0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Rijst Wij hebben risotto rijst gebruikt
2 Puntpaprika
20 gram Gorgonzola kaas
Handje Doperwten
Kopje Tomatensaus Mag ook 2 eetlepel tomatenpuree
1 Groenten bouillon
Naar smaak Zout
5 takjes Peterselie
1 eetlepel verse blaadjes Tijm

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gevulde geroosterde puntpaprika

Gevulde geroosterde puntpaprika

De perfecte gevulde puntpaprika.

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gevulde geroosterde puntpaprika!

Wij zijn dol op die prachtige puntpaprika, helaas is Mario geen fan dus laten we deze meestal voor wat het is.
Nu kunnen we niet altijd rekening houden met paps en we weten zeker dat heel veel hier wel een liefhebber van zijn! Dus we zijn aan de slag gegaan met de zoete puntpaprika.

Dit is een heerlijk bijgerecht voor de antipasti, maar ook heel geschikt als mooi voorgerecht of bijgerecht.

Wij hebben ze gevuld met risottorijst, doperwtjes en wat rode saus. Om de risotto lekker romig te maken hebben we er gorgonzola bij gedaan maar wanneer je dit niet smaak kun je natuurlijk ook andere kaas gebruiken. Dat geldt ook voor de rijst je kunt elk ander soort rijst gebruiken. Wij hebben de rijst gewoon laten koken in bouillon zonder verder een ingewikkeld proces. Je vult de paprika’s en je laat ze roosteren in de oven. Wat een verrukkelijk gerecht je!

 

Steps

1
Done
20 minuten

Rijst

Kook de rijst met bouillonblokje en wat zout. Wij gebruikten risotto rijst en die mag 17 minuutjes zachtjes koken.
Gebruik je andere rijst volgt dan de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Wanneer de rijst nog net niet klaar is met koken voeg je de doperwtjes en wat tomatensaus toe. Ook de gorgonzola en verse kruiden mogen erbij. Roer dit goed samen en laat nog een beetje door koken.
Laat het afkoelen.

2
Done
4 minuten

Paprika

Was de paprika’s en snijd ze doormidden. Klop de zaadlijsten eruit. Laat het steeltje er wel aan.

3
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 240°.

4
Done

Vullen

Vul de paprika’s met je rijst mengsel. Wellicht heb je wat rijst over. Daar maak ik balletjes van en ga ik die later paneren en bakken. Dit is voor degene die geen paprika lust ;)

5
Done
15 minuten

Oven

Leg de gevulde paprika’s tegen elkaar aan zodat er geen rijst kan uitlopen en leg deze op bakpapier op de ovenschaal/bakblik. Ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer de paprika’s beginnen te blakeren kunnen ze er uit.

6
Done

Serveren

Je kunt de paprika’s per helft serveren op een bordje, maar je kunt ze ook in plakjes snijden als een antipasta.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Confetti muffins
previous
Confetti muffins met frosting
Frozen strawberry daiquiri
next
Frozen strawberry daiquiri met chocolade
Confetti muffins
previous
Confetti muffins met frosting
Frozen strawberry daiquiri
next
Frozen strawberry daiquiri met chocolade

Add Your Comment