slablaadjes.
Snijd een avocado in reepjes en besprenkel met citroensap.
Snijd de komkommer en radijs in fijne plakjes.

4
Done
5 minuten

Vullen

Neem twee blaadjes Romeinse sla. Leg deze half op elkaar.
Vul deze met kipreepjes, avocado, radijs en komkommer.

5
Done

Serveren

Serveer de wraps met een klodder tzatziki.

6
Done

Tip

*Kinderen vinden het vaak leuk om deze wrap zelf te maken.
Zorg dat alle ingrediënten en gebakken kip op tafel staat zodat ze zelf hun sla wrap kunnen vullen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gezonde frambozen pancakes
next
Gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri
previous
Gezonde frambozen pancakes
next
Gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri

Add Your Comment