Ingredients
-
100 gram RijstWij hebben risotto rijst gebruikt
-
2 Puntpaprika
-
20 gram Gorgonzola kaas
-
Handje doperwten
-
Kopje TomatensausMag ook 2 eetlepel tomatenpuree
-
1 groenten bouillon
-
Naar smaak Zout
-
5 takjes Peterselie
-
1 eetlepel verse blaadjes Tijm
Directions
Gevulde geroosterde puntpaprika!
Wij zijn dol op die prachtige puntpaprika, helaas is Mario geen fan dus laten we deze meestal voor wat het is.
Nu kunnen we niet altijd rekening houden met paps en we weten zeker dat heel veel hier wel een liefhebber van zijn! Dus we zijn aan de slag gegaan met de zoete puntpaprika.
Dit is een heerlijk bijgerecht voor de antipasti, maar ook heel geschikt als mooi voorgerecht of bijgerecht.
Wij hebben ze gevuld met risottorijst, doperwtjes en wat rode saus. Om de risotto lekker romig te maken hebben we er gorgonzola bij gedaan maar wanneer je dit niet smaak kun je natuurlijk ook andere kaas gebruiken. Dat geldt ook voor de rijst je kunt elk ander soort rijst gebruiken. Wij hebben de rijst gewoon laten koken in bouillon zonder verder een ingewikkeld proces. Je vult de paprika’s en je laat ze roosteren in de oven. Wat een verrukkelijk gerecht je!
Steps
1
Done
20 minuten
|
RijstKook de rijst met bouillonblokje en wat zout. Wij gebruikten risotto rijst en die mag 17 minuutjes zachtjes koken. |
2
Done
4 minuten
|
PaprikaWas de paprika’s en snijd ze doormidden. Klop de zaadlijsten eruit. Laat het steeltje er wel aan. |
3
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 240°. |
4
Done
|
VullenVul de paprika’s met je rijst mengsel. Wellicht heb je wat rijst over. Daar maak ik balletjes van en ga ik die later paneren en bakken. Dit is voor degene die geen paprika lust ;) |
5
Done
15 minuten
|
OvenLeg de gevulde paprika’s tegen elkaar aan zodat er geen rijst kan uitlopen en leg deze op bakpapier op de ovenschaal/bakblik. Ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer de paprika’s beginnen te blakeren kunnen ze er uit. |
6
Done
|
ServerenJe kunt de paprika’s per helft serveren op een bordje, maar je kunt ze ook in plakjes snijden als een antipasta. |