0 0
Zelfgemaakte zabaglione

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Ei dooiers
50 gram Fijne kristalsuiker
50 ml Marsala Je kunt ook een andere zoete wijn gebruiken

Zelfgemaakte zabaglione

De lekkerste saus voor gebak!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte zabaglione!

Zabaglione is een heerlijke creme die een beetje te vergelijken is met vla, of mascarpone creme. Zabalgione wordt vaak gebruikt als vulling voor Italiaanse gebakjes. Het is een mooie dikke saus van eigeel, suiker en een alcoholische drank, vaak de Siciliaanse Marsala wijn maar je kunt ook een zoete wijn of zelfs rum gebruiken.

De zabaglione stond al lang op de planning om te maken. Ik (Mariëlla) wilde dit natuurlijk niet maken zonder een bijpassende lekkernij. Dus ik heb een klassieke Torta Margherita erbij gebakken. Een luchtige cake die heerlijk smaakt samen met de romige zabaglione.

Het maken van deze zoete, romige saus is eigenlijk heel simpel. Je klopt enkel de suiker samen met de eidooiers op en voegt daarna de Marsala toe. Dit doe je au bain Marie op het vuur en klopt het op tot je een dikke saus hebt. Je kunt het daarna zowel warm als koud serveren.

Geschiedenis

In ‘De zilvere lepel’ een mooi Italiaans kookboek met klassieke Italiaanse recepten vond ik een mooi stukje geschiedenis over de zabaglione. Het blijkt dat deze lekkernij is vernoemd naar de Spaanse heilige Paschalle Babylo, die zich had aangesloten bij de franciscaner orde en in 1563 in Turijn aankwam. Bij het maken van een eiercreme kwam hij op het idee om een zoete Cypriotische wijn toe te voegen, en zo werd zabaglione geboren.

Tegenwoordig staat het op enorm veel menu kaarten, met name in de regio Piemonte. Ben je daar in de omgeving? Probeer dit dan zeker eens als toetje! Of maak deze zelfgemaakte zabaglione natuurlijk lekker thuis!

Steps

1
Done
5 minuten

Kloppen

Klop de eidooiers met de suiker op tot dat je een mooi bleek en luchtig mengsel hebt.
Roer hier daarna zachtjes de Marsala door.

2
Done
5 minuten

Au bain Marie

Zet een kom op een pan met heet water op een zacht vuurtje. Klopt het mengsel met een lepel tot het een dikkere saus is geworden.

3
Done
2 minuten

Afkoelen

Haal de kom van het vuur en serveer de zabaglione warm of laat het even afkoelen.
Heerlijk over een luchtige taart!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chocolade panzerotti
previous
Chocolade panzerotti
Torta Margherita
next
Torta Margherita
Chocolade panzerotti
previous
Chocolade panzerotti
Torta Margherita
next
Torta Margherita

Add Your Comment